Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Σφράγισαν μαγαζί όπου θα εμφανιζόταν ο Ρέμος

Νέο κρούσμα φοροδιαφυγής, σε bar στο Λιτόχωρο όπου είχε προγραμματιστεί συναυλία του δημοφιλούς τραγουδιστή.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ για τις επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις, ενώ οι συλλήψεις, τα πρόστιμα και τα λουκέτα πέφτουν βροχή! Λίγες μόλις μέρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τα κρούσματα φοροδιαφυγής στις συναυλίες του Πάνου Κιάμου στη Χαλκιδική και του Γιάννη Πλούταρχου στην Αλεξανδρούπολη, οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εντόπισαν νέα περίπτωση φοροδιαφυγής, αυτή τη φορά σε beach bar στο Λιτόχωρο όπου ήταν προγραμματισμένη συναυλία του Αντώνη Ρέμου.

Μία ακόμη φορά οι άνδρες του ΣΔΟΕ εμφανίστηκαν στο κατάστημα ως πελάτες και διαπίστωσαν ότι δεν κόβονταν αποδείξεις για τα δεύτερα ποτά που παράγγελνε ο κόσμος, με αποτέλεσμα να ενημερώσουν τον αρμόδιο εισαγγελέα υπηρεσίας της περιοχής, ενώ προχώρησαν και στην επιβολή 48ωρου λουκέτου, όπως προβλέπει ο νόμος σε περιπτώσεις μη έκδοσης περισσότερων από δέκα αποδείξεων. 

Η δήλωση

Αξίζει να σημειωθεί πως τη διοργάνωση της συναυλίας του γνωστού τραγουδιστή είχαν αναλάβει από κοινού ο καταστηματάρχης και ένας τοπικός σύλλογος. Την ίδια στιγμή ο Αντώνης Ρέμος δεν άφησε ασχολίαστο το θέμα και σε μηνύματά του στο Twitter ανάφερε: «Η Πολιτεία καλά κάνει και ελέγχει και όποιος δεν συμμορφώνεται να τιμωρείται! Για πόσο ακόμη θα είμαστε υπόλογοι για αμαρτίες άλλων;» και «Για άλλη μία φορά καλούμαι να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να μη βάζουν μυαλό».

Η απάντηση

Αμεση όμως ήταν και η απάντηση των υπευθύνων του καταστήματος, που σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Ελέγχθησαν τέσσερις ταμειακές μηχανές εντός του καταστήματος. Στις τρεις δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση. Στην τέταρτη διαπιστώθηκε ότι δήθεν για τριάντα μεμονωμένα δεύτερα ποτά, αξίας 300 ευρώ, δεν εκδόθηκε νόμιμη απόδειξη, χωρίς ωστόσο να ζητηθεί από τους συγκεκριμένους πελάτες να ταυτοποιήσουν την παράβαση. Διαπιστώθηκε παραβατικότητα 0,69%. Ποιος σώφρων και καλοπροαίρετος παρατηρητής πιστεύει ότι υπήρχε πρόθεση της επιχείρησης να φοροδιαφύγει για 69 ευρώ και να διακινδυνεύσει το κλείσιμό της για 48 ώρες, πλήττοντας έτσι μια εικοσαετή διαδρομή η οποία χαρακτηρίζεται από την ποιότητα στην παροχή των υπηρεσιών και τη συνέπεια προς τις υποχρεώσεις της; Οσον αφορά τον κ. Ρέμο, τον ευχαριστούμε για την παρουσία του. Ομως, για τις δηλώσεις του… ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Οι έλεγχοι

Πάντως, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους για φοροδιαφυγή. Συγκεκριμένα σε δεκαεπτά συλλήψεις για διάφορες παραβάσεις προχώρησαν οι αστυνομικοί μετά από ελέγχους σε επιχειρήσεις σε Χαλκιδική, Γιαννιτσά και Σέρρες.

Παράλληλα σε σφράγιση τεσσάρων επιχειρήσεων για 48 ώρες σε ένα beach bar στην Καβάλα, σε ένα κέντρο διασκέδασης στην Πτολεμαΐδα, σε ένα μπαρ στην Ηγουμενίτσα και σε ένα ψητοπωλείο στη Μυτιλήνη προχώρησε το ΣΔΟΕ, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα καταστήματα δεν εξέδιδαν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία. Μάλιστα, στη Σκιάθο συνελήφθη ένας 45χρονος άνδρας αφού είχε ανοίξει και λειτουργούσε ως ιδιοκτήτης ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παραβιάζοντας σφραγίδα αρμόδιας αρχής.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...