Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Εκαιγαν τα χόρτα με οκτώ μποφόρ!

H πύρινη λαίλαπα στην Aνδρο προκάλεσε ζημιές και απείλησε τις ορεινές κοινότητες του νησιού.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις πήρε η πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε χθες στην Ανδρο και απείλησε ορεινές κοινότητες του νησιού, προκαλώντας ζημιές σε ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες. Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής εξετάζει με προσοχή τις πληροφορίες που λένε ότι το κακό ξεκίνησε όταν αγρότες έβαλαν φωτιά προκειμένου να καθαρίσουν αγροτολιβαδική έκταση τη στιγμή που στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ!

Μέσα σε διάστημα μόλις δύο ωρών η φωτιά έφθασε να έχει μέτωπο ακτίνας πέντε χιλιομέτρων. Από την πρώτη στιγμή οι άντρες της Πυροσβεστικής στο νησί ζήτησαν ενισχύσεις από τα κεντρικά, καθώς κατάλαβαν αμέσως πως ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσουν τον πύρινο εφιάλτη που απειλούσε τον τόπο τους. Οι φλόγες που κατέκαιγαν χαμηλή βλάστηση, καλλιέργειες και αραιό δάσος, «έτρεχαν» με μεγάλη ταχύτητα σπρωγμένες από τον δυνατό άνεμο. Χθες το μεσημέρι, στην κορύφωση του δυνατού αέρα, χρειάστηκε να εκκενωθεί η κοινότητα Α. Πιτροφός, ενώ η φωτιά έφθασε μέχρι και τα όρια της κοινότητας Μένιτες, όπου εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Οι πυροσβέστες είχαν εναποθέσει πολλές ελπίδες στα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη που έφθασαν στο νησί προκειμένου να «χτυπήσουν» τη φωτιά από αέρος. Ομως, τα αεροπλάνα τύπου καναντέρ ήταν αδύνατο να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού στις εστίες της πυρκαγιάς, καθώς η ένταση των 8 μποφόρ του ανέμου δημιουργούσε τόσες πολλές αναταράξεις που κινδύνευαν οι ζωές των πιλότων! Αμέσως δόθηκε η εντολή από το συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων του πυροσβεστικού σώματος να αποσυρθούν. Ετσι, το δύσκολο έργο κατάσβεσης της φωτιάς έπεσε εξ ολοκλήρου στα δύο ελικόπτερα που πετούσαν στην περιοχή και τις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της πύρινης λαίλαπας.

Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι μια νέα πυρκαγιά ξέσπασε στον νομό Ηλείας, στην περιοχή Κλίνδια. Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση και δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν 15 οχήματα και 30 πυροσβέστες, ενώ πέταξαν δύο αεροσκάφη, τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού στις εστίες της πυρκαγιάς.

Τον έκοψαν από το Σώμα και εκδικήθηκε με φωτιές

Η αποτυχία του να ενταχθεί στο Σώμα της Πυροσβεστικής τον έκανε εμπρηστή! Ο λόγος για έναν 38χρονο ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στο άλσος Βεΐκου, στο Γαλάτσι, καθώς λίγο πριν είχε προσπαθήσει να «λαμπαδιάσει» το δάσος. Η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις λόγω των περιπολιών που πραγματοποιούνται στα περιαστικά δάση, με αποτέλεσμα να σβήσει γρήγορα. Στη συνέχεια εντοπίστηκε στην περιοχή ο 38χρονος, ο οποίος συνελήφθη καθώς είχε στην κατοχή ένα μισοάδειο μπιτόνι με βενζίνη. Οπως είπε στην κατάθεσή του, είχε δώσει τρεις φορές εξετάσεις στην Πυροσβεστική και είχε αποτύχει, με αποτέλεσμα να θελήσει να «ξεσπάσει» την οργή του στο άλσος Βεΐκου. Τέλος, στην Ηλεία συνελήφθη 58χρονος αγρότης διότι έβαλε φωτιά στην περιοχή Γεράκι, με αποτέλεσμα να καταστραφούν δεκάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...