Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Θαύμασαν την Ηρώ τους

Γιάννης Μπέζος και Ναταλία Τσαλίκη είδα την κόρη τους στην παράσταση «Τραχίνιες».

Η Ηρώ Μπέζου είχε έναν λόγο παραπάνω να αισθάνεται άγχος το βράδυ της Παρασκευής. Η νεαρή ηθοποιός, μέλος του χορού στην παράσταση «Τραχίνιες» του Σοφοκλή, που «ανέβηκε» στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, είχε να… αντιμετωπίσει τα βλέμματα αγάπης και επιδοκιμασίας των δύο πιο σημαντικών ανθρώπων στη ζωή της: εκείνα του πατέρα της Γιάννη Μπέζου και της μητέρας της Ναταλίας Τσαλίκη. Βέβαια, για τον ηθοποιό και σκηνοθέτη δεν ήταν η πρώτη φορά που θα έβλεπε το… κοριτσάκι του να ερμηνεύει έναν κλασικό ρόλο επί σκηνής, αφού πριν λίγους μήνες μαζί πάτησαν το θεατρικό σανίδι, όταν η Ηρώ ενσάρκωσε την Αντιγόνη και εκείνος τον Κρέοντα, κατά Ζαν Ανούιγ. «Δεν υπάρχουν συγγενικές σχέσεις στο σανίδι, αν θέλουμε να λεγόμαστε επαγγελματίες» είχε πει τότε στην «Espresso» ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος είχε αποκαλύψει πως η κόρη του στην αρχή είχε απαντήσει αρνητικά στο να δουλέψει μαζί του, για ευνόητους λόγους.

Την περασμένη Παρασκευή, όμως, η οικογένειά της βρισκόταν στην απέναντι πλευρά, σ’ εκείνη των θεατών, και είχε την ευκαιρία να απολαύσει την 25χρονη κόρη τους ως μία από τις κοπέλες του χορού, ανάμεσα στα δεκαέξι κορίτσια που τον συνέθεταν (εννιακόσιοι ηθοποιοί πέρασαν από ακρόαση για να κερδίσουν τη θέση τους στην ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου).

Ο Γιάννης Μπέζος ντυμένος με τζιν παντελόνι και ασορτί πουκάμισο και η Ναταλία Τσαλίκη με ανανεωμένο στιλ στα μαλλιά και άκρως καλοκαιρινή διάθεση πήραν χαμογελαστοί τις θέσεις τους στις κερκίδες. Στο τέλος της παράστασης δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν τα καμαρίνια και να συγχαρούν τους συντελεστές, ανάμεσα σε αυτούς και η μοναχοκόρη τους Ηρώ. Πάντως, δεν είδαμε οικογενειακή φωτογραφία των… τριών, αφού τόσο οι γονείς της όσο και η 25χρονη ηθοποιός προτιμούν να κρατούν χαμηλούς τόνους και να κρατούν αυτές τις στιγμές για εκείνους και μόνο.  

Παπακαλιάτης, Χαϊκάλης και Ζωζώ έδωσαν το παρών στην παράσταση

Η απεγνωσμένη προσπάθεια της Δηιάνειρας να κερδίσει και πάλι τον Ηρακλή, που επιστρέφοντας φέρνει μαζί του την Ιόλη, οδηγεί τον ήρωα στον θάνατο. Οσοι βρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στην Επίδαυρο βίωσαν αυτή τη «μάχη» του έρωτα με τον θάνατο και απόλαυσαν τις εξαιρετικές ερμηνείες τόσο των πρωταγωνιστών όσο και των ηθοποιών που αποτελούσαν τον χορό. Εντυπωσιακός ο Αργύρης Ξάφης στον ρόλο του Ηρακλή, ενώ η Αννα Μάσχα ενσάρκωσε τη Δηιάνειρα, δίνοντάς της την ερωτική τραγικότητα που ανάγκασε την ηρωίδα να ζητήσει τη βοήθεια του κένταυρου Νέσσου ώστε με ένα μαγικό φίλτρο να κάνει τον αγαπημένο της να την ερωτευτεί ξανά. Τα βλέμματα μαγνήτισε και η νεαρή Ελένη Μπούκλη ως Ιόλη -το κορίτσι που αιχμαλώτισε την καρδιά του μυθικού ήρωα-, η οποία εμφανίστηκε στη σκηνή με ένα διάφανο φόρεμα αφήνοντας τη γύμνια της να «περπατήσει» παράλληλα με την απόγνωση του ρόλου της. Συγκλονιστική, ως συνήθως, η Φιλαρέτη Κομνηνού ως Τροφός. Την παράσταση παρακολούθησαν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο Παύλος Χαϊκάλης με τη σύντροφό του, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, που δεν έχει χάσει παράσταση φέτος στην Επίδαυρο, η Μίνα Αδαμάκη και πολλοί άλλοι.

Στις κερκίδες και η Yanna McIntosh

Δεν είναι λίγοι οι ξένοι ηθοποιοί που επιλέγουν να συνδυάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στη χώρα μας με μια βραδιά στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Ετσι, πριν από λίγες μέρες είχε παρακολουθήσει την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη η θεία του Harry Potter, Fiona Shaw, ενώ την περασμένη Παρασκευή στις κερκίδες για τις «Τραχίνιες» βρέθηκε η Yanna McIntosh. Η Καναδή ηθοποιός, με τζαμαϊκανές ρίζες, που έχει πρωταγωνιστήσει σε κινηματογραφικές επιτυχίες και έχει σταθεί στο πλευρό αξιόλογων ηθοποιών, όπως ο Denzel Washington (συμπρωταγωνίστησαν στην ταινία «John Q»), παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την τραγωδία του Σοφοκλή, ενώ στο τέλος συνάντησε τους πρωταγωνιστές στα καμαρίνια τους. Η πιο πρόσφατη συμμετοχή της σε τηλεοπτική σειρά ήταν στο «Suits», σίριαλ που συγκεντρώνει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....