Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Επιχείρηση… βερμούδα στο Αιγαίο

Αντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παρακολουθούν σε νησιά το καλοκαίρι υπόπτους για εμπλοκή σε “αντάρτικα πόλεων”.

Οι τρομοκράτες στέλνουν την ΕΛ.ΑΣ. σε… διακοπές! Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση… βερμούδα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, την οποία έχει εξαπολύσει στα νησιά του βορείου Αιγαίου, παρακολουθώντας άτομα που θεωρεί ύποπτα για εμπλοκή σε οργανώσεις «αντάρτικου πόλης». Αστυνομικοί με καλοκαιρινή αμφίεση και το κατάλληλο look «σκανάρουν» άτομα που έχουν επιλέξει να κάνουν διακοπές στις συγκεκριμένες νησιωτικές περιοχές, καθώς ο χειμώνας που έρχεται προβλέπεται «καυτός» στο θέμα της τρομοκρατίας. Μάλιστα, στην Αντιτρομοκρατική προετοιμάζονται πυρετωδώς εν όψει φθινοπώρου -με καταληκτική ημερομηνία στις 5 Σεπτεμβρίου-, όταν αναμένεται να βάλουν «στο τραπέζι» όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει τόσο για τα νέα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» όσο και για τον νέο τους «πονοκέφαλο» που ακούει στο όνομα «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» κι έχει αναλάβει την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών για εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που απολαμβάνουν τα «μπάνια του λαού». Ομως για τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, ο Αύγουστος δεν είναι μήνας χαλάρωσης, απλώς συνδυάζουν και αυτοί το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ομάδες αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής, φορώντας τις βερμούδες τους και έχοντας στην πλάτη σακίδια με σκηνές και υπνόσακους έχουν… εκδράμει σε συγκεκριμένα νησιά του βορείου Αιγαίου, παρακολουθώντας και συλλέγοντας πληροφορίες για πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής τους σε ένοπλες οργανώσεις.

Τους τελευταίους δύο μήνες είχαν δεχτεί πληροφορίες που ανέφεραν πως τρία άτομα που φέρεται να έχουν ηγηθεί στη δημιουργία νέων ομάδων της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν πάει σε μικρά νησιά του βορείου Αιγαίου, όχι όμως για διακοπές… Σκοπός τους είναι η στρατολόγηση νέων μελών για συμμετοχή στις ένοπλες οργανώσεις!

Ετσι ξεκίνησε αμέσως η επιχείρηση… βερμούδα στα νησιά του βορείου Αιγαίου, σε μια προσπάθεια συλλογής συγκεκριμένων πληροφοριών, αλλά και καταγραφής των επαφών που θα έχουν οι ύποπτοι.

Βέβαια, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής που έχουν «εκδράμει» σε αυτά τα νησιά διατηρούν και μια κρυφή ελπίδα, να… πέσουν πάνω σε ένα πρόσωπο-κλειδί που διακαώς επιθυμούν να «συναντήσουν». Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Νίκο Μαζιώτη, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από το 2011 και ενώ η δίκη του για τη συμμετοχή του στην ένοπλη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» ήταν ήδη σε εξέλιξη. Οι αστυνομικοί έχουν ενδείξεις πως ίσως ο καταζητούμενος έχει βρει καταφύγιο σε νησί του βορείου Αιγαίου, με παράδοση στον χώρο της εξτρεμιστικής Αριστεράς. Παράλληλα, είναι δυνατόν να επιχειρηθεί και μια χαρτογράφηση χώρων, επαφών και προσώπων, η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε δεδομένη χρονική στιγμή.

Συλλήψεις τον Σεπτέμβριο

Ο Σεπτέμβριος αναμένεται μήνας «καυτός» όσον αφορά τα πολιτικοοικονομικά δεδομένα της χώρας, αλλά εσχάτως διαφαίνεται πως θα είναι «καυτός» και στον τομέα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου ευελπιστούν πως μετά τις 5 Σεπτεμβρίου -και λόγω της δουλειάς που θα έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα- θα είναι σε θέση να προχωρήσουν σε επιχειρήσεις εξάρθρωσης τόσο των νέων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» όσο και της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...