Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Sakis… Jesus!

O δημοφιλής τραγουδιστής ετοιμάζεται να υποδυθεί τον Χριστό σε μιούζικαλ τον προσεχή χειμώνα.

Αποχαιρετίστε τον pop star που χάνετε! Ο Σάκης Ρουβάς, μόλις βγάλει από πάνω του τα ρούχα του Διόνυσου (μεταξύ των οποίων κι ένα παραδοσιακό ανδρικό εσώρουχο που έχει ξεσηκώσει θύελλα ποικίλων αντιδράσεων), ετοιμάζεται να ντυθεί τα ιμάτια του Ιησού, για τις ανάγκες του πρωταγωνιστικού ρόλου στο θρυλικό μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar» του Αντριου Λόιντ Βέμπερ.

Φαίνεται ότι ο Sakis γλυκάθηκε από το θεατρικό σανίδι και θέλει μετά τις «Βάκχες» του Ευριπίδη να αρχίσει να εμπλουτίζει το… ρεπερτόριό του με ρόλους που έγραψαν ιστορία. Εννοείται συνδυάζοντας το υποκριτικό ταλέντο του με εκείνο στη μουσική.

Σύμφωνα με το onlytheater.gr, ο pop star έχει αρχίσει να γυρίζει, αργά αλλά σταθερά, την πλάτη στις εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα, με σκοπό να προσηλωθεί αποκλειστικά στην υποκριτική. Μάλιστα, απορρίπτει τη μία μετά την άλλη τις προτάσεις που δέχεται για τον προσεχή χειμώνα, αφού η… καρδιά του ανήκει πια αλλού. Και δεν μιλάμε στο ψάρεμα -μια και πρόσφατα φωτογραφήθηκε… καμαρωτός με το σαλάχι-αετό που χτύπησε με το καμάκι του- αλλά στην ηθοποιία, με την οποία φλερτάρει έντονα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Αφού δοκίμασε το αρχαίο δράμα, ο Σάκης είπε στη συνέχεια να το ρίξει στη ροκ όπερα και μάλιστα με ένα έργο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο, έχοντας ανεβεί σε εκατοντάδες σκηνές παγκοσμίως. Ο Βρετανός μαέστρος του είδους Αντριου Λόιντ Βέμπερ υπογράφει τη μουσική και ο Τιμ Ράις το λιμπρέτο, ενώ το 1973 ο σκηνοθέτης Νόρμαν Τζούισον μετέφερε το… ροκ Θείο Δράμα στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Τεντ Νίλι. Να πούμε βέβαια, ότι στις περισσότερες χώρες η παράσταση σήκωσε κύματα αντιδράσεων από τους πιστούς. Οσο για την ελληνική διανομή, εκτός από τον τραγουδιστή, οι πληροφορίες θέλουν τη Νατάσσα Μποφίλιου να κάνει τα παρθενικά της βήματα στο σανίδι. Η ερμηνεύτρια, αφού είδε τον ρόλο της ως Εβίτα Περόν να «ναυαγεί», φαίνεται πως έχει μια… δεύτερη ευκαιρία, καθώς ακούγεται πως είναι η επικρατέστερη να υποδυθεί τη Μαρία Μαγδαληνή. Αρκετά περίεργοι είμαστε, πάντως, για το ποιος θα κερδίσει τον ρόλο του Ιούδα, καθώς και ποιο θέατρο θα φιλοξενήσει την παράσταση! Πάντως, όπως μαθαίνουμε, ο Σάκης δεν βλέπει την ώρα να ολοκληρώσει την περιοδεία του με τις «Βάκχες» και να αρχίσει τις πρόβες για το μεγαλεπήβολο σχέδιο για τον χειμώνα.

Ρουβάς όπως… Μπινιάρης

Ηταν τη σεζόν 1978-79, όταν ανέβηκε στην Ελλάδα το «Ιησούς Χριστός Υπέρλαμπρο Αστέρι», στο θέατρο «Καλουτά» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλαβέτα και μουσική διεύθυνση-διδασκαλία Μίμη Πλέσσα. Ο Αντριου Λόιντ Βέμπερ ήταν παρών στις ακροάσεις, ενώ η διανομή ήταν διπλή. Τον ρόλο του Χριστού είχαν αναλάβει εκ περιτροπής ο Γιάννης Σαμσιάρης και ο Τάκης Μπινιάρης, ενώ ψάχνοντας το καστ βρήκαμε τα ονόματα του Σταμάτη Φασουλή (ως Ηρώδη) και του Κώστα Μπίγαλη (υποδύθηκε τον Αννα, μαζί με τον Χρήστο Κάλοου). Το κόστος της παράστασης ήταν ασύλληπτο για την εποχή, ωστόσο οι συγκεντρώσεις διαρκείας παραθρησκευτικών οργανώσεων έξω από το θέατρο είχαν ως αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή του επιχειρηματία Μάριου Σταυρολαίμη.

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...