Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Η Μύκονος «πνίγεται» μέσα σε σκουπίδια και… φοροδιαφυγή

Δεκάδες τόνοι απορριμμάτων στους δρόμους αλλά και δεκάδες περιπτώσεις επιχειρηματιών που έχουν ξεχάσει να χρησιμοποιούν την ταμειακή τους μηχανή.

Το κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου κάθε χρόνο βουλιάζει από αστέρες του διεθνούς τζετ σετ που καταφθάνουν από κάθε γωνιά του πλανήτη, από celebrities της εγχώριας showbiz και από χιλιάδες τουρίστες. Φέτος όμως έχει βουλιάξει και μέσα σε δεκάδες τόνους απορριμμάτων!

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Κορόνα ή γράμματα. Στο Νησί των Ανέμων η μία όψη κάνει τον γύρο του κόσμου… Επώνυμοι απολαμβάνουν τα μπάνια τους στα καταγάλανα νερά, τις βόλτες τους στα γραφικά σοκάκια, ξέφρενα πάρτι μέχρι πρωίας και σαμπάνια που ρέει άφθονη! Στην άλλη όψη, όμως, δεν υπάρχουν ούτε φώτα ούτε χορός και μουσική. Υπάρχουν μόνο βουνά από σκουπίδια και σκανδαλώδεις περιπτώσεις φοροδιαφυγής!

Μετά το σκάνδαλο υπεξαίρεσης που συγκλόνισε το νησί και στάθηκε αιτία να τεθούν σε αργία ο δήμαρχος Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας και οι δύο αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Βαμβακούρης και Θρασύβουλος Κοντομήτρος, τον δημαρχιακό θώκο ανέλαβε η κυρία Ειρήνη Γρυπάρη, η οποία επιδίδεται καθημερινά σε αγώνα δρόμου για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.223gh99gh85

Περισσότεροι από ογδόντα τόνοι απορριμμάτων έχουν συσσωρευτεί σε κάδους και σε ανοιχτές χωματερές της Μυκόνου, με κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών, καθώς δεν υπάρχει οργανωμένος χώρος διαχείρισης απορριμμάτων και λειτουργούν οι παράνομες χωματερές για τις οποίες η Ελλάδα θα πληρώσει πρόστιμο που θα επιβάλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο ΧΥΤΑ Μυκόνου, αν και η κατασκευή του κόστισε 6.000.000 ευρώ, δεν λειτουργεί σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, ενώ η δημοτική αρχή έχει μειωμένο προσωπικό στην καθαριότητα και τα περισσότερα απορριμματοφόρα δεν λειτουργούν.

Οι χιλιάδες τουρίστες που κατέκλυσαν και φέτος το νησί, εκτός από τον οβολό τους, αφήνουν πίσω τους σκουπίδια, τα οποία δεν υπάρχει προσωπικό να μαζέψει, αλλά και χώρος για να τοποθετηθούν. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, μετά τα ξέφρενα πάρτι, «πετάγονται στους κάδους κιβώτια με άδεια μπουκάλια σαμπάνιας, μπίρας, κρασιών, υπολείμματα φαγητών και ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Η βρόμα και η δυσοσμία είναι ανυπόφορες» υποστηρίζουν και προσθέτουν: «Μόνο στο νέο λιμάνι μπορεί κάποιος να βρει άδειο κάδο για να πετάξει τα σκουπίδια του. Και αυτό διότι η δημοτική αρχή φροντίζει να αδειάζει τους κάδους γρηγορότερα, για να μην τους βλέπουν οι τουρίστες καθώς αποβιβάζονται στο νησί».

Πριν από μερικές ημέρες η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και η νέα δήμαρχος επιστράτευσε τον σύζυγό της και τον έριξε στη μάχη της αποκομιδής των σκουπιδιών. Η Ειρήνη Γρυπάρη τον «άρπαξε» από τον πάγκο του στη λαϊκή, καθώς οι τόνοι σκουπιδιών είχαν κλείσει κυριολεκτικά τον δρόμο. Ιδιοκτήτες πολυτελών σπιτιών είχαν πετάξει στους κάδους από στρώματα και παλιά ψυγεία, μέχρι έπιπλα, ρούχα και αδρανή υλικά. Η κυρία Γρυπάρη, βλέποντας τα αιτήματά της για άμεση πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθώς και αγορά έξι νέων απορριμματοφόρων να μην ικανοποιούνται, ζήτησε τη βοήθεια του ανθρώπου που εμπιστεύεται περισσότερο απ’ όλους. Πρόκειται για τον σύζυγό της Δαμιανό Γρυπάρη, ο οποίος αναγκάστηκε να αφήσει το πόστο του στην Μπάγκα (πουλάει ζαρζαβατικά στην υπαίθρια αγορά) και να τρέχει μαζί με τους υπαλλήλους του δήμου να μαζεύουν όσο περισσότερα σκουπίδια είναι εφικτό.

Από το λιμάνι και τη Χώρα του νησιού μέχρι τον περιφερειακό δρόμο αλλά και σε σχεδόν όλες τις περιοχές τόνοι σκουπιδιών σχηματίζουν βουνά προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις στους επισκέπτες.

Η κυρία Γρυπάρη ανέφερε μιλώντας στην «Espresso της Κυριακής»: «Αντιμετωπίσαμε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Κάναμε από τη μεριά μας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να μαζευτούν τα σκουπίδια και πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Μας βοήθησαν αρκετοί ιδιώτες, ενώ άμεσα θα δοθεί σε εταιρεία η λιμενική ζώνη. Θα πρέπει, όμως, και ο κόσμος να καταλάβει το πρόβλημα και να είναι προσεκτικός σε ό,τι αφορά τα σκουπίδια. Δεν μπορεί ο καθένας να πετάει ότι θέλει, όπου θέλει».33g9g895

Κίνδυνος ο ΧΥΤΑ!

Ο ΧΥΤΑ εγκαινιάστηκε το 2009, στοίχισε 6.000.000 ευρώ, όμως δεν παραδόθηκε ποτέ. Οπως προέκυψε και από την αυτοψία που έκανε στον χώρο ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Τζώρτζης Μακρυωνίτης, είναι ο χειρότερος που λειτουργεί σε ολόκληρο το νότιο Αιγαίο. «Αυτό δεν είναι χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων αλλά χωματερή που δεν πληροί ούτε τις στοιχειώδεις προδιαγραφές και αποτελεί πηγή κινδύνου για το περιβάλλον» φέρεται να είπε στη νέα δήμαρχο Μυκόνου ζητώντας της να ληφθούν άμεσα μέτρα. Το πρώτο αφορά την απαγόρευση ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και το δεύτερο την εκτέλεση μικροέργων προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του.

Εφοδος των «Ράμπο»

Ετριβαν τα μάτια τους οι «Ράμπο» της οικονομικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια των ελέγχων τους, καθώς διαπίστωσαν ότι επτά στις δέκα επιχειρήσεις δεν κόβουν αποδείξεις! Συγκεκριμένα, σε συστηματικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν σε καταστήματα και επιχειρήσεις στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για το διάστημα 26-28 Ιουλίου βεβαιώθηκαν παραβάσεις σχετικά με: Μη καταχώριση στο ειδικό βιβλίο καταχώρισης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού (ΕΒΚΝΠ) σε δώδεκα περιπτώσεις καταστημάτων, μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών σε έντεκα περιπτώσεις, στέρηση πιστοποιητικού υγείας εργαζομένων σε έντεκα περιπτώσεις, στέρηση βιβλιαρίων υγείας εργαζομένων σε δύο περιπτώσεις, μη επίδειξη βιβλιαρίων συντήρησης και επισκευών των φορολογικών μηχανισμών σε δύο περιπτώσεις, μη υποβολή δήλωσης μεταβολής εγκατάστασης ΦΤΜ σε μία περίπτωση, λειτουργία καταστήματος άνευ αδείας σε μία περίπτωση, έκδοση τριών αθεώρητων φορολογικών στοιχείων (τιμολόγια-δελτία αποστολής) σε μία περίπτωση, μη υποβολή δήλωσης μεταβολής εγκατάστασης τριών φορολογικών ταμειακών μηχανών σε μία περίπτωση, μη επίδειξη φορολογικών στοιχείων σε μία περίπτωση και έκδοση τεσσάρων αθεώρητων παραστατικών σε μία περίπτωση.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...