Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Το αστέρι της Μαντόνα που λάμπει εδώ και 30 χρόνια!

Η θυελλώδης ζωή της βασίλισσας της ποπ, που παραμένει στην κορυφή και εντυπωσιάζει ακόμη και στα 55.

Τριάντα χρόνια με μουσική, έρωτες, επιτυχίες, αλλά και υπερβολές για την τραγουδίστρια που άλλαξε την εικόνα της σόουμπιζ. Η Μαντόνα, μια ασχημούτσικη, αλλά σούπερ σέξι γυναίκα, ξεκίνησε από το πουθενά, όμως κατάφερε χάρη στην επιμονή, το ταλέντο της και τη σκληρή δουλειά να γίνει η αδιαφιλονίκητη «βασίλισσα της ποπ». Το 1983 βγαίνει το πρώτο της άλμπουμ «Madonna» και από τότε η Μαντόνα Λουίζ Βερόνικα Τσικονέι (όπως είναι ολόκληρο το όνομά της) θα κάνει για χρόνια κουμάντο στον χώρο της ποπ μουσικής, εντυπωσιάζοντας, αλλά και προκαλώντας με τις σκηνικές εμφανίσεις της. Η περιπέτεια μιας σταρ η οποία στις 16 Αυγούστου έγινε 55 ετών, αλλά δεν το βάζει κάτω και είναι πάντα έτοιμη να ξαναγεννηθεί.

Από το πρώτο άλμπουμ, που ηχογράφησε όταν ήταν 25 ετών, τότε που είχε τον χρόνο με το μέρος της, πέρασαν 30 χρόνια. Σήμερα δεν είναι πια το «Material Girl», δεν είναι στην ηλικία για να φοράει λάτεξ κορμάκι ή το περίφημο σουτιέν του Ζαν Πολ Γκοτιέ και να τραγουδά και να χορεύει όπως τότε.

Η αγορά μουσικής έχει αλλάξει και ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Η εισβολή που έχουν κάνει οι νέες σταρ της ποπ, κυρίως η Lady Gaga, η Μπιγιονσέ και η Ριάνα, «ανησυχούν» τη Μαντόνα. Κυρίως επειδή όλες την έχουν μελετήσει και όσο πάνε τελειοποιούνται στο στιλ της. Επιπλέον έχουν ένα πολύ ισχυρό όπλο, την ηλικία. Η Μαντόνα έχει περάσει προ πολλού τον μισό αιώνα και έχει να αντιμετωπίσει τα σημάδια του. Η αισθητική χειρουργική τής έχει αλλάξει το πρόσωπο, γεγονός που αποδεικνύει τη δυσκολία αποδοχής εκ μέρους της μιας δεδομένης κατάστασης.

Ομως, αν και υπάρχει ανταγωνισμός, τον οποίο ακόμη και μία «βασίλισσα» τον φοβάται, η Μαντόνα και πάλι επιβιώνει κι όχι μόνο: συνεχίζει να παραμένει στα πρώτα ονόματα, να κερδίζει εκατομμύρια δολάρια (η περιουσία της ξεπέρασε το ένα δισ. δολάρια), ενώ συγκαταλέγεται στις πιο ισχυρές γυναίκες. Και σε αντίθεση με άλλους καλλιτέχνες της ηλικίας της, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ενώ το μυστήριο και ο μύθος της αντέχουν ακόμη και οι βιογραφίες της που έχουν κυκλοφορήσει, παρά τα όσα γράφουν για τη θυελλώδη μέχρι τώρα ζωή της, δεν κατάφεραν να «αγγίξουν» την εικόνα της. Το κορίτσι που ξεκίνησε από μια αστική περιοχή της Μπέι Σίτι στο Μίσιγκαν κατάφερε να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, να φτάσει στην κορυφή των charts, να γίνει εξώφυλλο των μεγαλύτερων περιοδικών και να επιβάλλει την εικόνα της για δεκαετίες, αν και υπήρξαν φορές που εντυπωσίαζε περισσότερο με τα κοστούμια που επέλεγε παρά με τα τραγούδια της.

Η Μαντόνα είναι το τρίτο από τα έξι παιδιά του Σίλβιο Τόνι Τσικόνε και της Λουίζ Φορτίν. Το 1963 όμως χάνει τη μητέρα της από καρκίνο, η ζωή της αλλάζει δραματικά και η απουσία της την πονά για χρόνια. Σιγά-σιγά ξεφεύγει από το θρησκευτικό περιβάλλον που είχε δημιουργήσει η πιστή καθολική μητέρα της. Πηγαίνει στο σχολείο, όπου είναι πρώτη μαθήτρια, αλλά της αρέσει πολύ και ο χορός. Πρώτη κατάκτησή της ήταν η εγγραφή της σε σχολή μπαλέτου (μετά από παρακάλια, ο πατέρας της ενέδωσε). Και όταν τελειώνει το Λύκειο κερδίζει υποτροφία για σπουδές χορού στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Ομως, έχει φιλοδοξίες και όνειρα και νιώθει ότι πρέπει να ανοίξει τα φτερά της για πιο μακριά. Ετσι αντί να σπουδάσει χορό, μετακομίζει στη Νέα Υόρκη με λίγα δολάρια στην τσέπη όπου συναντά τον Νταν Γκιλρόι, ένα νεαρό μουσικό που την εισάγει στον κόσμο της μουσικής.2265985h96

Η πρώτη δουλειά της είναι χορεύτρια και τραγουδίστρια στην ομάδα του σταρ της ντίσκο Πάτρικ Χερνάντεζ. Στη συνέχεια με τον Στιβ Μπρέι, πρώην φίλος της, δημιουργούν ομάδα και υπογράφει το πρώτο συμβόλαιο με τη δισκογραφική Sire. Το άλμπουμ «Madonna» κυκλοφόρησε στα τέλη Ιουλίου 1983 και πούλησε πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ. Το 1984 έρχεται η σούπερ επιτυχία με το νέο άλμπουμ «Like a Virgin», του οποίου παραγωγός ήταν ο γερόλυκος της φανκ μουσικής Νιλ Ρότζερς. Τα βιντεοκλίπ της έκαναν τον γύρο του κόσμου. Τόσο το άλμπουμ όσο και το single πούλησαν 5.000.000 αντίτυπα στις ΗΠΑ και πάνω από 10.000.000 σ’ όλο τον κόσμο. Το σκουλαρίκι σε σχήμα σταυρού και ο αφαλός της σε κοινή θέα έγιναν μόδα και η Μαντόνα μετά και το άλμπουμ «Like a Prayer» έγινε η σταρ της ποπ μουσικής. Ολα τα επόμενα άλμπουμ της γίνονται μεγάλες επιτυχίες (έχει πουλήσει περισσότερα από 300.000.000 αντίτυπα των άλμπουμ της). Στην εικοσαετία που ακολουθεί επικρατεί η μόδα των βιντεοκλίπ. Τα δικά της που συνοδεύουν πολλά από τα τραγούδια της επιβεβαιώνουν ότι η Μαντόνα είναι η καλύτερη, η δασκάλα των βιντεοκλίπ, αλλά και των τουρνέ. Κάτι που μέχρι και το 2013 συνεχίζεται.

Οι δύο γάμοι και τα νεαρά μοντέλα

Η ερωτική ζωή της Μαντόνα υπήρξε θυελλώδης. Το 1985 ερωτεύεται τρελά τον Σον Πεν, τον οποίο παντρεύεται. Ομως και οι δύο είχαν εκρηκτικούς χαρακτήρες και τις στιγμές πάθους διαδέχονται καβγάδες, αλλά και ενδοοικογενειακή βία. Η Μαντόνα είχε καταγγείλει τον διάσημο ηθοποιό ότι την έδερνε. Ο γάμος τους τελείωσε το 1989 και η Μαντόνα ορκίστηκε στον εαυτό της να μην ξανακάνει ποτέ τα ίδια λάθη. Η επόμενη δεκαετία όμως είχε ακόμα περισσότερα σκαμπανεβάσματα στην προσωπική της ζωή.

Μια σταρ με το δικό της ταμπεραμέντο δεν δυσκολευόταν να βρει εφήμερες σχέσεις. Ηταν φανερό ότι είχε ανάγκη κάτι που θα της άλλαζε τη ζωή. Η αλλαγή ήρθε τελικά μια μέρα που είχε βγει για τζόκινγκ στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης. Εκεί γνώρισε και ερωτεύθηκε τον Κάρλος Λεόν, ένα δάσκαλο γυμναστικής του Μανχάταν. Στις 14 Οκτωβρίου του 1996 η Μαντόνα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, τη Λούρδη Μαρία Τσικόνε Λεόν. Η διάσημη μαμά δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της. Η ευτυχία της συμπληρωνόταν και από την ανοδική πορεία της καριέρας της, η οποία γνώριζε ιδιαίτερη επιτυχία με την καταπληκτική ταινία «Εβίτα», για την οποία η Μαντόνα κέρδισε Χρυσή Σφαίρα τον Ιανουάριο του 1997. Η σχέση με τον Λεόν έληξε το Μάιο του 1997, αλλά μέχρι σήμερα διατηρεί φιλική σχέση μαζί του.

Ομως και ο Τζον Τζον Κένεντι, ο μοναχογιός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, δεν έμεινε αδιάφορος από τη Μαντόνα. Στο βιβλίο του «Madonna An Intimate Biography» ο συγγραφέας Ράντι Ταραμπορέλι έγραψε ότι ο Κένεντι τζούνιορ είχε γίνει ερωτικός σκλάβος της εκκεντρικής τραγουδίστριας και ότι θα την παντρευόταν, αν δεν έμπαινε στη μέση η μητέρα του Τζάκι Κένεντι-Ωνάση!

Το καλοκαίρι του 1998 η Μαντόνα γνωρίζει τον Βρετανό σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι και όπως θα ομολογήσει αργότερα, ένιωσε το ίδιο προαίσθημα που είχε νιώσει και όταν είχε γνωρίσει για πρώτη φορά τον Σον Πεν. Η συνάντηση έγινε στο σπίτι της Τρούντι Στάιλερ, της συζύγου του Στινγκ. Η έλξη ήταν ισχυρή, αμοιβαία και το ειδύλλιο ξεκίνησε αμέσως, παρ’ όλο που και οι δύο είχαν άλλες σχέσεις. Στις αρχές του 2000 η Μαντόνα μείνει έγκυος από τον Ρίτσι, κάτι που έκανε το ζευγάρι να σκεφτεί σοβαρά την επισημοποίηση της σχέσης του. Η πρόταση του γάμου ήρθε μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της Μαντόνα, Ρόκο, στις 11 Αυγούστου του 2000. Τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς το ζευγάρι βάφτισε τον γιο του σε καθεδρικό ναό της Σκωτίας, ενώ την επόμενη μέρα παντρεύτηκε στο Κάστρο Σκίμπο.

Μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα στη ζωή της, η Μαντόνα έδειχνε ότι είχε βρει τελικά τη γαλήνη και τη σταθερότητα που της έλειπε. Η ίδια είχε δηλώσει: «Νιώθω ότι σιγά-σιγά αποκαλύπτω τον εαυτό μου, την πραγματική φύση μου». Ομως, και ο δεύτερος γάμος της Μαντόνα τελείωσε τον Οκτώβριο του 2008. Μαζί με τον Ρίτσι, δε, είχαν υιοθέτησε τον Ντέιβιντ από το Μαλάουι και αργότερα η Μαντόνα υιοθέτησε κι ένα κοριτσάκι από το Μαλάουι, τη Μέρσι. Εκτοτε η «βασίλισσα της ποπ» προτιμά σχέσεις με νεαρά μοντέλα. Ποπ σταρ, ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτρια, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, επιχειρηματίας, σύζυγος, μητέρα, ερωμένη. Η Μαντόνα έχει επαναπροσδιορίσει την αντίληψη των λέξεων φήμη και επιτυχία. Αποτελεί από μόνη της ένα φαινόμενο και το άστρο της φαίνεται ότι θα αργήσει να σβήσει…

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...