Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Αρωμα «Πυρήνων» με λεία 317.000 ευρώ

Σε πέντε πρόσωπα της ένοπλης οργάνωσης στρέφουν τις έρευνές τους οι Αρχές μετά τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στο Βελεστίνο.

Σε πέντε συγκεκριμένα πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις πως έχουν εμπλοκή στον νέο πυρήνα της ένοπλης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» επικεντρώνονται οι έρευνες των αστυνομικών για τη μεγάλη ληστεία που έγινε την Τετάρτη στην Εθνική Τράπεζα του Βελεστίνου Μαγνησίας, με λεία 317.000 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», το γεγονός πως το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε από τους ληστές είχε κλαπεί τον Ιούνιο από τα Πατήσια κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως οι δράστες της ληστείας προέρχονται από την Αθήνα. Παράλληλα, όμως, εκτιμούν πως είχαν κρύψει το αυτοκίνητο όλο αυτό το διάστημα σε ασφαλή χώρο κοντά στην περιοχή όπου θα πραγματοποιούσαν τη ληστεία.

Στην Αντιτρομοκρατική, που έχει απευθείας ενημέρωση για την εξέλιξη των ερευνών, πιστεύουν πως τη ληστεία την έχουν διαπράξει πέντε ύποπτοι οι οποίοι έχουν μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο της υπηρεσίας, καθώς εκτιμάται πως έχουν συστήσει στην Αθήνα έναν ενεργό πυρήνα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει όλα τα χαρακτηριστικά των επιθέσεων που έχουν πραγματοποιήσει κατά καιρούς τα μέλη της οργάνωσης τα οποία έχουν ήδη συλληφθεί σε τράπεζες στον Πυργετό Λάρισας, τον Φιλώτα Φλώρινας και το Βελβεντό Κοζάνης.

Το πρωί της Τετάρτης τέσσερις άγνωστοι που φορούσαν αλεξίσφαιρα, περούκες και ψεύτικα μουστάκια εισέβαλαν στην Εθνική Τράπεζα του Βελεστίνου βαριά οπλισμένοι με Καλάσνικοφ. Ενας πέμπτος συνεργός των ληστών είχε καθίσει στην είσοδο της τράπεζας με προτεταμένο το υποπολυβόλο του, τη στιγμή που οι υπόλοιποι οπλοφόροι κράτησαν για 12 λεπτά ομήρους τους πελάτες και τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος.

Ο ένας από τους ενόπλους με ψύχραιμο αλλά άγριο τρόπο που δεν επιδεχόταν αντιρρήσεις είπε στον διευθυντή του υποκαταστήματος να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Οταν πήρε την απάντηση πως έχει χρονοδιακόπτη, ο προφανώς καλά διαβασμένος δράστης απάντησε πως θα περιμένουν 12 λεπτά μέχρι να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, όπως και έγινε!

Η λεπτομέρεια που δείχνει ότι δεν επρόκειτο για κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου προκύπτει από τον σύντομο διάλογο που είχε ένας από τους οπλοφόρους με πελάτη που κρατούσε στα χέρια του το ποσό των 10.000 ευρώ. Εντρομος ο πελάτης έκανε κίνηση να παραδώσει τα χρήματα πιστεύοντας πως οι ληστές θα του τα πάρουν. Εκπληκτος όμως άκουσε έναν από αυτούς να του λέει: «Κράτα τα χρήματά σου. Εμείς δεν παίρνουμε λεφτά από τους πολίτες, παρά μόνο από τις τράπεζες». Οι τέσσερις ληστές άρπαξαν 317.000 ευρώ μόλις άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και εξαφανίστηκαν. Το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν βρέθηκε λίγη ώρα μετά καμένο σε αγροτικό δρόμο της περιοχής. Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως οι δράστες είχαν ρίξει χλωρίνη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ώστε να καταστρέψουν τυχόν αποτυπώματα και DNA που ίσως δεν εξαφάνιζε η φωτιά. Πρόκειται για μια πρακτική που χρησιμοποίησαν τα μέλη της «Συνωμοσίας» στη ληστεία που είχαν πραγματοποιήσει στην περιοχή του Φιλώτα.

Το 2010 στον Βόλο μέλη της «Συνωμοσίας» είχαν απαγάγει τον διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας και τον είχαν υποχρεώσει να τους ανοίξει την τράπεζα και το χρηματοκιβώτιο. Οταν εξαρθρώθηκε ένα μεγάλο κομμάτι της οργάνωσης, οι αστυνομικοί κατηγόρησαν πέντε συγκεκριμένα πρόσωπα και γι’ αυτή τη ληστεία. Μάλιστα, στη γιάφκα τους είχαν βρεθεί χειρόγραφα σημειώματα με λεπτομέρειες για τραπεζικά υποκαταστήματα της περιοχής, μεταξύ των οποίων ήταν και η Εθνική του Βελεστίνου!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...