Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα!

Ο Αντρέα Τρινκιέρι «έδεσε» με την Εθνική αγαπημένη και περνάει τη φιλοσοφία του λίγο πριν από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Το 3×3 της Εθνικής μας στο πρόσφατο τουρνουά του Στρασβούργου έδειξε, αν μη τι άλλο, ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται σε καλό δρόμο εν όψει Ευρωμπάσκετ. Ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από την απόδοση των διεθνών μας, ωστόσο επιμένει να ζητεί ακόμη πιο σκληρή δουλειά στο διάστημα που απομένει μέχρι τη διοργάνωση της Σλοβενίας. Αν και είναι νωρίς για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με το πώς θα εμφανιστεί η Εθνική μας στο Ευρωμπάσκετ και πόσο έτοιμη ή όχι είναι για ένα μετάλλιο, το βέβαιο είναι ότι έχουν φανεί κάποια πρώτα στοιχεία από την αγωνιστική φιλοσοφία του Ιταλού προπονητή. Στα φιλικά με Κροατία, Γερμανία και Γαλλία οι διεθνείς μας έβγαλαν μεγάλο πάθος στο παρκέ, παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι και είχαν νοοτροπία νικητή. Επίσης, η Εθνική μας εντυπωσίασε με το επιθετικό της κρεσέντο. Ακόμη και στα σημεία του παιχνιδιού που έδειχνε να «κολλάει» επιθετικά, γρήγορα έβρισκε τρόπο να βγει από το αδιέξοδο και να βρει λύσεις για το αντίπαλο καλάθι. Κι όλα αυτά χωρίς τους Σπανούλη και Μπουρούση, οι οποίοι αποτελούν βασικούς «κρίκους» της «γαλανόλευκης» αλυσίδας. Η απουσία του δεύτερου, καθώς και ο τραυματισμός (στη μύτη) του Καϊμακόγλου στον πρώτο αγώνα του τουρνουά αποδυνάμωσαν την Εθνική μας κάτω από τα καλάθια. Εκεί φάνηκε μια σχετική αδυναμία, με τα ποσοστά στο κομμάτι των ριμπάουντ.

Πάντως, η φιλοσοφία του Ιταλού διέπεται από την καλή άμυνα και το physical game. Οπως φάνηκε και στο τουρνουά του Στρασβούργου, η Εθνική μας έβγαλε πολλούς πόντους από κλεψίματα και λάθη των αντιπάλων υπό πίεση. Αυτός είναι ένας τρόπος παιχνιδιού που λογικά θα περιμένουμε να δούμε περισσότερο στο μέλλον από το εθνικό μας συγκρότημα. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός έχει επικοινωνιακό χάρισμα. Εχει καταφέρει να κερδίσει παίκτες και συνεργάτες σε πολύ μικρό διάστημα. Ο τρόπος που προσεγγίζει πρόσωπα και καταστάσεις, η καλή διάθεση και το χιούμορ του είναι στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Οι ατάκες του (σ.σ.: για τον πεντάχρονο γιο του που θα μπορούσε άνετα να… κοουτσάρει επιθετικά τους διεθνείς μας, για τον…Λεωνίδα Καϊμακόγλου που συμμετείχε ηρωικά στις προπονήσεις παρά τον τραυματισμό του κ.ά.), δε, στο πρόσφατο τουρνουά του Στρασβούργου απέσπασαν πολλά θετικά σχόλια.

Η τελική πρόβα στο τουρνουά «Ακρόπολις»

Η εθνική μας ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της ανεβάζοντας στροφές προκειμένου να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη (σε σχεδόν δεκαπέντε ημέρες) στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ. Αυτό το Σαββατοκύριακο βρίσκεται στην Κρήτη, όπου συμμετέχει στο τουρνουά «Γιώργος Κολοκυθάς» και δοκιμάζεται με το Κολέγιο της Φλόριντα και την Εθνική Αγγλίας. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (23-25/8) μεταβαίνει στο Ουλμ της Γερμανίας, όπου θα δώσει ακόμη τρεις φιλικούς αγώνες (την Παρασκευή με τα Σκόπια, το Σάββατο με τη Βοσνία και την Κυριακή με τους Γερμανούς). Λίγα 24ωρα αργότερα υπάρχει στο πρόγραμμα το τουρνουά «Ακρόπολις», στο ΟΑΚΑ. Στις 27/8 η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει τη Βοσνία, την επόμενη ημέρα τη Λιθουανία και στις 29 του μήνα θα κοντραριστεί με την Ιταλία.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...