Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Γιατρός σε άλλες πολιτίες…

Η πρώην έπαρχος του Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή φτιάχνει βαλίτσα και αναχωρεί για την Γερμανιά.

«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», λέει η Βορειοελλαδίτισσα Πόπη Καλαϊτζή, μετά τις διακοπές της όμως στην Κρυοπηγή η «γαλάζια» πολιτευτής ετοιμάζει τις βαλίτσες της και αναχωρεί για τη Γερμανία. Η πρώην έπαρχος Λαγκαδά σκέφτεται σοβαρά να μεταναστεύσει στη χώρα της Μέρκελ και να αφήσει στην άκρη, τουλάχιστον για ένα μεγάλο διάστημα, την ενασχόληση της με την πολιτική.

Στενή φίλη με τον Κρις Γκόινι (βουλευτής στο Βερολίνο με το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών), από την εποχή που η υποψήφια βουλευτής ήταν έπαρχος Λαγκαδά, δέχτηκε πρόταση από τη Γερμανία να ασκήσει εκεί τα ιατρικά της καθήκοντα. Η εντυπωσιακή Θεσσαλονικιά που κάνει ειδικότητα στην πλαστική χειρουργική πήγε τον περασμένο μήνα για μετεκπαίδευση σε κλινική αποκατάστασης στη Δρέσδη.

«Εντυπωσιάστηκα από τις υποδομές και τις πρωτοποριακές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην ιατρική αποκατάσταση αλλά και από το πώς λειτουργεί το σύστημα υγείας στην ευρωπαϊκή χώρα. Είναι σαν παραμύθι… Εργάστηκα σε δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα, έκανα εφημερίες, έζησα τις  ατέλειωτες ουρές και τη γραφειοκρατία και πέρα από τα σύνορα συνάντησα την τάξη και την οργάνωση. Με εντυπωσίασε ότι κάθε πρωί, μετά τη συνάντηση που είχαμε όλοι οι θεραπευτές στην κλινική, ο κάθε γιατρός έπαιρνε ένα χαρτί στο οποίο αναγραφόταν με λεπτομέρεια το πρόγραμμα της ημέρας και οι ασθενείς που έπρεπε να δει. Ανάλογο χαρτί λάμβαναν και οι ασθενείς με την είσοδό τους στην κλινική. Αυτό που με επηρέασε προσωπικά, καθώς με έχει μεγαλώσει η γιαγιά μου που έμεινε ανάπηρη από τα 35 της χρόνια, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τα άτομα με κινητικά προβλήματα και χρόνια νοσήματα. Ολο το σύστημα τους επιτρέπει να ζουν φυσιολογικά».

Ενα ατύχημα στα πλακόστρωτα δρομάκια της γραφικής Δρέσδης δεν πτόησε την Πόπη Καλαϊτζή, η οποία ακόμα και με γύψο συνέχισε τις δραστηριότητές της. Η πρόταση να συνεχίσει την εκπαίδευσή της στην κλινική πέραν του ενός μηνός δεν άργησε να της γίνει και αναχωρεί πάλι σε λίγες μέρες για τη γερμανική επαρχία.

Η Ελληνίδα γιατρός και πολιτικός θεωρεί σημαντική εμπειρία για την καριέρα της την εκπαίδευση στο εξωτερικό, αν και όπως μας δηλώνει, αν αποφασίσει τελικά να «μεταναστεύσει», θα το κάνει με μισή καρδιά. «Θα προτιμούσα να μείνω στη χώρα μου και να μην ακολουθήσω τον δρόμο που έχουν πάρει οι περισσότεροι από τους φίλους και συναδέλφους μου. Εδώ έχουμε εξαιρετικούς γιατρούς οι οποίοι έχουν μάθει σκληρά. Ομως μας λείπει η οργάνωση και το σύστημα» τονίζει.

Στα σχέδια της Θεσσαλονικιάς είναι αρχικά να πάει στη Δρέσδη για έναν ακόμα μήνα και να σκεφτεί με καθαρό μυαλό για τη συνέχεια. Αλλωστε στο μεταξύ ετοιμάζει στην Αθήνα την έρευνά της στα πλαίσια του μεταπτυχιακού της για την ιατρική καταστροφών.   Βαφτίσια στο Ιόνιο

Πόλος ήταν φέτος η Λευκάδα. Στο νησί του Ιονίου (που είναι και ο τόπος καταγωγής της) έκανε τα βαφτίσια του γιου της η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ρόζα Βρεττού. Η πολιτική μπορεί να είναι παρελθόν για τη νεαρή καρδιολόγο, ωστόσο για νονούς επέλεξε τον γνωστό πολιτικό συντάκτη Νίκο Χασαπόπουλο και τη σύζυγό του. Το μυστήριο της βάφτισης έγινε στο Μοναστήρι της Φανερωμένης.   Μανιάτης ο Βορίδης

Πρωτιά στο μαύρισμα κατάφερε να εξασφαλίσει και φέτος ο Μάκης Βορίδης. Ο γαλάζιος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αγαπά το κολύμπι και εκμεταλλεύτηκε όλο το διάστημα των διακοπών της Βουλής για παραθαλάσσια ξεκούραση. Αγαπημένος του προορισμός η Μάνη, από όπου κατάγεται η σύζυγός του Δανάη. Εκεί βρίσκονται αυτές τις μέρες οικογενειακώς για διακοπές. Αλλωστε τον περιμένει δύσκολος χειμώνας στη Βουλή και πρέπει να έχει ανάλογες αντοχές…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...