Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Μάχη με τις φλόγες!

Οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Αχαΐα, Αμφιλοχία, Φθιώτιδα και Ναυπακτία.

Μάχη με τις φλόγες έδιναν από το βράδυ της Πέμπτης οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς το δυνατό μελτέμι που σάρωνε απ’ άκρη σ’ άκρη όλη την Ελλάδα ευνοούσε τις συνθήκες εκδήλωσης πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πύρινα μέτωπα σε Αχαΐα, Αμφιλοχία, Φθιώτιδα και Ναυπακτία. Η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή Μπάλα Πατρών απείλησε τα σπίτια του χωριού και οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανακόψουν την πορεία της προτού οι φλόγες φτάσουν στην κοινότητα και προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές. Η φωτιά ξέσπασε σε δάσος μέσα στη νύχτα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Αμέσως, λόγω του δυνατού αέρα, η πυρκαγιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και απείλησε τα πρώτα σπίτια. Τριάντα πυροσβέστες με έντεκα οχήματα έδιναν μάχη με τις φλόγες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και κατάφεραν να κόψουν το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς. Τελικά, με το πρώτο φως του ήλιου στην περιοχή πέταξαν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού στις εστίες της πυρκαγιάς. Η επέμβαση των εναέριων μέσων ήταν σωτήρια, καθώς η φωτιά κατευθυνόταν μέσα από δύσβατα σημεία σε πυκνό πευκοδάσος της περιοχής. Τελικά, έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Αργολίδα

Τον υδροβιότοπο του Μούστου όπου διαβιούν σπάνια είδη πτηνών απείλησε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί σε δάσος στην περιοχή του Παράλιου Αστρους στην Κυνουρία και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι εντάσεως 6 έως και 7 μποφόρ. Η φωτιά κατέστρεφε αγροτοκαλλιέργειες στην περιοχή, αλλά και τις καλαμιές του υδροβιότοπου όπου έχουν τις φωλιές τους δεκάδες προστατευόμενα είδη πτηνών. Στο σημείο επιχειρούσε μεγάλη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ από αέρος βοηθούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Αμφιλοχία

Στις 11.30 χθες το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά κοντά στα χωριά του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, στην περιοχή Μαλατέικα της Αμφιλοχίας. Οι φλόγες δεν απειλούσαν κατοικημένες περιοχές, όμως κατέκαιγαν το δάσος και τις αγροτοκαλλιέργειες, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή της περιοχής. Περίπου είκοσι πέντε πυροσβέστες με έντεκα οχήματα έδιναν μάχη με τις φλόγες που φούντωναν λόγω του δυνατού ανέμου που έπνεε στην περιοχή. Πάνω από τα Μαλατέικα πετούσαν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη  που πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού στις εστίες της φωτιάς. Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε σε δάσος στην ορεινή Ναυπακτία και συγκεκριμένα στην περιοχή Συκιά, χωρίς να απειλεί σπίτια. Στο μεταξύ, οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες το πρωί στη Θάσο, στις Λιβανάτες Φθιώτιδας και στην περιοχή Κουτρουφά Αρκαδίας αντιμετωπίζονται από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, χωρίς να απειλούν κατοικημένες περιοχές.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...