Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ο Μπέκαμ ζητάει 1 δισ.από 500 πωλητές

Αποζημίωση σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ζητάει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ...

Τι κρύβεται πίσω από τις παραιτήσεις των Μiss USA και Miss Teen...

Η «ομοβροντία» των προσυμφωνημένων παραιτήσεων των ενεργεία Μiss στις...

H Kρις Τζένερ αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με όγκο

Σόκαρε τις κόρες της η μαμά-μάνατζερ Κρις Τζένερ, αποκαλύπτοντάς...

«Akis’ Food Tour»: Ενα ηλιόλουστο κυκλαδίτικο επεισόδιο στην όμορφη Τήνο!

Το «Akis’ Food Tour» επισκέπτεται το νησί εκτός σεζόν,...

Σκηνοθετική απόπειρα από Τσαλταμπάση

Ο ταλαντούχος ηθοποιός κάνει την πρώτη του προσπάθεια στον κινηματογράφο με την κωμωδία δράσης «Πέμπτη και 12» και πρωταγωνιστή τον Κώστα Βουτσά

Ύστερα από αρκετούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στο θέατρο και την τηλεόραση, ήρθε η σειρά του να κάνει το ντεμπούτο του και στον κινηματογράφο ως δημιουργός. Ο ταλαντούχος Θανάσης Τσαλταμπάσης -παρά τους δύσκολους καιρούς- ετοιμάζει την ταινία «Πέμπτη και 12», κόντρα στις προκαταλήψεις και το «γρουσούζικο» για πολλούς 13. Στη μετάβασή του από τη «μικρή» στη «μεγάλη» οθόνη, εκτός από πρωταγωνιστής, υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, ενώ συμμετέχει και στην παραγωγή. Τα γυρίσματα αρχίζουν και πάλι στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ όλο αυτό το διάστημα ο Θανάσης μοντάρει για να κερδίσει χρόνο, καθώς η ταινία αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

«Είναι μια ιδέα που είχα πριν από τρία χρόνια. Αρχισα σιγά-σιγά να τη βάζω στο χαρτί, τη διάβασαν πολλοί άνθρωποι και τους άρεσε. Βρήκα ανταπόκριση από μια πολύ μεγάλη εταιρεία και έτσι μπόρεσα να την υλοποιήσω», λέει ο Θανάσης και συνεχίζει: «Συμμετέχω και στο κομμάτι της παραγωγής. Αυτό σημαίνει και χρηματική επένδυση και, όπως είναι φυσικό, ένα άγχος το έχω. Τόσο, όμως, που δεν με πτοεί. Πιστεύω πολύ σ’ αυτό το concept και ευτυχώς υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι -με πολλά χρόνια στον χώρο- που αισθάνονται το ίδιο, οπότε πάω για το καλύτερο».

Στο καστ της ταινίας συναντάμε λαμπερά ονόματα ηθοποιών, κάποιοι από τους οποίους συμμετέχουν αφιλοκερδώς, όπως λέει ο νεαρός δημιουργός. «Είμαι χαρούμενος που αυτή την προσπάθεια θα στηρίξουν ηθοποιοί όπως ο Κώστας Βουτσάς, ο Θοδωρής Αθερίδης, η Σμαράγδα Καρύδη, η Ναταλία Δραγούμη, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και η Βάσω Λασκαράκη, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Νίκος Ορφανός, η Χριστίνα Τσάφου, ο Λευτέρης Ελευθερίου και πολλοί άλλοι».

Ο… πρωτάρης

Αν και… πρωτάρης πίσω από τις κάμερες, ο φόβος δεν τον πτοεί. «Δεν το έχω πολύ εύκολα με τον φόβο. Παίζω πάντα επιθετικά. Μου αρέσει να ρισκάρω και να ζω έντονα στη ζωή μου. Το ίδιο και στα επαγγελματικά μου. Μου αρέσει να παίρνω τα ρίσκα μου και να κάνω αυτό που αγαπάω στον μέγιστο βαθμό. Ακόμη και αν δεν μου “βγει”. Μετανιώνω μόνο για πράγματα που, αν και τα σκεφτόμουν, δεν τα έκανα».

Ο Κώστας Βουτσάς, με τον οποίο φέτος ο Θανάσης Τσαλταμπάσης συνεργάστηκε στη θεατρική παράσταση «Ενα παιδί μετράει τ’ άστρα», ήταν εκείνος που έκανε… ποδαρικό στα γυρίσματα. «Με το που του το πρότεινα μου λέει “ό,τι θέλεις, είμαι σίγουρος για το σενάριο”. Αυτό ήταν μαγικό, γιατί τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους κωμικούς ηθοποιούς μας, ενώ είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στο θέατρο. Δεν περίμενα ότι μια τέτοια προσωπικότητα θα μου έλεγε “σε εμπιστεύομαι” και “βάλε μου ό,τι θες”».

Η υπόθεση της ταινίας

Για την υπόθεση της ταινίας ο Θανάσης κρατάει κλειστά προς το παρόν τα χαρτιά του, ωστόσο μας δίνει μια… ιδέα του τι πρόκειται να παρακολουθήσουμε σε λίγους μήνες στις κινηματογραφικές αίθουσες. «Είναι μια κωμωδία δράσης με πολλά συναισθήματα. Ο θεατής που θα τη δει θα περάσει από διάφορα συναισθηματικά στάδια. Θα νιώσει αγωνία, συγκίνηση, θα γελάσει, ενώ η ιστορία περνάει κι ένα αισιόδοξο μήνυμα, το οποίο το ήθελα πολύ. Να γράψω, δηλαδή κάτι και να δείξω πως υπάρχει ελπίδα, και αυτό να το επικοινωνήσω και προς τα έξω», τονίζει ο Θανάσης και συμπληρώνει: «Ηρωας είναι ένας τύπος που γεννιέται άτυχος και κάποια στιγμή παίρνει τη ζωή και την κατάσταση στα χέρια του. Και ενώ όλα δείχνουν ότι δεν μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του, τελικά το καταφέρνει – με κόπο, βέβαια, και προσπάθεια. Ολο αυτό είναι και το μότο μου, πως αν προσπαθήσουμε και βάλουμε στόχους και ονειρευτούμε, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πετύχουμε».

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάσχα αγάπης για Μαρινοπούλου & Φεραγκάμο

Μπορεί να μην ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δολοφονία χαρακτήρα Λιάγκα από τον Κούγια: «Τι σίχαμα»

Το 'χει φαίνεται ο Μάιος να είναι ο μήνας...

Oι σχολιαστές της Eurovision Καλούτα και Αλευράς τα… άκουσαν από χρήστες των social media

Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα... τζάμπα τα λεφτά! «Καθόλου...

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Πάντα κομψή η Αννα Φόνσου

Σε έναν από τους αγαπημένους της προορισμούς, το Λουτράκι,...

Με ηχηρές απουσίες και βαθύ πόνο η «τελευταία παράσταση» της Αννας Παναγιωτοπούλου

Με φίλους, συναδέλφους, τον γιο της, την εγγονή, τη...