Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Αστυνομικοί έσωσαν μεσήλικα που υπέστη έμφραγμα στη Γλυφάδα

Φύλακες αγγέλους στα πρόσωπα δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ...

Πάλι single η Πάσσαρη

Στο «κλαμπ» των singles έχει μπει ξανά η Στέλλα...

Έκθετος ο υπουργός Δένδιας για το νομοσχέδιο που καταργεί τις ευεργετικές...

Σάλος έχει ξεσπάσει στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά...

Celebrities σε… μαγικά χαλιά

Μικροί και μεγάλοι έζησαν τη μαγεία του παραμυθιού παρακολουθώντας...

Ο «Σαβάς» δίπλα στα παιδιά!

Ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Μουράτ Γιλντιρίμ επισκέφτηκε το νοσοκομείο «Φλόγα» στο Γουδή όπου νοσηλεύονται οι νέοι λιλιπούτειοι φίλοι του!

«Θα χρησιμοποιήσω ακόμα και τη δημοσιότητα που μου προσφέρει η τέχνη μου προκειμένου να μπορέσω να βοηθήσω παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας», δηλώνει αποκλειστικά στην «Espresso» ο γνωστός Τούρκος ηθοποιός Μουράτ Γιλντιρίμ λίγες ώρες μετά την άφιξή του στη χώρα μας.

Η «Espresso» βρέθηκε κοντά στον δημοφιλή ηθοποιό από την πρώτη κιόλας στιγμή που το αεροπλάνο που τον μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και παρακολούθησε την κάθε του κίνηση.

Απλότητα

Φορώντας γκρι τζιν παντελόνι και λευκό λινό πουκάμισο ο γοητευτικός ηθοποιός βγήκε από την έξοδο των αφίξεων λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα συνοδευόμενος από τη μάνατζέρ του. Στο αεροδρόμιο τον περίμεναν η αντιπρόεδρος του ομίλου της UΝΕSCO Αργολίδας Λιάνα Νικολαΐδου και η Μαριέλεν Μπενέκου, οι οποίες εκτός άλλων είναι οι δύο συγγραφείς του βιβλίου που αυτή την περίοδο ετοιμάζεται με τίτλο «Murat Yildirim… Γέφυρα Πολιτισμών». Οπως ήταν επόμενο, ο ηθοποιός τράβηξε αμέσως τα βλέμματα όσων βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα των αφίξεων, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον πλησίασαν με σκοπό να του μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Εκείνος προσιτός και ιδιαίτερα φιλικός, απέδειξε με το χαμόγελό του πως σταρ γεννιέσαι, δεν γίνεσαι.

Το αυτοκίνητο που τον παρέλαβε είχε προορισμό γνωστό ξενοδοχείο του Συντάγματος, όπου ο Μουράτ Γιλντιρίμ θέλησε να ξεκουραστεί για λίγες ώρες, μια το πρόγραμμα της χθεσινής ημέρας ήταν πλούσιο σε ραντεβού με τους μικρούς του φίλους στο νοσοκομείο «Φλόγα» και συναντήσεις με δημοσιογράφους, τους υπεύθυνους της UNESCO Ελλάδας και την τουρκική πρεσβεία.

Στην Επίδαυρο

Ο Μουράτ Γιλντιρίμ σήμερα βρίσκεται στο Ναύπλιο, ενώ το βράδυ θα παρακολουθήσει την τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες» στην εξαιρετική παράσταση που «ανεβάζει» το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. «Στη σχολή υποκριτικής που σπούδασα το πρώτο που μάθαμε ήταν για το αρχαίο θέατρο, για την Επίδαυρο, το Ηρώδειο και όλους αυτούς τους μεγάλους διδάσκαλους του αττικού δράματος. Ετσι αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα βρεθώ στην Επίδαυρο και θα παρακολουθήσω μια αγαπημένη μου τραγωδία του Ευριπίδη» εξηγεί ο γοητευτικός ηθοποιός, ο οποίος φωτογραφήθηκε με φόντο την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και το Κοινοβούλιο.

Το βιβλίο

Με την ευκαιρία της παραμονής του στην Αθήνα ο Μουράτ είχε την ευκαιρία να ανακοινώσει και το βιβλίο με τίτλο «Murat Yildirim… Γέφυρα Πολιτισμών», το οποίο ετοιμάζουν οι δύο πλέον Ελληνίδες φίλες του Λιάνα Νικολαΐδου και η Μαριέλεν Μπενέκου. «Είναι πολύ σημαντικό για μένα να συμμετέχω σε ένα βιβλίο που αναφέρεται στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στην Ελλάδα, αλλά και στην Ανατολία. Ευχαριστώ τις δύο συγγραφείς που με επέλεξαν ώστε να διηγηθώ και εγώ όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που έζησα ως παιδί, νέος και έφηβος στην πατρίδα μου. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και τη δουλειά αυτή, μόλις με το καλό ολοκληρωθεί, να την αγαπήσει ο κόσμος όσο και εμείς».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός επισκέπτεται τη χώρα μας, αφού και πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκε για διακοπές μαζί με τη σύζυγό του Μπουρτσίν Τερζίογλου στη Χαλκιδική. Είχε έρθει ξανά μάλιστα και πριν από πέντε χρόνια, καθώς είχε παρευρεθεί στην πρεμιέρα της ταινίας στην οποία συμμετείχε, «Πληγές του Φθινοπώρου», υποδυόμενος τον δημοσιογράφο.

Με αληθινή αγάπη και ενδιαφέρον

Λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί ο «Σαβάς» του «Ερωτα και τιμωρία» βρέθηκε στο νοσοκομείο «Φλόγα» στο Γουδή, όπου νοσηλεύονται παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του, εκτός από τους λιλιπούτειους φαν του που τον αναγνώρισαν αμέσως (τους χαιρέτισε έναν προς έναν προσφέροντάς τους συμβολικά δώρα), συνομίλησε και με το προσωπικό του νοσοκομείου. Ο ηθοποιός είναι γνωστό ότι υποστηρίζει ενεργά τέτοιους είδους προσπάθειες, αφού και στη χώρα του στηρίζει τον οργανισμό «Losev» που βοηθά επίσης παιδιά με νεοπλασματική αναιμία. Οπως εξήγησε και ο ίδιος στη συνέντευξη που παραχώρησε μία ώρα αργότερα στην «Espresso», είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τα παιδιά αυτά ακόμα και αν πρέπει να αξιοποιήσει τη δημοσιότητα που έχει αποκτήσει στην χώρα του μέσα από τους ρόλους που κατά καιρούς ενσαρκώνει. «Θα είμαι κοντά σε όλες αυτές τις προσπάθειες. Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου και εμείς οι μεγαλύτεροι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους προσφέρουμε έναν καλύτερο κόσμο», δηλώνει ο ευαισθητοποιημένος ηθοποιός.

Θάνος Μακρογαμβράκης

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μασιάς

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Πάνος Μιχαλόπουλος: Αυτοεξόριστος στην πατρική γη

Στο χωριό Μικρομάνη Μεσσηνίας, όπου βρίσκεται το πατρικό του...

Oι σχολιαστές της Eurovision Καλούτα και Αλευράς τα… άκουσαν από χρήστες των social media

Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα... τζάμπα τα λεφτά! «Καθόλου...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Δολοφονία χαρακτήρα Λιάγκα από τον Κούγια: «Τι σίχαμα»

Το 'χει φαίνεται ο Μάιος να είναι ο μήνας...

Το τελευταίο αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου

Στο κοιμητήριο του Ζωγράφου βρέθηκαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι...