Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Μπλόκο σε Ελληνα με 6,4 κιλά κοκαΐνη

Πώς τον έπιασαν στη Βενεζουέλα και γιατί οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα τη διοχέτευε στα στέκια της Ελλάδας.

Ιδιαίτερα σοβαρή θεωρείται για τις ελληνικές αρχές η σύλληψη στο αεροδρόμιο του Καράκας στη Βενεζουέλα ενός Ελληνα, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει φορτωμένος με 6,4 κιλά κοκαΐνη!

Αν και το Εθνικό Γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι ο δράστης ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Ρώμη, η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εκτιμά ότι ίσως η μεγάλη ποσότητα του λευκού θανάτου είχε προορισμό τη χώρα μας. Αλλωστε και κατά το παρελθόν έχουν πιαστεί φορτία τα οποία είχαν ξεκινήσει από Βενεζουέλα και είχαν καταλήξει μέσω Ιταλίας στη χώρα μας με πλοία που εκτελούσαν το δρομολόγιο Μπάρι – Πάτρα. Στη Ρώμη μέλη κυκλωμάτων τα φορτώνουν σε φορτηγά που είναι έτοιμα να επιβιβαστούν σε πλοία με προορισμό τη χώρα μας για να διακινηθούν στη συνέχεια σε κοσμικά στέκια και ανθρώπους με παχυλά πορτοφόλια.

Οπως έγινε γνωστό από το Εθνικό Γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών της Βενεζουέλας, ο άντρας συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Καράκας τη στιγμή που ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος με προορισμό τη Ρώμη. Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν και σε έλεγχο που έκαναν στις αποσκευές του ανακάλυψαν στο εσωτερικό ενός αθλητικού σάκου μια λευκή ουσία σε σκόνη, που αποδείχθηκε πως ήταν κοκαΐνη, βάρους 6 κιλών και 400 γραμμαρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελληνας φέρεται να αγόρασε την κοκαΐνη στη ««χονδρική» της Βενεζουέλας για λογαριασμό άγνωστου ατόμου και είχε οδηγίες να τη μεταφέρει μέχρι την Ιταλία.

Η Βενεζουέλα θεωρείται από τον ΟΗΕ χώρα που δεν παράγει ναρκωτικά, ωστόσο λαθρέμποροι χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο το έδαφός της. Το 2012 κατασχέθηκαν στη χώρα περίπου 45 τόνοι ναρκωτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Κολομβία, Περού και Βολιβία είναι οι τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής που παράγουν τη μεγαλύτερη ποσότητα της κοκαΐνης που διακινείται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Αυτές οι χώρες όμως έχουν έξοδο προς τον Ειρηνικό ωκεανό. Ετσι έπρεπε να βρεθούν χώρες που να βρέχονται από τον Ατλαντικό για να χρησιμοποιηθούν ως διαμετακομιστικά κέντρα του ναρκωτικού της υψηλής κοινωνίας. Οι χώρες αυτές είναι η Βραζιλία, η Αργεντινή και η Βενεζουέλα. Κυρίως η τελευταία είναι ο αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων συνεργατών των καρτέλ και αυτό γιατί τους προσφέρει κάλυψη. Συγκεκριμένα, τα σαπιοκάραβα των Ελλήνων μπαίνουν στον ποταμό Ορινόκο και από εκεί φτάνουν σε μυστικά λιμάνια που έχουν φτιάξει τα καρτέλ, στα βάθη της τροπικής ζούγκλας, που ούτε οι δορυφόροι των Αμερικανών δεν μπορούν να «τρυπήσουν». Εκεί φορτώνουν τόνους κοκαΐνη και στη συνέχεια τη σκεπάζουν με σκραπ, σκουριά και παλιοσίδερα για να δικαιολογήσουν το ταξίδι. Από κει και ύστερα ο ωκεανός είναι… ανοιχτός για τη Γηραιά Ηπειρο.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...