Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Τα… διαμάντια της Finos Film και στο YouTube

Η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου στην οθόνη του υπολογιστή χωρίς χρέωση.

Μεγάλωσαν γενιές και γενιές και αφού έκαναν ρεκόρ εισιτηρίων στον κινηματογράφο και τρέλαναν τα μηχανάκια τηλεθέασης στην τηλεόραση, τώρα, ακολουθώντας την τεχνολογία, έφτασε η στιγμή να κατακτήσουν και το Διαδίκτυο. Οι θρυλικές ταινίες της Finos Film εδώ και λίγες ημέρες έχουν αποκτήσει το δικό τους κανάλι στο YouTube, το οποίο αριθμεί περίπου 16.328 συνδρομητές, με αρκετούς από αυτούς να ανήκουν στην ομογένεια. Με έναν πολύ απλό τρόπο, με ένα απλό κλικ, έχουμε τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου στην οθόνη του υπολογιστή χωρίς χρέωση και σε υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου. Ακόμη μαθαίνουμε όχι μόνο το είδος της ταινίας, τη διάρκεια και τους συντελεστές αλλά και χρήσιμες πληροφορίες, όπως τα εισιτήρια που έχει κόψει στη μεγάλη οθόνη. Από κάτω οι θεατές μπορούν να κάνουν το σχόλιό τους, με αρκετούς ομογενείς να ζητούν ήδη επίμονα να μπουν αγγλικοί και γαλλικοί υπότιτλοι προκειμένου να «προωθήσουν» με τον τρόπο τους τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο στην χώρα όπου ζουν.

Ετσι, πολλές από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές ταινίες, με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, τον Θανάση Βέγγο, τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Δημήτρη Χορν και όλες αυτές τις ξεχωριστές προσωπικότητες που σημάδεψαν τις δεκαετίας ’50, ’60 και ’70 αναβιώνουν στο Διαδίκτυο που, κακά τα ψέματα, είναι πολύ πιο δυνατό από την τηλεόραση.

Ανάμεσα σε αυτές που έχουν ξεχωρίσει οι ιντερνετικοί θεατές μέχρι στιγμής είναι το «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» του Γιάννη Δαλιανίδη με περίπου 17.197 προβολές, το «Τζένη, Τζένη» με 16.051, ενώ υψηλές θέσεις στη λίστα με τα δημοφιλέστερα φιλμ καταλαμβάνουν το «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Γεωργία Βασιλειάδου και Νίκο Ρίζο που έχει φτάσει στις 17.049, η «Χαρτοπαίχτρα» με πρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου με 14.149 και το «Ορατότης μηδέν» με τον Νίκο Κούρκουλο με 12.254.

Η κινηματογραφική εταιρεία Finos Film δημιουργήθηκε το 1942 από τον παραγωγό Φιλοποίμενα Φίνο και λειτούργησε μέχρι τον θάνατό του, το 1977. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον θάνατο της συζύγου του, Τζέλλας, το 2010, η περιουσία του περιήλθε στους κληρονόμους του, Γιώργο Τσαγκαράκη, διευθυντή της Finos Film, και τα τρία ανίψια του Φίνου.

Τις πρώτες ημέρες που βγήκε το κανάλι πολλοί ηθοποιοί αναρωτήθηκαν τι γίνεται με τα δικαιώματά τους, καθώς για αρκετούς είναι κόποι μιας ζωής. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Ρήγα Αξελό, γενικό γραμματέα του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «Διόνυσος», μας είπε: «Δεν είναι πειρατεία. Εχουμε έρθει σε επαφή και οι δικηγόροι μας κάνουν αυτό το διάστημα συνεννοήσεις προκειμένου να υπογραφεί σύμβαση με τον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης “Διόνυσος” ώστε οι ηθοποιοί να μη χάσουν τα δικαιώματά τους από αυτήν τη χρήση».

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...