Αξονικός τομογράφος σε πειρατικό σκάφος!

Η εξέταση πιο θελκτική για τα παιδιά!

Λιγότερο τρομακτική προσπάθησε να κάνει τη διαδικασία της αξονικής τομογραφίας για τα παιδιά νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Οι μικροί ασθενείς, αντί για το τρομακτικό κουβούκλιο του αξονικού τομογράφου, έχουν την αίσθηση ότι εισέρχονται στο εσωτερικό ενός πειρατικού σκάφους, ενώ χαζεύουν τις πειρατικές φιγούρες που βρίσκονται ζωγραφισμένες στους τοίχους του εξεταστηρίου.225963l889

Η δυσάρεστη εμπειρία της αξονικής απέκτησε έτσι μια πιο ευχάριστη διάσταση στο Presbyterian Morgan Stanley Children’s Hospital, χάρη στην απόφαση της επικεφαλής του ακτινολογικού τμήματος Κάρι Ράζαλ Σαπίρο να δημιουργήσει ένα «θεματικό» εξεταστήριο. Το προσωπικό κλήθηκε να ψηφίσει ανάμεσα σε πειρατές ή βυθό, όμως τελικά νίκησαν οι πειρατές ως θέμα, καθώς κατά γενική ομολογία θεωρήθηκαν πιο «χαριτωμένοι».

Οι μέχρι στιγμής αντιδράσεις των μικρών ασθενών για τον πειρατικό τομογράφο που εγκαταστάθηκε μόλις πριν από μερικές μέρες ήταν άκρως θετικές, με κάποια παιδιά να ζητούν από τις νοσοκόμες να τελειώνουν γρήγορα με την εξέταση για να βγουν να παίξουν. Παρά το γεγονός ότι η ίδια η εξέταση διαρκεί μόλις ένα λεπτό, η προετοιμασία μπορεί να ξεπεράσει τα δεκαπέντε λεπτά, γεγονός που στρεσάρει πολλά παιδιά. Οπως εξηγεί η Σαπίρο όμως, ο νέος τομογράφος επιτρέπει στη φαντασία τους να ταξιδέψει, με αποτέλεσμα «η διαδικασία να μη φαντάζει τόσο τρομακτική στα μάτια τους».

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αξονικές έχουν να αντιμετωπίσουν από πολύ σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, μέχρι απλά κατάγματα και στην ηλικία τους κυμαίνονται από νήπια μέχρι εφήβους. «Οι έφηβοι κοιτάζουν με έκπληξη τη γάτα-πειρατή και τον ιπποπόταμο-γοργόνα, όμως αρέσει και σε αυτούς όσο και στα παιδιά» λένε με ικανοποίηση οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ