Με δανεικά λεφτά το ΙΚΑ πληρώνει τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου

Από το κακό στο χειρότερο πάει η οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων. Και για του λόγου το αληθές, το ΙΚΑ θα καλύψει τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου με…  δανεικά!

Χειρότερη από ποτέ φαίνεται ότι είναι η κατάσταση του ΙΚΑ από πλευράς ρευστότητας. Κάτι που προδίδει και το γεγονός ότι το ίδρυμα αναγκάζεται να πάρει δάνειο-μαμούθ προκειμένου να καταβάλει τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΙΚΑ αναγκάζεται να προχωρήσει σε δανεισμό, αλλά τα 380.000.000 ευρώ που θα βάλει αυτήν τη φορά στα ταμεία του με τον συγκεκριμένο τρόπο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχει αναγκαστεί να ζητήσει από άλλα Ταμεία προκειμένου να φανεί συνεπές στις πληρωμές.

Με 380.000.000 ευρώ δανεικά από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) θα συμπληρώσει το ΙΚΑ τα απαιτούμενα ποσά που χρειάζονται για να καταβληθούν οι συντάξεις του μηνός Σεπτεμβρίου. Την «ταμειακή διευκόλυνση» ζήτησε η διοίκηση του Ταμείου και ενέκρινε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, υπογράφοντας την παράταση για τριάντα ημέρες (δηλαδή έως τις 9 Σεπτεμβρίου) έντοκου δανείου 130.000.000 ευρώ που ήδη είχε λάβει το ΙΚΑ και τη χορήγηση δεύτερου δανείου ύψους 250.000.000 ευρώ από τις 26 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, δηλαδή για τις ημέρες των πληρωμών.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ