Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Το comeback της Τάνιας!

Η αγαπημένη τραγουδίστρια επιστρέφει στη (μουσική) δράση συμμετέχοντας στο «Cabaret» του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Δυναμικό comeback ύστερα από μακροχρόνια απουσία ετοιμάζει η Τάνια Τσανακλίδου, η οποία θα λικνιστεί μουσικά στο «Cabaret» του Κωνσταντίνου Ρήγου. Η τραγουδίστρια, η οποία είχε προσωρινά εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και τις υποχρεώσεις της προκειμένου να ανοίξει ένα καφέ στις Μηλιές Πηλίου, φαίνεται να βρήκε εκείνο που τη δελέασε για να επιστρέψει και πάλι στην Αθήνα και μάλιστα σε μια παράσταση η οποία αναμένεται να συζητηθεί.

Στο Πήλιο

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια, που έχει δηλώσει πως στο Πήλιο δεν χρειάζεται πολλά λεφτά για να ζήσει, καθώς «δεν απαιτούνται ακριβά ρούχα για να φαινόμαστε και ακριβά αμάξια για να μας δώσει ο διπλανός σημασία», είχε αποσυρθεί από την ενεργό καλλιτεχνική δράση και έφτιαχνε καφεδάκια στο παραδοσιακό καφενεδάκι «Το Ρόδο και το Αηδόνι».

Οσο για τη σχέση της με το τραγούδι, είχε πει: «Αυτή τη στιγμή, αν με ρωτήσει,ς θα σου πω ότι δεν θέλω να ξανατραγουδήσω ποτέ στη ζωή μου. Δεν θέλω. Εχω τόση τσατίλα, που αν ανοίξω το στόμα μου θα εκτοξεύσω δηλητήρια». Αυτά όμως φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν, καθώς στις 4 Οκτωβρίου το «Cabaret» κάνει πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.336j9k8514

Το καστ

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εκτός από την Τάνια Τσανακλίδου, η οποία θα υποδυθεί τη Φροϊλάιν Σνάιντερ, θα δούμε στον ρόλο του κομπέρ τον Δημήτρη Λιγνάδη, ως Σάλι Μπόουλς τη Μαρία Ναυπλιώτου, τον Μιχάλη Μητρούση ως Χερ Σουλτζ, τον Παναγιώτη Μπουγιούρη ως Ερνστ Λούντβιχ, τον Γιώργο Νανούρη ως Κλίφορντ Μπράντσο και, τέλος, τη Νάντια Μπουλέ να υποδύεται τη Φροϊλάιν Κοστ. Οι πρώτες φωτογραφίες της παράστασης είναι άκρως εντυπωσιακές, με τη Μαρία Ναυπλιώτου και τη Νάντια Μπουλέ να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον υδράργυρο με τις σέξι εμφανίσεις τους.

Η ιστορία

Το έργο αυτό σφράγισε την ιστορία των μιούζικαλ όχι μόνο στον χώρο του θεάτρου αλλά και του σινεμά, αφού η κινηματογραφική μεταφορά του από τον Μπομπ Φος το 1972, με τη Λάιζα Μινέλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, απέσπασε οκτώ χρυσά αγαλματίδια και έκανε το «Καμπαρέ» πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο. Το μιούζικαλ του Φρεντ Εμπ (στίχοι) και του Τζον Κάντερ (μουσική) ανέβηκε πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1966 και έγινε τεράστια επιτυχία (οκτώ βραβεία Tony).

Στην Ελλάδα το έργο ανέβηκε στις αρχές του ’70 σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού με πρωταγωνίστρια τη Μάρθα Καραγιάννη, στο θέατρο Καλουτά, αλλά δεν γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία, γι’ αυτό κατέβηκε γρήγορα. Ανέβηκε πάλι το 1978 με την Αλίκη Βουγιουκλάκη να ερμηνεύει τη Σάλι Μπόουλς. Το μιούζικαλ παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Αλίκη και όλοι μιλούσαν για την υπερπαραγωγή, στην οποία κομπέρ ήταν ο Δάνης Κατρανίδης, ενώ τη σκηνοθεσία υπέγραφε ο Δημήτρης Ποταμίτης. Πριν από περίπου δέκα χρόνια το «καμπαρέ» ανέβηκε στο θέατρο Βεάκη, σε σκηνοθεσία Κωσταντίνου Αρβανίτη, με πρωταγωνιστές την Εβελίνα Παπούλια και τον Ακη Σακελλαρίου.

Στα υπόγεια του Βερολίνου και στους ρυθμούς της νύχτας

Η υπόθεση του μιούζικαλ διαδραματίζεται το 1930 στο Βερολίνο. Στη σκιά του ναζιστικού εφιάλτη ένα υπόγειο καμπαρέ κινείται στους ρυθμούς της νύχτας. Ολα τα πρόσωπα του έργου ζουν την προσωπική τους ιστορία, άρρηκτα συνδεμένη με την ιστορία της εποχής.

Στο κέντρο της πλοκής, η ιστορία της νεαρής περφόρμερ Σάλι Μπόουλς, η οποία εμπλέκεται συναισθηματικά με έναν Αμερικανό συγγραφέα, τον Κλίφορντ Μπράντσο.  Σε παράλληλο επίπεδο κινείται η σχέση ενός μεσόκοπου ζευγαριού, της σπιτονοικοκυράς του Μπράντσο μ’ έναν Εβραίο μανάβη. Πάνω σε όλους αυτούς και στην ταραγμένη εποχή πέφτει η σχολαστική ματιά του κομπέρ, ενός πληθωρικού παρουσιαστή με σαρδόνιο χιούμορ.

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...