«Υψηλή ραπτική» με γεύση σοκολάτας

Ο Χρήστος Βεργάδο ετοιμάζεται να πετάξει στον Καναδά για μια sweet fashion επίδειξη με μια κολεξιόν που φοριέται και τρώγεται…

Τηλεοπτικά τον ανακάλυψε η Ρούλα Κορομηλά, όταν για πρώτη φορά το 2005 είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει εσώρουχα από μαρέγκα και καπέλα από σοκολάτα. Συνταγές του παρουσίασε μέσα από τις εκπομπές της Ελένης Μενεγάκη, της Σοφίας Αλιμπέρτη, του Θανάση Πάτρα, του Ανδρέα Μικρούτσικου, αλλά και της Μαρίας Αλιάγα στο Παρίσι, ενώ πρόσφατα τον είδαμε και στη νεανική εκπομπή του Alpha «ΠΕΔΕΣ». Αυτές τις ημέρες όμως ο Χρήστος Βέργαδος ετοιμάζεται για κάτι εντελώς διαφορετικό. Βρίσκεται στον Καναδά προκειμένου να παρουσιάσει σε μία μοναδική επίδειξη τη δική του κολεξιόν με ρούχα φτιαγμένα από σοκολάτα, μαρέγκα και άλλα πρωτότυπα υλικά ζαχαροπλαστικής.

Η «Espresso της Κυριακής» τον συνάντησε λίγες ώρες πριν από το ταξίδι του και έμαθε τα πάντα γύρω από την επίδειξη, την οποία για πρώτη φορά θα παρουσιάσει στις 25 Σεπτεμβρίου εκτός ελληνικών συνόρων. «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μου δίνεται η ευκαιρία κάτι που παρουσίασα για πρώτη φορά το 2009 και το 2011 στην Αθήνα, να το δείξω και στον Καναδά. Περιμένω πώς και πώς να φτάσω και να ψάξω τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω προκειμένου να φτιάξω τα ρούχα που θα δείξω στην επίδειξη. Ολα θα φτιαχτούν εκεί από την αρχή, αφού η μεταφορά τους ήταν πολύ δύσκολη και οικονομικά ασύμφορη».

Η πρόταση στον Χρήστο Βέργαδο να βρεθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για μια sweet fashion επίδειξη έγινε πριν από τρία χρόνια. «Είχα επισκεφτεί τον Καναδά προκειμένου να παρευρεθώ στα εγκαίνια ενός εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής που ανήκει στην πολύ καλή μου φίλη και συνάδελφο Ράντι Ντέσκιν. Είδαν τη δουλειά μου αρκετά άτομα του χώρου και μου είπαν πως θα έπρεπε να κάνω μια επίδειξη κι εκεί. Ηταν κάτι που το σκεφτόμουν και το συζητούσα συχνά με τη Ράντι, μέχρι που πριν από λίγους μήνες μού ανακοίνωσε την ημερομηνία της επίδειξης που μαζί θα παρουσιάσουμε». Αυτή τη φορά, ο Χρήστος, με σκοπό να εντυπωσιάσει το κοινό του, αποφάσισε εκτός από τα παραδοσιακά υλικά ζαχαροπλαστικής να χρησιμοποιήσει και προϊόντα τα οποία αγαπούν ιδιαιτέρως στον Καναδά. «Εκεί αγαπούν πολύ τα φρούτα. Ετσι σκέφτομαι κάποιες δημιουργίες μου να στολιστούν αποκλειστικά με τα φρούτα που τα τρώνε πιο πολύ. Στο παρελθόν, για παράδειγμα, είχα ασχοληθεί με τις σταφίδες και κατασκεύασα φόρεμα μόνο με αυτές».

ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ – ΦΩΤ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ