Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος βλέπει την φωτογραφία του Ντίνου

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Η Ζέτα υποδύεται τη Μελίνα

Η γνωστή ηθοποιός «μεταμορφώνεται» για την παράσταση «Ελληνες του κόσμου».

Η Ζέτα Δούκα «μεταμορφώνεται» σε Μελίνα Μερκούρη. Η γνωστή ηθοποιός βρίσκεται σε εντατικές πρόβες για την παράσταση «Ελληνες του κόσμου» που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Πρόκειται για ένα θεατρικό αφιέρωμα σε 16 σπουδαίους Ελληνες που δόξασαν τη χώρα μας στο εξωτερικό, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού. Τα τελευταία 23 χρόνια η εν λόγω γιορτή γινόταν στο ξωκλήσι της ξενιτιάς, στον Αϊ-Γιάννη στα Μακρίσια της Ολυμπίας, στις αρχές Αυγούστου. Τούτη τη χρονιά μεταφέρθηκε στο Ηρώδειο για τις ανάγκες αυτής της παράστασης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εξωτερικών.54486j95n78

Η Ζέτα θα υποδυθεί την αξέχαστη Μελίνα και θα δώσει βάρος στη θητεία της στο υπουργείο Πολιτισμού, όταν διεκδίκησε μαχητικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αλλά και στην πλευρά της ευαίσθητης γυναίκας που επιζητούσε την προσοχή και την αγάπη του κόσμου. «Δέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόταση του Γιάννη Τζουανόπουλου να συμμετάσχω σ’ αυτή την πολυθεματική παράσταση, η οποία θεωρώ ότι έρχεται σε μια ιδανική χρονική περίοδο για την Ελλάδα, ώστε μας υπενθυμίσει πόσο δόξασαν τη χώρα μας στο εξωτερικό το όραμα και η επιθυμία κάποιων σημαντικών ανθρώπων» δήλωσε στην «Espresso» η ηθοποιός. «Είμαι σίγουρη ότι θα είναι μια πολύ συγκινητική βραδιά. Προσωπικά θεωρώ μεγάλη τιμή για μένα να προσπαθήσω ν’ ακουμπήσω δύο σημαντικές στιγμές στη ζωή μιας μεγάλης Ελληνίδας όπως η Μελίνα και να μεταφέρω στο κοινό το πάθος και τη δίψα της για ζωή».

Εκτός από τη Μελίνα Μερκούρη που θα έχει… ενεργό ρόλο μέσα από την ερμηνεία της Ζέτας Δούκα, η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους Θόδωρο Αγγελόπουλο, Οδυσσέα Ελύτη, Κωνσταντίνο Καβάφη, Νίκο Καζαντζάκη, Μιχάλη Κακογιάννη, Μαρία Κάλλας, Ιάκωβο Καμπανέλη, Γιάννη Ρίτσο, Γιώργο Σεφέρη, Διονύσιο Σολωμό, αλλά και στους Βασίλη Βασιλικό, Κώστα Γαβρά, Μίκη Θεοδωράκη, Νάνα Μούσχουρη, Βαγγέλη Παπαθανασίου και πολλούς άλλους.

Στο πλαίσιο της γιορτής, στη διάρκεια της οποίας οι Ελληνες της διασποράς συναντούν την πατρίδα μέσα από τις τέχνες και τον πολιτισμό, θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο και μια μεγάλη συναυλία. Μεταξύ άλλων θα τραγουδήσουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Αρλέτα, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Βασίλης Λέκκας, ο Μάνος Πυροβολάκης και ο Δημήτρης Μπάσης. Ακόμη θα εμφανιστούν επί σκηνής μεγάλοι συνθέτες, όπως ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Κατσαρός, η Χορωδία του ΟΣΕ και η Μεικτή Χορωδία του Πύργου, καθώς και οι ηθοποιοί Αγγελος Αντωνόπουλος, Σταύρος Ζαλμάς, Εύα Κοταμανίδου και Οθωνας Μεταξάς. Τέλος, οι Τίτος Πατρίκιος, Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ και Γιώργος Μαρκόπουλος θα απαγγείλουν ποιήματά τους, ενώ έργα των Δημήτρη Μυταρά, Γιώργου Σταθόπουλου και άλλων ζωγράφων θα χρησιμοποιηθούν ως σκηνικό της εκδήλωσης.

ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...