Ο Κρητικός που κάνει χρυσές δουλειές με… λαδάκι!

Χρυσές δουλειές στο εξωτερικό για έναν νεαρό επιχειρηματία από την Κρήτη, ο οποίος έφτιαξε ποικιλίες ελαιολάδων αρωματισμένες με λεμόνι και διάφορα βότανα και κατάφερε να εκτινάξει τις πωλήσεις της οικογενειακής του επιχείρησης στα ύψη! Ο 29χρονος Γιάννης Ανδρεαδάκης αισθάνεται ήδη δικαιωμένος, αφού μόνο στη Γερμανία σε μια σεζόν έστειλε τουλάχιστον οκτώ τόνους έξτρα παρθένου και βιολογικού ελαιολάδου με άρωμα λεμονιού.

Φανατικοί οπαδοί των προϊόντων του Κρητικού επιχειρηματία, που εγκατέλειψε μια καριέρα στα οικονομικά με σκοπό να ασχοληθεί με την επιχείρηση του πατέρα του, είναι επίσης καταναλωτές στον Καναδά, στο Ντουμπάι, στη Βραζιλία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Ρωσία. Ουσιαστικά αυτό που κατάφερε ο Γιάννης Ανδρεαδάκης ήταν να φτιάξει γευστικά μείγματα ελαιολάδου, με βάση τις ξεχωριστές διατροφικές συνήθειες αυτών των χωρών.

Ετσι, σύμφωνα και με τις πωλήσεις της εταιρίας του, οι Γερμανοί προτιμούν το ελαιόλαδο με άρωμα λεμονιού (το γνωστό λαδολέμονο), οι νότιες χώρες το ελαιόλαδο με ρίγανη, θυμάρι και δενδρολίβανο και οι βόρειες χώρες λατρεύουν το ελαιόλαδο με σκόρδο και πάπρικα. Οπως εξήγησε ο επιχειρηματίας σε συνέντευξή του, όλα προέκυψαν πριν από έξι χρόνια, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε διεθνή έκθεση ελαιολάδου.

«Εκεί παρατήρησα ένα λάδι από την Τοσκάνη που ήταν διαυγέστατο, ενώ δεν είχε γεύση ελαιολάδου αλλά λεμονιού. Οι Ιταλοί σε αυτά είναι πρωτοπόροι κι αυτό το ξέρουν όσοι ασχολούνται με τον χώρο. Ετσι αποφασίσαμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε κι εμείς τέτοια μείγματα, τα οποία θα μπορούσαν να είναι πιο γευστικά. Ολα τα αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούμε προέρχονται από την Κρήτη και είναι πιστοποιημένα. Σε όλα τα προϊόντα που έχουν βότανα το ελαιόλαδο είναι σε ποσοστό 96% και τα βότανα σε ποσοστό 4%» λέει ο ίδιος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ