Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Ο μεγάλος αγώνας της Χαράς

Η ηρωίδα δασκάλα του Εβρου απευθύνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση ώστε να γίνει πραγματικότητα ο οικισμός.

Με σύνθημα «Η μάνα Θράκη μάς καλεί», η ηρωίδα δασκάλα του ακριτικού Μεγάλου Δέρειου, Χαρά Νικοπούλου, απευθύνει σε όλους τους κατοίκους της Ελλάδας έκκληση για οικονομική ενίσχυση προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή και δημιουργία του παραδοσιακού οικισμού φιλοξενίας ορφανών παιδιών στην ορεινή Ροδόπη.

Η «Κιβωτός»

Επίσης, καλεί όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς με σχολικά είδη τα παιδιά του πνευματικού κέντρου «Η Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη», που η ίδια έχει ιδρύσει και παρέχει δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά γυμνασίου και λυκείου άπορων οικογενειών.2259633j98

Οπως έγινε γνωστό από τον σύλλογο ΟΓΥΣΩ (Ομοσπονδία Γυναικείων Σωματείων), αν και πέρυσι κατάφεραν να σταθούν στο πλευρό της Χαράς Νικοπούλου και να της στείλουν περί τις 70 τσάντες και γραφική ύλη, φέτος έχουν πραγματικά δυσκολευτεί στη συγκέντρωση του υλικού, το οποίο έχει αυξηθεί κατά 45 σχολικές τσάντες.

Πριν από λίγες ημέρες η γενναία εκπαιδευτικός, μαζί με τους συναδέλφους της και το προσωπικό που προσφέρουν εθελοντική εργασία στην «Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη» κατάφεραν να μοιράσουν σχολικά είδη σε 400 παιδιά. Οι ανάγκες, όμως, είναι πολύ μεγαλύτερες…

Οπως είχε αποκαλύψει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Espresso», η Χαρά Νικοπούλου με τον σύζυγό της Γιάννη Φριτζαλά προχωρούν στη δημιουργία του χωριού Ακρίτα, το οποίο θα λειτουργεί στα πρότυπα των παιδικών χωριών SOS. Σε μια έκταση 150 στρεμμάτων θα φιλοξενούνται ορφανά ή εγκαταλειμμένα παιδιά από όλη την Ελλάδα. Παιδιά που θα φύγουν από το ιδρυματικό περιβάλλον και θα νιώσουν την αγκαλιά της μητέρας και του πατέρα που τους λείπει. Οπως ανέφερε στην παρουσίαση του μεγαλόπνοου σχεδίου η Χαρά Νικοπούλου, για να συνεχίσει η σημαντική προσπάθεια που επιτελείται τόσο στο πνευματικό κέντρο όσο και για τη δημιουργία του παραδοσιακού οικισμού χρειάζεται ακόμη και να δώσει κάποιος ένα ευρώ. «Εχουμε ανάγκη από κάθε προσφορά και του ενός ευρώ» ανέφερε η κυρία Νικοπούλου, τονίζοντας ότι για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί σε καταστήματα της Κομοτηνής και της υπαίθρου κουμπαράδες της Κιβωτού ζητώντας κυρίως τη συμμετοχή των Θρακιωτών στο εγχείρημα δημιουργίας παραδοσιακού οικισμού φιλοξενίας και αγωγής εγκαταλειμμένων βρεφών.

Προσφορά Φέτος στην «Κιβωτό» αρχίζουν και μαθήματα πομακικών, ρομανί και τουρκικών παράλληλα με τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας που κάνουν εθελοντικά δάσκαλοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στην «Κιβωτό» λειτουργούν τμήματα μουσικής παιδείας με πιάνο, βιολί, χορωδιακά τμήματα, αρχαίων ελληνικών, φιλοσοφίας, στρατηγικής αγωγής κ.ά, ενώ πραγματοποιούνται ταξίδια σε μη τουριστικούς προορισμούς της Θράκης, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις πληθυσμιακών ομάδων, διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες και διανομή σχολικού εκπαιδευτικού υλικού σε παιδιά χριστιανών και μουσουλμάνων.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...