Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

«Είμαι έτοιμη για reSTARt»

Η δημοσιογράφος Δήμητρα Καλφούντζου μιλάει για τα χόμπι, τις φιλίες και το νέο της ξεκίνημα.

Η Δήμητρα Καλφούντζου γεννήθηκε στην Αθήνα και όπως λέει και η ίδια: «Είμαι η τρίτη και ελπίζω όχι φαρμακερή κόρη της οικογένειας Καλφούντζου!» Η σχέση της με τη δημοσιογραφία «χτίστηκε» σταδιακά. Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με την ενόργανη γυμναστική, η οποία την έφερε κοντά στην αθλητική δημοσιογραφία κι έτσι ανακάλυψε ότι αυτή τη δουλειά ήθελε να κάνει στη ζωή της. Στη συνέχεια βέβαια την κέρδισε το ελεύθερο ρεπορτάζ και το αθλητικό έμεινε σαν χόμπι στη ζωή της, αφού πάντα ρίχνει μια ματιά στις αθλητικές σελίδες.
 
Οι πρώτες της δουλειές ήταν σε έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), αφού το γράψιμο ήταν αυτό που της άρεσε πάντα. Αργότερα βέβαια γνώρισε τον κόσμο της τηλεόρασης, όπου έζησε πολλές όμορφες στιγμές και σημαντικές συνεργασίες. Οπως μάλιστα λέει: «Σίγουρα στις πιο σημαντικές ευκαιρίες που μου έχουν δοθεί είναι η παρουσίαση δελτίων ειδήσεων, το οποίο είναι πολύ μεγάλο σχολείο, αλλά και η συμμετοχή μου στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, που είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία, καθώς μπορείς να ξετυλίξεις την προσωπικότητά σου στον “αέρα”, αντίθετα με το δελτίο».
 
– Πώς επέλεξες να κάνεις τηλεόραση;
Για να είμαι ειλικρινής δεν θα έλεγα ότι επέλεξα την τηλεόραση, αλλά μάλλον ήρθε στη ζωή μου τυχαία ή… μοιραία. Η πρώτη επαφή έγινε εντελώς στην τύχη, μέσα από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω αυτό το μέσο από κοντά και να το αγαπήσω, παρά το γεγονός ότι στην αρχή προτιμούσα την έντυπη δημοσιογραφία. Στη συνέχεια είχα την τύχη να συναντήσω δύο πολύ σημαντικούς ανθρώπους για εμένα. Αρχικά τον Αιμίλιο Λιάτσο, με τον οποίο συνεργάστηκα για αρκετά χρόνια τόσο στο Mega όσο και στο Star, και είναι ο άνθρωπος κοντά στον οποίο έμαθα πάρα πολλά και σε μεγάλο μέρος τού οφείλω την παρουσία μου στον χώρο. Αλλά και λίγο αργότερα τον Σταμάτη Μαλέλη που μου έδωσε τις σημαντικότερες ευκαιρίες μέχρι σήμερα στη δουλειά μου και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.
 
– Τι είναι αυτό που δεν θα έκανες στην τηλεόραση;
Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Γενικά θα σου έλεγα ότι δεν θα έκανα κάτι που θα με προσέβαλε, που θα ήταν κόντρα στις αρχές μου και που θα καταπιεζόμουν για να το κάνω.  
 
– Είχες άγχος;
Πάντα έχω άγχος για όλα! Για να βγει σωστά ένα ρεπορτάζ, για να κλείσει ένας καλεσμένος, αλλά και για οτιδήποτε συμβαίνει στον «αέρα». Ευτυχώς όμως προσπαθώ να το εκδηλώνω δημιουργικά και όχι καταστροφικά!  
 
– Σε αγχώνουν τα νούμερα τηλεθέασης;
Με απασχολούν θα έλεγα, όχι με αγχώνουν! Δεν θα μπορούσα να τα αγνοήσω, αφού είτε καλώς είτε κακώς και από αυτά αξιολογείται η δουλειά μας!
 
– Υπήρχαν φορές που ένιωσες αμήχανα;
Πολλές! Κυρίως όταν συμβαίνουν απρόοπτα κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού αέρα. Οπως, για παράδειγμα, όταν μπλόκαρε το οτοκιού, κατά τη διάρκεια ενός από τα πρώτα δελτία ειδήσεων που παρουσίασα, αν και το πρόβλημα αυτό κράτησε μόλις 10 δευτερόλεπτα, ένιωσα ότι ήταν ένα ολόκληρο 24ωρο… Αυτές οι στιγμές όμως είναι που σου δίνουν πολύ μεγάλο μάθημα για να αντιμετωπίζεις ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον, αλλά και για να τις διηγείσαι ύστερα από χρόνια και να γελάς. Τη στιγμή εκείνη βέβαια δεν γελάς καθόλου!
 
– Τι θα δούμε φέτος από την εκπομπή «ReSTARt»;
Σίγουρα πολύ κέφι, πολλή όρεξη για δουλειά, πολλά αποκλειστικά θέματα και κυρίως φρέσκες ιδέες και μια αισιόδοξη ματιά για τη ζωή μας, πάντα όμως σε επαφή με την πραγματικότητα που ζούμε όλοι μας. Επίσης αυτό που έχω να πω είναι ότι θα δείτε μια Ελεονώρα στην καλύτερή της φάση!
 
– Ποια είναι τα χόμπι σου;
 Δεν ξέρω αν θα το έλεγα χόμπι ή ψυχοθεραπεία, αλλά μ’ αρέσει πολύ να γράφω όταν έχω χρόνο. Επίσης προσπαθώ να γυμνάζομαι και να μαγειρεύω, αφού με χαλαρώνει. Πάνω από όλα τα χόμπι όμως, όταν έχω ελεύθερο χρόνο προτιμώ να τον περνώ με την οικογένειά μου και τους φίλους μου, γιατί αυτό πραγματικά μού δίνει δύναμη.  
 
– Ποια συνεργασία αποτελεί για εσένα όνειρο;
Δεν θέλω να κάνω όνειρα για συνεργασίες, αλλά συνεργασίες-όνειρο. Και μέχρι στιγμής τα καταφέρνω.
 
– Αν και η τηλεόραση έχει έντονο ανταγωνισμό, έχεις κάνει φιλίες;
Δεν θα σου πω ότι όλα είναι τέλεια! Εχω προδοθεί, έχω απογοητευτεί από ανθρώπους που νόμιζα ότι ήταν φίλοι μου, αλλά τελικά απέδειξαν ότι έβαζαν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες πάνω απ’ όλα. Ομως χαίρομαι, γιατί έχω κερδίσει και σημαντικές φιλίες που έχουν αποδειχτεί αληθινές -και μάλιστα όχι μόνο με άντρες αλλά και με γυναίκες- και νιώθω πολύ τυχερή γι’ αυτό!
 
– Πώς είναι η σχέση σου με τους συντελεστές της εκπομπής εκτός πλατό;
Υστερα από τέσσερα χρόνια συνεργασίας καταλαβαίνετε ότι τα έχουμε ζήσει όλα, και πέρα από συνεργάτες είμαστε και οικογένεια – και όπως σε κάθε οικογένεια, έχουμε όμορφες, λιγότερο όμορφες, αλλά και κάποιες φορές δύσκολες στιγμές. Αυτό όμως και το στοιχείο που κάνει μια ομάδα δυνατή!
 
– Τι γίνεται όταν σβήνουν τα φώτα;
Τότε ξεκινούν τα καλύτερα. Ελεονώρα και Θέμης συνήθως επιδίδονται σε διαλόγους-φωτιά, που μακάρι να μπορούσαν να παίξουν στον «αέρα» για να τους απολαμβάνει και ο κόσμος μαζί μας! Πρέπει να σου πω ότι, όπως φαίνεται άλλωστε, είναι σκέτη απόλαυση να δουλεύεις με την Ελεονώρα! Είναι άνετη, ακομπλεξάριστη και από τους πιο κουλ ανθρώπους που έχω γνωρίσει, με απίστευτο χιούμορ!
 
{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...