Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Εκστρατεία πειθούς

Στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς για επαφές με τους δύσπιστους αξιωματούχους της Ε.Ε.

Εκστρατεία πειθούς των δύσπιστων Ευρωπαίων που δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του πρωθυπουργού για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς. Στις 17 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εμανουέλ Μπαρόζο, αλλά και τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους κορυφαίους αξιωματούχους της Ε.Ε. για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και παράλληλα θα τους πείσει ότι δεν μπορεί να επιβληθούν νέα μέτρα, καθώς οι Ελληνες πολίτες έχουν φτάσει στα όριά τους. Αλλωστε ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε τις προηγούμενες μέρες πως τα μνημόνια τελείωσαν, δεν χρειάζονται μέτρα λιτότητας, αλλά μέτρα ανάπτυξης, ενώ θα επιχειρήσει να τους πείσει πως θα υπάρξει επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο κ. Σαμαράς θα τονίσει παράλληλα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές, ιδίως στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών και των ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να απομακρυνθεί κάθε σκέψη για επιβολή νέων μέτρων. Το Μαξίμου ανησυχεί, μήπως η τρόικα -θα βρίσκεται στην Αθήνα από τις 23 Σεπτεμβρίου- ζητήσει νέα μέτρα λιτότητας προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015-2016. Οι νέες πιέσεις προς την κυβέρνηση θα αρχίσουν να ασκούνται με το που θα αφιχθούν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρείται βέβαιο ότι θα επιστρέψουν με σκοπό να ζητήσουν μέτρα περικοπών 4 δισ. στον νέο προϋπολογισμό του 2014 και ταυτόχρονα να επισημοποιήσουν και άλλα μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ (ή και παραπάνω) προκειμένου να εγκρίνουν την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του δανείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα ζητήσουν μέτρα προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό, το οποίο υπολογίζουν από 4,5 μέχρι και 5 δισ. ευρώ, ενώ το Βερολίνο ήδη μίλησε για 6,5 δισ. ευρώ. Στο μεταξύ σίγουροι ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα είναι ο υπουργός Οικονομικών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γιάννης Στουρνάρας είπε πως σε περίπτωση τρίτου προγράμματος και υπογραφής νέου μνημονίου η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει νέα δημοσιονομικά μέτρα. «Η Ελλάδα υλοποιεί αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί, νοικοκυρεύουμε το σπίτι μας» τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, καθώς με το ακολουθούμενο πρόγραμμα η χώρα δεν χρειάζεται άλλα δανεικά».

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...