Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Δεύτερη αποτυχία για Κατσιματίδη!

Ο ομογενής μεγιστάνας έχασε από τον Τζο Λότα τη μάχη για το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου Νέας Υόρκης.

Ατυχος και στη δεύτερη προσπάθειά του να εξασφαλίσει το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου της Νέας Υόρκης στάθηκε ο ομογενής μεγιστάνας Γιάννης Κατσιματίδης, που έχασε από τον έτερο υποψήφιο στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Τζο Λότα.

Οι κάλπες των προκριματικών εκλογών επιφύλασσαν δυσάρεστο αποτέλεσμα για τον 65χρονο Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, που κατάφερε να συγκεντρώσει το διόλου κακό ποσοστό του 40,60% των ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό ώστε να χριστεί υποψήφιος. Ο Λότα, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας μεταφορών της Νέας Υόρκης, πήρε το χρίσμα με 52,70%. Πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν αναμενόμενο το αποτέλεσμα, αυτό όμως δεν πτοεί τον ομογενή επιχειρηματία.

Με σχεδόν δακρυσμένα μάτια, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Gristedes ανακοίνωσε προσωπικά την αποτυχία του στους συγκεντρωμένους οπαδούς και συνεργάτες του ζητώντας συγγνώμη από τους τελευταίους. «Θέλω να απολογηθώ στους συνεργάτες μου, επειδή δεν είχα το αποτέλεσμα που ήθελα να πετύχω για χάρη όλων σας» είπε ο 65χρονος επιχειρηματίας και κάποιοι από το ακροατήριο έσπευσαν να του φωνάξουν πως δεν θα απογοητευτούν ποτέ. Εκείνος, παίρνοντας ίσως κουράγιο, τους είπε πως θα προσπαθήσει περισσότερο την επόμενη φορά. Κι αφού ευχαρίστησε από καρδιάς τους ανθρώπους που τον στήριξαν, ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με τον αντίπαλό του, στον οποίο ευχήθηκε για τη νίκη του κι ας είχαν συγκρουστεί άγρια κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Το κλίμα στο ξενοδοχείο «Ρούσβελτ», όπου έγινε η συγκέντρωση κάθε άλλο παρά βαρύ ήταν, αφού πέραν της συγκίνησης για το αποτέλεσμα ο Κατσιματίδης είχε την ευκαιρία να δει τους οπαδούς του να συμπεριφέρονται απόλυτα «ελληνικά». Ολοι δήλωναν πως θα συνεχίσουν να τον στηρίζουν, επειδή είναι ο άνθρωπος που δεν μιλάει για φόρους, αλλά για πράγματα που ενδιαφέρουν τους καθημερινούς ανθρώπους. Ενδεικτικό της συμπάθειας στον Κατσιματίδη είναι το γεγονός ότι ακόμα και ψηφοφόροι που επέλεξαν τον Λότα πήγαν στη συγκέντρωσή του, επειδή το κλίμα ήταν πολύ πιο θερμό και τα ποτά δωρεάν.336j59j896 0

Από το μανάβικο στις επενδύσεις εκατομμυρίων

Ο αυτοδημιούργητος Τζον Κατσιματίδης, που δεν λείπει ποτέ τα τελευταία χρόνια από τη λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, φιγουράρει φέτος στην 458η θέση του καταλόγου, με περιουσία που αποτιμάται στα τρία δισεκατομμύρια δολάρια, και τίποτα δεν δείχνει ικανό να τον εμποδίσει να την αυξήσει. Η οικογένειά του μετανάστευσε στο Χάρλεμ, όταν εκείνος ήταν μόλις έξι μηνών. Τα παιδιά χρόνια δεν ήταν αυτό που λέμε «ξένοιαστα», καθώς εργαζόταν από μικρός. Στα φοιτητικά του χρόνια δούλευε σε μανάβικο σπουδάζοντας παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Δεν έμελλε όμως να το τελειώσει, αφού το επιχειρηματικό του πνεύμα εντόπισε τη μεγάλη ευκαιρία, να γίνει ιδιοκτήτης του μανάβικου στο οποίο εργαζόταν. Στα 24 του χρόνια κιόλας είχε καταφέρει να επεκτείνει τις μπίζνες του, έχοντας ανοίξει αλυσίδα δέκα καταστημάτων. Το επόμενο μεγάλο βήμα έγινε το 1977, ενώ ο Κατσιματίδης ήταν 29 ετών. Μπήκε στον χώρο της κτηματαγοράς, χωρίς να εγκαταλείψει τα μαγαζιά του, ενώ ακολούθησαν επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα, στον οποίο επεκτείνει συνεχώς τη δραστηριότητά του. Εχοντας στο ενεργητικό του έναν γάμο, ένα διαζύγιο και δύο παιδιά, ο 65χρονος ομογενής ρίχτηκε στην πολιτική, σε τοπικό επίπεδο, και παρά τη μη εκλογή του ως υποψηφίου για τη δημαρχία, δεν δείχνει να τα παρατάει.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...