Βόλτες ευτυχίας

❱❱ Ενας εικοσάλεπτος περίπατος σε πάρκο κάνει τους ανθρώπους πιο χαρούμενους, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητέςΨάχνετε τρόπο να φτιάξετε τα κέφια σας αλλά για shopping δεν υπάρχει μία; Πηγαίνετε στο πάρκο! 

Ερευνα του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα έδειξε ότι 20 λεπτά σε πάρκο ή σε χώρο με πράσινο κάνουν τον μέσο άνθρωπο πιο χαρούμενο! Μάλιστα αυτό το όφελος δεν έχει να κάνει με το είδος της δραστηριότητας, αν κάθεστε στο παγκάκι ή παίζετε φρίσμπι με τον σκύλο σας.

Η τόνωση της ψυχολογίας επιτυγχάνεται μόνο και μόνο με την παρουσία στον ανοιχτό ευχάριστο χώρο. «Συνολικά διαπιστώσαμε ότι οι επισκέπτες του πάρκου ανέφεραν βελτίωση στην ψυχική τους ευεξία ύστερα από κάθε επίσκεψη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Hon K. Yuen, καθηγητής στο τμήμα Εργασιοθεραπείας. «Ωστόσο, δεν διαπιστώσαμε ότι τα επίπεδα σωματικής άσκησης συνδέονται με τη βελτιωμένη ψυχολογική κατάσταση. Αντίθετα, διαπιστώσαμε ότι ο χρόνος που περνάει κανείς στο πάρκο εξασφαλίζει βελτιωμένη ψυχολογία». Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αστικά πάρκα παρέχουν στους πολίτες ευκαιρίες να απολαύσουν τη φύση και να συμμετέχουν σε πολλά είδη δραστηριοτήτων, είτε αυτά αφορούν την άσκηση είτε όχι.

Για την έρευνα οι ειδικοί έβαλαν 94 ενήλικες εθελοντές να επισκεφθούν τρία αστικά πάρκα στην Αλαμπάμα. Οι τοποθεσίες επελέγησαν βάσει επισκεψιμότητας. Παρά το μικρό δείγμα, ο Gavin R. Jenkins που συμμετείχε στην έρευνα επιμένει ότι τα θετικά αποτελέσματα μεταξύ των εθελοντών εξακολουθούν να δείχνουν ότι οι χώροι πρασίνου είναι σημαντικοί ειδικά στις πόλεις, και αυτό αποτελεί συμπέρασμα που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν απ’ όσους χαράσσουν την οικιστική πολιτική.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ