Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το… χρίσμα στην Ντενίση θα έδινε η Γερονικολού, αν παντρευόταν τον Τσιμιτσέλη

«Η Μιμή είναι πολύ φίλη μας, κάνουμε και παρέα,...

Εκατομμύριο και μαχαιριά στο κορμί της Ζέμπερη

❱❱ Στο «μικροσκόπιο» νέα στοιχεία για απάτες εκατομμυρίων ευρώ που ερευνούσε η Δώρα Ζέμπερη αλλά και απειλές που δεχόταν πριν δολοφονηθεί στο Β’ ΝεκροταφείοΣτο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν νέα στοιχεία «φωτιά» γύρω από τις κρίσιμες υποθέσεις που χειριζόταν αλλά και τις απειλές που δεχόταν η άτυχη εφοριακός Δώρα Ζέμπερη, η οποία δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών τον Οκτώβριο του 2017.

Με έγγραφη αναφορά της στις δικαστικές Αρχές, τρεις μήνες προτού ξεκινήσει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για την άγρια δολοφονία της 32χρονης, η οικογένειά της ζητά να διερευνηθούν σε βάθος το εργασιακό περιβάλλον της εφοριακού και οι φορολογικές υποθέσεις εκατομμυρίων ευρώ τις οποίες είχε αναλάβει.

Φορολογικές απάτες και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αλλά και πρόστιμα-μαμούθ που φέρεται ότι βεβαίωσε σε βάρος γνωστών επιχειρήσεων αποτελούν για την οικογένεια της Δώρας στοιχεία που ενδέχεται να οδηγήσουν σε ανεξερεύνητα μέχρι στιγμής μονοπάτια γύρω από τον θάνατό της. 

Οπως αποκαλύπτουν στην αναφορά τους, η 32χρονη υπάλληλος της ΔΟΥ, από το 2015 ως την ημέρα που έπεσε νεκρή από τις διαδοχικές μαχαιριές που της κατέφερε ο 58χρονος Εμμανουήλ Εσσατζανιάν – Σοροπίδης, είχε ασχοληθεί με σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής, σε τέσσερις εκ των οποίων βεβαίωσε πρόστιμα που υπερβαίνουν συνολικά τα 14.000.000 ευρώ!

Μάρτυρας

Μάλιστα η ίδια είχε κληθεί ως μάρτυρας κατηγορίας σε υποθέσεις που έφτασαν στο εδώλιο για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, εικονικά τιμολόγια και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα η 32χρονη εφοριακός επρόκειτο να καταθέσει σε ένα κρίσιμο δικαστήριο, το οποίο είχε προσδιοριστεί να διεξαχθεί μερικές ημέρες μετά τον θάνατό της.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της μητέρας και των αδελφών της Δώρας Ζέμπερη, Γιάννα Παναγοπούλου, σημαντικά στοιχεία αναφορικά με τα «σκοτεινά» σημεία στην εργασία της 32χρονης προέκυψαν και κατά τη διάρκεια του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου για τη δολοφονία της.

«Στο δικαστήριο του Ιουλίου, όπου καταδικάστηκε ο Μανώλης Σοροπίδης για τη δολοφονία της Δώρας, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που ακούστηκαν για πρώτη φορά.

Τα προσκομίσαμε στις Αρχές προκειμένου να αξιολογηθούν από αρμόδιο λειτουργό και να ξεκινήσει άλλη παράλληλη, βαθιά έρευνα» εξήγησε η δικηγόρος. «Η Δώρα είχε καταγγείλει ότι μια σημαντική υπόθεση είχε σβηστεί από τον υπολογιστή της και για τον λόγο αυτό μετέφερε αρχεία σε στικάκια. Πιστεύουμε ότι σ’ αυτή την υπόθεση έπρεπε να συμβάλουν περισσότεροι επαΐοντες ειδικοί.

Ακόμα προλαβαίνουμε, πριν περάσει κι άλλος χρόνος» πρόσθεσε και επισήμανε ότι η ίδια η 32χρονη είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο γιατί την προηγουμένη της δολοφονίας της είχε δώσει τους κωδικούς των τραπεζικών της καρτών στον αδελφό της και είχε ζητήσει να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία.

Ακόμη, σύμφωνα με κρίσιμη μαρτυρία που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, ένα πρόσωπο που η Δώρα είχε ελέγξει φορολογικά και το οποίο φέρεται ότι εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες που κρύβονται πίσω από εταιρίες-βιτρίνα είχε απειλήσει τη νεαρή εφοριακό.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...