Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Ο «κολοσσός» της Ρόδου!

❱❱ Ο πατέρας του νεαρού ποιητή με σύνδρομο Down Τάσου Ιωαννίδη μιλά για το πρώτο βιβλίο του γιου τουΑπό την
ΚΛΑΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Τάσος Ιωαννίδης είναι ποιητής, αλλά και… ποίημα! Ενα ποίημα της ζωής! Εχει σύνδρομο Down και ταλέντο στον γραπτό λόγο, τόσο, που στα τέλη Ιουλίου θα κυκλοφορήσει το πρώτο του βιβλίο από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, με τίτλο «Η ζωή μου μέσα από τα ποιήματά μου».

Ο Τάσος, που γεννήθηκε πριν από 23 χρόνια στη Λίνδο της Ρόδου, ξεκίνησε να γράφει από την ηλικία των 12 και ο πατέρας του Παναγιώτης Ιωαννίδης μιλάει σήμερα στην «Espresso» για το ξεχωριστό παιδί του και την ιστορία του.

«Ο Τάσος θέλει να αλλάξει τον κόσμο! Οταν γεννήθηκε, μας είπαν ότι ποτέ δεν θα έχει κανονική ζωή, ότι δεν θα μπορέσει να μορφωθεί και να εκπαιδευτεί, και ότι δεν θα μπορέσει να είναι αυτόνομος. Μας πρότειναν να τον κλείσουμε σε κάποιο ίδρυμα. Δεν τους ακούσαμε, φυσικά, και επιβεβαιωθήκαμε. Καμία σχέση δεν είχαν όλα αυτά με αυτό που έγινε ο Τάσος μας τελικά! Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το παιδί μας!» μας λέει ο κ. Ιωαννίδης.

«Πήγε σε κανονικό σχολείο, σε τμήμα ένταξης, και μετά σε ένα ειδικό πειραματικό σχολείο, όπου έμαθε πληροφορική, και πλέον δουλεύει σε ένα κατάστημα τουριστικών ειδών που διατηρεί η μαμά του στη Λίνδο. Η μορφή του συνδρόμου που έχει ο Τάσος λέγεται μωσαϊκός τύπος και είναι ελαφρά» συμπληρώνει ο πατέρας του.

Συνεχίζοντας την κουβέντα μας, ο κ. Ιωαννίδης αναφέρεται, φυσικά, και στη θαυμαστή ικανότητα του γιου του: «Ξεκίνησε να γράφει όταν ήταν 12 χρόνων. Στην αρχή σκόρπιες σκέψεις σε ατελείωτες κόλες χαρτί, σιγά σιγά όμως ξεκίνησε να βάζει τις λέξεις έτσι ώστε να δημιουργεί στίχους και ποιήματα. Εκφράζεται μέσα από το γράψιμο. Ο Τάσος από μικρός δεν εκφραζόταν με την ομιλία, ούτε τώρα το κάνει. Δεν του αρέσει. Απαντά μονολεκτικά και πολύ δύσκολα ανοίγεται και ξεκινάει συζήτηση. Με τον γραπτό λόγο, όμως, είναι ακριβώς το αντίθετο!»

«Τα ποιήματα που έχει γράψει και θα εκδοθούν στα τέλη Ιουλίου είναι για τον παππού του Αναστάσιο Ιωαννίδη, που του είχε μεγάλη αδυναμία και έφυγε από τη ζωή, για μια κοπέλα που του άρεσε και είχαν σχέση, για τη ζωή, για τον κόσμο, για όλα αυτά που βλέπει γύρω του. Πετάει από τη χαρά του που θα εκδοθεί το βιβλίο του, γιατί το κυνηγάει χρόνια αυτό το όνειρο» τονίζει.

Στη συνέχεια μας αποκαλύπτει τι αρέσει στον Τάσο να κάνει, εκτός από το να γράφει ποιήματα: «Του αρέσει να τραγουδάει και να χορεύει. Σε εκδηλώσεις στη Λίνδο το κάνει με μεγάλη επιτυχία. Ακούει συνεχώς μουσική, λαϊκά τραγούδια και λατρεύει τον Στέλιο Καζαντζίδη. Επίσης, διαβάζει πολύ. Πολλά βιβλία!».

Δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε αν τα πράγματα στη ζωή του νεαρού ποιητή ήταν πάντα έτσι ρόδινα… «Η Λίνδος είναι μικρή τοπική κοινωνία και υπάρχει οικειότητα. Νιώθει ασφαλής. Υπήρξε bullying, αλλά ο ίδιος δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ επιθετικός. Μια διευθύντρια στο σχολείο του μόνο θεωρούσε ότι ο Τάσος είναι το πρόβλημα όλου του σχολείου και μας δημιουργούσε θέματα. Μετά ήρθε ειδικός δάσκαλος και έμαθε κι εκείνη αυτά που δεν ήξερε για τον Τάσο, και όλα καλά» αναφέρει.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι οι γονείς του Τάσου είναι χωρισμένοι και έχουν ξαναπαντρευτεί, αλλά διατηρούν άψογες σχέσεις. Ο Τάσος, λοιπόν, έχει δύο 16χρονους ετεροθαλείς αδερφούς, τον Γρηγόρη από τον γάμο της μαμάς του και τον Ραφαήλ από τον γάμο του μπαμπά του. Τους λατρεύει και τον λατρεύουν.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...