Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Σπήλαιο υγρός τάφος για δύο δύτες!

❱❱ Τραγωδία στην Κάρπαθο! «Βατράχια» του Λιμενικού εντόπισαν τα πτώματα σε βάθος 45 μέτρων

Από την
Εύα Παπαδάτου

Τραγικός επίλογος γράφτηκε στο θρίλερ της εξαφάνισης δύο δυτών στην Κάρπαθο, καθώς χθες το μεσημέρι εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο υποβρύχιο σπήλαιο βάθους 45 μέτρων, όπου είχαν καταδυθεί το απόγευμα του Σαββάτου.

Την έρευνα ανέλαβαν ειδικά κλιμάκια βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος, τα οποία χθες το μεσημέρι εντόπισαν τα άψυχα σώματα των δύο αλλοδαπών, ενός 60χρονου Τσέχου και ενός 35χρονου Ιρανού.

Οι άτυχοι άνδρες, με ακόμα έναν αλλοδαπό φίλο τους τσεχικής καταγωγής, αποφάσισαν το Σάββατο να επιδοθούν σε μία από τις αγαπημένες τους ασχολίες, τις υποβρύχιες εξερευνήσεις. Και οι τρεις βούτηξαν ενθουσιασμένοι σε βάθος 45 μέτρων σε υποθαλάσσιο σπήλαιο, στη θαλάσσια περιοχή Σώκαστρου.

Κάποια στιγμή, και ενώ εξερευνούσαν το σπήλαιο, το τρίτο άτομο που συνόδευε τον 60χρονο και τον 35χρονο αναδύθηκε στην έξοδο του σπηλαίου για να πάρει αέρα.

Οταν συνήλθε, διαπίστωσε ότι δεν ήταν πουθενά οι φίλοι του. Κοίταξε με προσοχή αλλά τα ρεύματα ήταν έντονα και η θολούρα που επικρατούσε στον βυθό δεν τον άφηνε να εντοπίσει τους άλλους δύτες, ενώ τα λεπτά περνούσαν κι εκείνοι δεν έδιναν σημεία ζωής.

Ο Τσέχος τρομοκρατήθηκε και λίγα λεπτά μετά τις 20.00 ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα Καρπάθου, αναφέροντας σε κατάσταση αλλοφροσύνης το περιστατικό. Αμεσα άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων από περιπολικά ιδιωτικά σκάφη και ομάδα ιδιωτών δυτών.

Η επιχείρηση

Χθες το πρωί μετέβη στο σημείο και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (πρόκειται για μία ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων βατραχανθρώπων που επιχειρεί σε μεγάλα βάθη, με χαρακτηριστική την επιχείρηση διάσωσης στο Φαρμακονήσι πριν από δύο χρόνια, όπου οι δύτες επιχείρησαν στα 75 μέτρα).

Ανδρες του κλιμακίου πραγματοποίησαν γιγάντια επιχείρηση για τον εντοπισμό των άτυχων δυτών, με αποτέλεσμα να βρουν δυστυχώς τα άψυχα σώματά τους σε βάθος 45 μέτρων, σε σπηλιά με διάμετρο ενός μέτρου. Ο τρίτος δύτης έχει υποστεί σοκ από αυτό που συνέβη στους φίλους του, με τους οποίους πήγε για διασκέδαση και κατέληξε να τους θρηνεί.

Οι Αρχές έχουν αναλάβει να ενημερώσουν τις οικογένειες των νεκρών, προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες μεταφοράς των σορών.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...