Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Κόρη του Μαχαιρίτσα: «Βοήθεια, βοήθεια, σώστε με»

❱❱ Όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Πτελεό Μαγνησίας προκαλούν ανατριχίλα

Δεν είναι μόνο η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που σκόρπισε θλίψη στους κατοίκους του όμορφου χωριού.

Οι άνθρωποι, που στο πρόσωπο του δημοφιλούς καλλιτέχνη δεν έβλεπαν μόνο έναν τραγουδοποιό ο οποίος τους ταξίδευε με τα τραγούδια του, αλλά και έναν ταπεινό, χωρίς ίχνος βεντετισμού συντοπίτη τους, δεν μπορούν να συνέλθουν από το σοκ της ξαφνικής απώλειας του «δικού τους» Λαυρέντη. Οι δραματικές όμως στιγμές στο σπίτι του τραγουδιστή, την ώρα που ο κόσμος χανόταν από τα πόδια του, μοιάζει να έχουν ξεπηδήσει από αρχαία τραγωδία.

Την απόλυτη σιγή της νύχτας σκίζουν τα ουρλιαχτά της Μαρίας Κλάρας, κόρης του Μαχαιρίτσα, που βλέπει τον λατρεμένο της πατέρα να καταρρέει. Σε λίγα λεπτά μια ολόκληρη γειτονιά στον Πτελεό σηκώνεται στο πόδι…

Η μαρτυρία του κ. Βασίλη, γείτονα της οικογένειας Μαχαιρίτσα, είναι συγκλονιστική. «Ακουσα μια γυναικεία φωνή να λέει “βοήθεια, βοήθεια, σώστε με!”. Πετάχτηκα με τη γυναίκα μου. Μόλις βγήκα από την πόρτα, τη βρήκα στον δρόμο. Της λέω “τι έγινε;”.

Μου λέει “ο πατέρας μου δεν είναι καλά”» εξομολογήθηκε ο ίδιος στην κάμερα του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί», περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που βίωσε το μοιραίο πρωινό δίπλα στη σύζυγο και την κόρη του εκλιπόντος.

«Μπαίνουμε στο σπίτι. Μετά από λίγο βλέπω το κορίτσι να κάνει τεχνητές αναπνοές. Εκανα κι εγώ. Ηρθε και η γειτόνισσα. Προσπαθήσαμε όλοι, αλλά μάλλον ο άνθρωπος πρέπει να είχε ”φύγει”» συνέχισε ο γείτονας του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος σχολιάζοντας το θέμα της άφιξης του ασθενοφόρου είπε: «Ηρθε κατευθείαν. Εκανε τα απαραίτητα και αμέσως μετά τον πήραν».

Από χθες, που έγινε γνωστή η τραγική είδηση, έχει ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στην ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ θεώρησαν προφανώς ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να καταγγείλουν την έλλειψη ασθενοφόρων στον νομό Μαγνησίας, τονίζοντας μάλιστα πως ο δημοφιλής καλλιτέχνης θα είχε ελπίδες να σωθεί αν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού Βόλου, ούτως ώστε να γινόταν πιο γρήγορα η διακομιδή του σε νοσοκομείο.

70126635 427942697830843 6376378489968263168 n

Καταγγελίες

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΕΚΑΒ αντέδρασε άμεσα διαψεύδοντας σε ανακοίνωσή της τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ σημείωσε πως, όταν η κινητή μονάδα έφτασε στο εξοχικό του, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ήδη νεκρός και μάλιστα παρουσίαζε υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του.

Ωστόσο, σε ρεπορτάζ της εκπομπής του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» ήρθαν νέες πληροφορίες στην επιφάνεια: πρώτον, ότι ο οδηγός του ασθενοφόρου στον Αλμυρό είχε αναρρωτική άδεια και, δεύτερον, ότι -σύμφωνα με το ενημερωτικό της Αστυνομίας-, όταν οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, εκείνος είχε χαμηλό σφυγμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η πανελλήνια συγκίνηση για τον χαμό του τραγουδοποιού, ο οποίος κηδεύεται σήμερα, στις 15.30, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, δεν λέει να κοπάσει. Μια άκρως συγκινητική στιγμή έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Θέατρο Πέτρας το βράδυ της Δευτέρας και παρακολούθησαν την παράσταση «Τοc-Toc».

Mετά το τέλος του έργου ο Δημήτρης Σταρόβας μίλησε για τον καρδιακό του φίλο και ξέσπασε σε δάκρυα όταν ανέφερε πως την Κυριακή είχε μιλήσει μαζί του για να κανονίσουν πότε θα πήγαινε να δει το «Toc-Toc». Την ίδια στιγμή, από το κατάμεστο Βεάκειο Θέατρο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποχαιρέτησε με τη σειρά του βαθιά συγκινημένος τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. «Ενας αγαπημένος, πολύ αγαπημένος φίλος. Ένας σπουδαίος συνεργάτης, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Θα ήθελα στην αρχή της συναυλίας, που έτσι κι αλλιώς θα είναι αφιερωμένη από εμάς όλους στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, να ενώσουμε τη φωνή μας τραγουδώντας μαζί ένα τραγούδι του, σε στίχους του φίλου του και φίλου μας, του Σάκη του Μπουλά. Πάμε μαζί, έτσι, για καλό κατευόδιο» ανέφερε στον αποχαιρετισμό του, πριν από την έναρξη της συναυλίας του.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...