Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

«Εφυγε» ο έρωτας της Μαρινέλλας!

Σήμερα το «αντίο» στον Φάνη Κούρκουλο, που είχε συνδέσει το όνομά του με την τραγουδίστρια.

Εφυγε από τη ζωή ο Φάνης Κούρκουλος, ο γοητευτικός και ταλαντούχος χορευτής της δεκαετίας του ’80, που είχε συνδέσει το όνομά του σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο με τη Μαρινέλλα. Ο 57χρονος άντρας, που περνούσε δύσκολα τα τελευταία χρόνια της ζωής του, χτυπήθηκε από βαρύ εγκεφαλικό, το οποίο στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11.00 από το Γ’ Νεκροταφείο.


Πριν από περίπου δεκαπέντε μέρες ο Φάνης Κούρκουλος εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Η είδηση του σοβαρού προβλήματος υγείας του συγκλόνισε παλιούς φίλους και συνεργάτες του από την εποχή που ο χορευτής και μετέπειτα επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων έγραφε τη δική του ιστορία στην εγχώρια σοουμπίζ. Το τηλεφωνικό κέντρο της «Espresso» την ημέρα που η εφημερίδα μας κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τη μεγάλη περιπέτεια υγείας του κατακλύστηκε από ανθρώπους που ήθελαν να μάθουν νέα του, αλλά και να τον επισκεφθούν στο νοσοκομείο.


Θα πρέπει να πούμε ότι ο Φάνης Κούρκουλος ανέβηκε μεγάλο Γολγοθά, καθώς αντιμετώπιζε έντονο πρόβλημα επιβίωσης. Ο επιχειρηματίας Κώστας Αναγνωστάκος και οι τραγουδιστές Δημήτρης Νεζερίτης και Σταύρος Λιβυκός ήταν από τα λίγα άτομα που τον στήριξαν με κάθε τρόπο.


«Η αλήθεια είναι πως ο Φάνης περνούσε πολύ μεγάλες στενοχώριες και κάποιοι κάναμε αυτό που θα έκανε ο καθένας, όταν ένας καλός φίλος του τα βγάζει πέρα πολύ δύσκολα. Αλλωστε ήταν ένας ευγενικός άνθρωπος, δεν ζητούσε ποτέ τίποτα» λέει στην «Espresso» o κ. Αναγνωστάκος, ο οποίος την περασμένη άνοιξη βρέθηκε μαζί με τον πάλαι ποτέ χορευτή στο θέατρο Παλλάς για να δει το μιούζικαλ «Chicago», στο οποίο ο μεγάλο έρωτας των νεανικών του χρόνων, η Μαρινέλλα, κρατούσε έναν χαρακτηριστικό ρόλο.


«Μετά το φινάλε του έργου ο Φάνης είχε στα παρασκήνια μια πολύ εγκάρδια συνάντηση με τη Μαρινέλλα» θυμάται ο ίδιος. «Είπανε τα δικά τους, για το τι κάνουν και οι δύο σήμερα, για την προσωπική τους ζωή, αλλά ο Φάνης δεν της έδωσε να καταλάβει το παραμικρό για τις μεγάλες δυσκολίες που περνούσε τον τελευταίο χρόνο».


Τα μπαλέτα στη δεκαετία του ’70 και το σινεμά


Ο Φάνης Κούρκουλος μπήκε στον καλλιτεχνικό χώρο στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ως μέλος μπαλέτων σε νυχτερινά κέντρα. Από το 1980 έκανε κάποιες εμφανίσεις σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως στο «Οταν οι ρόδες χορεύουν» του Γιάννη Δαλιανίδη, με τον Σταμάτη Γαρδέλη και τη Βάσια Παναγοπούλου. Η συνεργασία του με τη Μαρινέλλα το 1983 στον Διογένη τον έφερε στο προσκήνιο. Τότε ήταν γνωστός ως «ο νεαρός άντρας που έχει κλέψει την καρδιά της δημοφιλούς τραγουδίστριας». Το ειδύλλιό τους διήρκεσε περίπου πέντε χρόνια.


Το 1985 ο Φάνης Κούρκουλος πέρασε στον τομέα των επιχειρήσεων νυχτερινών κέντρων, ανοίγοντας -μαζί με τον Σαράντη Παπαχριστόπουλο- το περίφημο «Lady M» στην οδό Φιλελλήνων. Λέγεται ότι το όνομά του παρέπεμπε στη μεγάλη αγάπη του, που δεν ήταν άλλη από τη Μαρινέλλα. Στη συνέχεια πηγαίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κέρκυρα, όπου ανοίγει διάφορα νυχτερινά μαγαζιά, αντιμετωπίζοντας όμως κάποια στιγμή μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Επειτα γίνεται μετρ σε διάφορα κέντρα διασκέδασης στην περιφέρεια και στην Αθήνα. Από τον γάμο του απέκτησε έναν -22χρονο σήμερα- γιο.


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...