Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Είναι ο Μπεν;

Ο νεαρός εμφανίστηκε μόνος του στην αστυνομία της Κύπρου χθες και δηλώνει πως είναι Ρουμάνος 22 ετών.

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν Νίνταμ, που αναζητείται εδώ και 22 χρόνια, μετά την αποκάλυψη βίντεο από εκκλησία της Λεμεσού που απεικονίζει νεαρό ξανθό άνδρα τα χαρακτηριστικά του οποίου μοιάζουν πολύ με εκείνα του εξαφανισμένου Βρετανού. Την απάντηση σχετικά με το αν πρόκειται για τον εξαφανισμένο Μπεν θα δώσει η εξέταση DNA, καθώς ο νεαρός του βίντεο παρουσιάστηκε μόνος του χθες στην αστυνομία της Κύπρου και δήλωσε Ρουμάνος.

Ο νεαρός, που φωτογραφία του από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού δημοσίευσε η κυπριακή ιστοσελίδα tothemaonline.com, φέρεται να παραδέχτηκε ότι είναι εκείνος που φαίνεται στο βίντεο και μάλιστα φοράει και την ίδια μπλούζα με εκείνη του βίντεο. Είπε, μάλιστα, ότι είχε παλιότερα την υποψία πως είναι υιοθετημένος, όμως δήλωσε άγνοια για την ιστορία του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε από την Κω και τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Ο νεαρός ανέφερε ότι οι Ρομά που είναι δίπλα του στο βίντεο είναι Ρουμάνοι θείοι της κοπέλας του, ότι η μητέρα του εργάζεται στην Ισπανία, ο πατέρας του είναι άνεργος στη Ρουμανία και πως ο ίδιος είναι 22 ετών και πήγε στην Κύπρο φέτος τον Ιανουάριο για να εργαστεί.

Ελαβαν γενετικό υλικό

Με βάση πληροφορίες κυπριακών μέσων ενημέρωσης, ο νεαρός που μιλά ρουμανικά παρουσιάστηκε αυτοβούλως χθες το μεσημέρι στο ΤΑΕ Λεμεσού. Εκεί οι αστυνομικοί τού έδειξαν το βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να παρακολουθεί την πασχαλινή λειτουργία μαζί με τρεις Ρομά, και του εξιστόρησαν την υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν. Πάντως οι αστυνομικοί της Κύπρου παραμένουν επιφυλακτικοί και αποφεύγουν να κάνουν εκτιμήσεις για το αν είναι το παιδί που εξαφανίστηκε πριν από 22 χρόνια.

Εκείνο που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα θα είναι τα αποτελέσματα του τεστ DNA, που αναμένεται να γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες, καθώς οι Αρχές έλαβαν -με τη συγκατάθεσή του- δείγμα γενετικού υλικού, το οποίο θα συγκριθεί με εκείνο της μητέρας του Μπεν.

Το βίντεο, που έγινε αιτία να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της εξαφάνισης, τραβήχτηκε στον ναό της Αγίας Τριάδας στη Λεμεσό φέτος το Πάσχα. Σε αυτό διακρίνονται τρεις Αθίγγανοι και ο καστανόξανθος νεαρός, ηλικίας 20-25 ετών, που παρουσιάζει μεγάλη ομοιότητα με την εικόνα που εκτιμάται ότι έχει σήμερα ο Μπεν Νίνταμ, με βάση την ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφιών του από την παιδική του ηλικία στην οποία προχώρησε η βρετανική Σκότλαντ Γιαρντ.

Το βίντεο έφτασε στις αστυνομικές υπηρεσίες χάρη στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Κω, Παναγιώτη Αβρίθη. Οπως δήλωσε ο ίδιος, έφτασε στα χέρια του μέσω ενός τρίτου προσώπου που αρνήθηκε να κατονομάσει. Υστερα από όσα αποκαλύφτηκαν σε σχέση με την υπόθεση της μικρής Μαρίας στα Φάρσαλα, ο κ. Αβρίθης αποφάσισε να το παραδώσει στις Αρχές προκειμένου να διερευνηθεί αν ο εν λόγω νεαρός είναι πράγματι ο εξαφανισμένος Μπεν.

«Μου έκανε εντύπωση που παρακολουθούσαν τον χώρο και μιλούσαν μια περίεργη διάλεκτο, την οποία δεν καταλάβαινα, γι’ αυτό τους βιντεοσκόπησα…» δήλωσε ο Κύπριος που τράβηξε το βίντεο.

Οι έρευνες και η μητέρα του Μπεν

Για το θέμα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Ρόδου αλλά και η Ιντερπόλ, που το περασμένο Σάββατο ζήτησε από την Αστυνομία της Κύπρου τη διεξαγωγή ερευνών με βάση τα νέα δεδομένα. Πάντως ο εντοπισμός του νεαρού του βίντεο δεν σημαίνει αναστολή των ερευνών, που συνεχίζονται αμείωτες τόσο από την κυπριακή αστυνομία  (τις έρευνες της οποίας συντονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου) όσο και από την ΕΛ.ΑΣ. και την Ιντερπόλ.

Ο κ. Νικολάου τόνισε ότι οι κυπριακές αρχές θα αναζητήσουν «οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες που μπορεί να έχουν οι αστυνομικές αρχές της Ελλάδας, οι οποίες να μπορούν να αξιολογηθούν και να αξιοποιηθούν στα πλαίσια διερεύνησης αυτής της υπόθεσης». Με βάση όλα αυτά τα στοιχεία, η Αστυνομία «θα καθορίσει ποια είναι τα επόμενα βήματα».

Η φωτογραφία του άνδρα που εντοπίστηκε στην Κύπρο επιδείχτηκε στη μητέρα του Μπεν Νίνταμ, Κέρι. Η 41χρονη Βρετανίδα σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Mirror» δήλωσε ότι πήρε κουράγιο από αυτήν την εξέλιξη στην αναζήτηση του χαμένου της γιου, που τώρα θα είναι 23 ετών.

«Είδα τη φωτογραφία και πιστεύω ότι μοιάζει με τον τρόπο που θα μπορούσε να δείχνει σε αυτήν την ηλικία ο Μπεν. Αυτό δημιούργησε ανάταση στην οικογένειά μας και θα είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για να βεβαιωθούμε ότι θα πληροφορούμαστε πλήρως για οποιαδήποτε πρόοδο. Δεν εγκαταλείψαμε ποτέ την ελπίδα ότι θα βρίσκαμε τον Μπεν και μας ενθαρρύνει το γεγονός ότι η Αστυνομία στην Ελλάδα εξακολουθεί να ερευνά» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Η Μαρία μπορεί να καταλήξει σε άσυλο παιδιών!

Αβέβαιο μέλλον περιμένει τη μικρή Μαρία που φιλοξενείται στο Χαμόγελο του Παιδιού. Μετά την εξέταση DNA που απέδειξε ότι βιολογικοί γονείς της είναι οι Βούλγαροι Ρομά Σάσα και Ατανάς Ρούσεφ, είναι πιθανό το άτυχο κοριτσάκι, αν επαναπατριστεί στη Βουλγαρία, να καταλήξει σε κέντρο υποστήριξης προβληματικών παιδιών! «Δεν θα είναι μόνιμη η εγκατάστασή της, αλλά ώσπου να βρεθεί ανάδοχη οικογένεια…» δήλωσε η διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Υποστήριξης στη Στάρα Ζαγόρα, Ντιάνα Κάνεβα.

Γιαγιά και προγιαγιά

Αυτό θα συμβεί αν οι ανακρίσεις που διενεργεί η Περιφερειακή Εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ επιβεβαιώσουν ότι η μητέρα της πούλησε τη Μαρία, οπότε ενδέχεται να φυλακιστεί. Ιδια τύχη περιμένει και άλλα τρία ανήλικα από τα συνολικά 25622r32f3r2tg32t3r2d3fgrεννέα παιδιά της οικογένειας Ρούσεφ στο Νικολάεβο. Ομως, η ΕΛ.ΑΣ. έχει στείλει αίτημα προς τις βουλγαρικές Αρχές ζητώντας να εκδοθεί στην Ελλάδα η Ρούσεβα προκειμένου να απολογηθεί για το αν πούλησε το παιδί της. Μιλώντας σε ρεπορτάζ του BBC η 38χρονη το αρνήθηκε. «Αν είχα πάρει χρήματα, θα είχα αγοράσει κάτι. Ομως, δεν έχουμε τίποτα» είπε κλαίγοντας και λέγοντας ότι θέλει να πάρει πίσω τη Μαρία.

Ωστόσο, η 65χρονη γιαγιά της και προγιαγιά της Μαρίας, Ζεϊνέπ, επιβεβαίωσε στο αμερικανικό δίκτυο CBS ότι η εγγονή της πούλησε τη μικρή: «Η Σάσα πήρε 100 ευρώ για να αγοράσει εισιτήρια και να γυρίσει στη Βουλγαρία. Εκλαιγε συνεχώς για το παιδί, ήθελε να το πάρει πίσω, αλλά δεν μπορούσε να βρει χρήματα για να γυρίσει. Επρεπε να αγοράσει φάρμακα και τρόφιμα για τα άλλα παιδιά και τα χρήματα δεν είναι αρκετά» είπε.

Ισως γλιτώσει…

Ωστόσο, ίσως η Μαρία γλιτώσει το άσυλο χάρη στο ότι γεννήθηκε στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη νομοθεσία της γειτονικής χώρας. «Δεν έχει καταχωριστεί στο σχετικό σύστημα της Βουλγαρίας μετά τη γέννησή της και δεν θεωρείται πολίτης της, ώστε να παραδοθεί σε ανάδοχους γονείς» δήλωσε στην εφημερίδα «Στάνταρτ» ο υφυπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Λάζαρ Λάζαροφ.

Στο μεταξύ, ο Χρήστος Σαλής και η Ελευθερία Δημοπούλου, που εμφανίζονταν ως «γονείς» της Μαρίας, θα καταθέσουν σήμερα μέσω των συνηγόρων τους προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησής τους στις φυλακές Λάρισας και Κορυδαλλού αντίστοιχα, καθώς θεωρούν ότι καταρρίφθηκαν οι κατηγορίες αρπαγής ανηλίκου και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.


Ερευνούν το Ληξιαρχείο Λαμίας

Στο «μικροσκόπιο» των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τα αρχεία του νοσοκομείου, του Ληξιαρχείου και του Δήμου Λαμίας, μετά τον εντοπισμό των βιολογικών γονιών της μικρής Μαρίας. Οι έρευνες στρέφονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς από το 2007 έως και το 2012 γεννήθηκαν σε αυτό 274 παιδιά από Βουλγάρες και τα 107 δόθηκαν για υιοθεσία!

Σύμφωνα με την έρευνα του lamiareport.gr, το 2007 γεννήθηκαν 899 παιδιά, από τα οποία τα 43 βουλγαρικής υπηκοότητας και τα 13 δόθηκαν για υιοθεσία. Το 2008 γεννήθηκαν 959, 51 βουλγαρικής υπηκοότητας, από τα οποία τα 18 υιοθετήθηκαν. Το 2009 υπήρξαν 1.066 γεννήσεις, 51 από Βούλγαρους, από τα οποία 24 υιοθετήθηκαν, ενώ το 2010 γεννήθηκαν 902 μωρά, τα 77 βουλγαρικής υπηκοότητας, από τα οποία τα 33 δόθηκαν για υιοθεσία. Το 2011 γεννήθηκαν 769, 28 με Βούλγαρους γονείς και 16 υιοθετήθηκαν και το 2012 γεννήθηκαν 673 βρέφη, 24 βουλγαρικής υπηκοότητας, τρία εκ των οποίων δόθηκαν για υιοθεσία.

Οι άνδρες της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κατάσχεσαν το βιβλίο νεογνών της Μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου το οποίο «σφραγίστηκε» και δόθηκε εντολή να ανοίξει νέο βιβλίο καταγραφής γεννήσεων. Οι Αρχές θα διερευνήσουν τον ρόλο των υπαλλήλων στα ύποπτα περιστατικά, με ιδιαίτερη βαρύτητα σε έναν γιατρό που εργαζόταν ως πρόσφατα στο νοσοκομείο Λαμίας και είχε σχέση με τη Βουλγαρία.
 


Η έρευνα για τα επιδόματα

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου διαβιβάστηκε το πόρισμα της έρευνας που διενήργησε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βόλου σχετικά με τα μεγάλα χρηματικά ποσά που εισέπραττε ως επιδόματα Πρόνοιας η Ελευθερία Δημοπούλου ή Σελήνη Σαλή, η οποία εμφανιζόταν ως μητέρα της μικρής Μαρίας και κάτοικος του καταυλισμού Τσιγγάνων στον Ξηριά Αλμυρού.

Η έρευνα, που έγινε με αφορμή την υπόθεση του κατάξανθου κοριτσιού, απέδειξε ότι η 38χρονη προσκόμιζε πιστοποιητικά νοσοκομείων που διαπιστώθηκε πως ήταν γνήσια και εμφανιζόταν ως μητέρα τεσσάρων κωφάλαλων παιδιών, δύο από τα οποία μάλιστα ήταν δίδυμα! Το επίδομα για κάθε παιδί ανέρχεται σε 724 ευρώ ανά δίμηνο και, με τον τρόπο αυτό, εισέπραττε ετήσια επιδόματα ύψους περίπου 16.000 ευρώ επί οκτώ ολόκληρα χρόνια, από το 2004 έως το 2012!

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Απόστολο Παντσά, από την έρευνα προέκυψε ότι η Δημοπούλου δήλωνε τέσσερα κωφάλαλα παιδιά από το 2004 έως το 2009, αλλά δύο από αυτά ενηλικιώθηκαν το 2010 και το 2011 και βγήκαν από το πρόγραμμα. Τα δίδυμα κωφάλαλα παιδιά για τα οποία εξακολουθούσε να εισπράττει επίδομα συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους το 2012, οπότε και σταμάτησε να λαμβάνει επίδομα.

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...