Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Τρέμουν την αποκάλυψη πλούσιοι και διάσημοι

Μαφία κοκαϊνης με Γεωργιανό βαρόνο στην κοσμική Αθήνα.

Απαράβατοι άγραφοι κανόνες, καπνισμένες κάννες, ναρκωτικά και στόματα ερμητικά κλειστά. Το διεθνές οργανωμένο έγκλημα έχει «διαβατήριο» για ελεύθερη είσοδο παντού, φυσικά και στη χώρα μας. Οταν όμως σπάσει η «αλυσίδα» της παρανομίας, τότε ακόμη και εκείνοι που θεωρούνται υπεράνω υποψίας, ενώ έχουν… βρόμικα χέρια, αρχίζουν να ζουν υπό το καθεστώς φόβου. Ετσι, έπειτα από τη σύλληψη των «μεγαλεμπόρων» της κοκαΐνης οι οποίοι εισήγαγαν και διακινούσαν στην ελληνική επικράτεια μεγάλες ποσότητες από το Εκουαδόρ, διάσημοι και πλούσιοι που έχουν το πάθος της κόκας τρέμουν τώρα τις αποκαλύψεις!

Η «Espresso» φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας τη δικογραφία-σοκ της υπόθεσης με τη μαφία της πανάκριβης κόκας η οποία τροφοδοτούσε την κοσμική Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής έναν Γεωργιανό «βαρόνο» των ναρκωτικών. Επίσης, αποκαλύπτουμε το delivery κατ’ οίκον των ναρκωτικών, το «λεξικό» του πάρε – δώσε των εμπόρων με τους συνεργάτες τους, αλλά και το τιμολόγιο που «έκοβαν» οι κοπέλες-εισπράκτορες της μαφίας.

Οι κρυφές ατζέντες του κυκλώματος, αλλά και οι εκατοντάδες συνομιλίες σε κινητά που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ έχουν σκορπίσει τον τρόμο σε κύκλους της ελληνικής high society. Για την άμεση προμήθεια ναρκωτικών σε πλούσιους χρήστες η εγκληματική οργάνωση… «διανυκτέρευε» ολόκληρο το 24ωρο, ώστε να τους παρέχει από 2 έως και 10 γραμμάρια κοκαΐνη αρίστης ποιότητος τη φορά.

Μόνο το κομμάτι της μαφίας που δραστηριοποιούταν στα νότια προάστια της Αττικής, κυρίως στην παραλιακή λεωφόρο, όπου διάσημοι και επώνυμοι συνωστίζονται στα glamour νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, είχε πελατολόγιο 80 μόνιμων αγοραστών κοκαΐνης, οι οποίοι διέθεταν ποσά από 100 έως και 200 ευρώ την ημέρα! Η συμμορία «δούλευε» με δύο κινητά τηλέφωνα, που γνώριζαν μόνο οι πελάτες τους και άλλαζαν χέρια ανάλογα με τη… βάρδια των διακινητών.

Η δικογραφία που συνέταξε το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής είναι αποκαλυπτικό: «Η εγκληματική οργάνωση συγκρότησε έναν κλειστό κύκλο αγοραστών ναρκωτικών ουσιών, χρηστών κοκαΐνης τους οποίους προμήθευε με δόσεις της ναρκωτικής ουσίας κατόπιν παραγγελίας. Για να ενταχθεί κάποιος στο πελατολόγιο της οργάνωσης θα έπρεπε να τον έχει συστήσει άλλος αγοραστής- χρήστης, που αναγνωρίζεται από την οργάνωση ως αξιόπιστος… Στους αγοραστές των ναρκωτικών ήταν γνωστός τηλεφωνικός αριθμός επικοινωνίας (κατά περίπτωση 697…6 και 698…3) για παραγγελία και παράδοση ναρκωτικών, που λειτουργούσε καθ’ όλο το 24ωρο και το χρησιμοποιούσαν εναλλάξ (ανά 12ωρο) οι NDINI και Νίκος, οι οποίοι είχαν τον ρόλο να διακινούν και να παραδίδουν τις δόσεις της κοκαΐνης στους πελάτες και μάλιστα άμεσα, είτε στο σπίτι του αγοραστή είτε σε προκαθορισμένο ραντεβού».

Επίσης, από την ογκώδη δικογραφία προκύπτει πως τα μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν με όρους ελεύθερης αγοράς για να διαφημίζουν το προϊόν τους και χρησιμοποιούσαν επώνυμους χρήστες, στους οποίους έδιναν δωρεάν ποσότητες κόκας για δοκιμή:

«Κανένα από τα μέλη της οργάνωσης δεν ήταν συστηματικός χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Για τον λόγο αυτό, όποτε προμηθεύονταν ποσότητα ναρκωτικών ή δείγμα από ποσότητα που επρόκειτο να προμηθευτούν και προκειμένου να ελέγξουν την ποιότητά της, ζητούσαν τη γνώμη κάποιων εκ των χρηστών τακτικών αγοραστών ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση. Στην περίπτωση αυτή οι δόσεις των ναρκωτικών προσφέρονταν δωρεάν και με τον τρόπο αυτό η οργάνωση διαφήμιζε τη χρήση τους με σκοπό τη διάδοσή τους».

Το «λεξικό» του πάρε δώσε με τους συνεργάτες τους

Η εγκληματική οργάνωση, που λειτουργούσε στα πρότυπα των καρτέλ της Λατινικής Αμερικής, γνώριζε πως είναι δυνατόν να παρακολουθούνται τα τηλέφωνά της, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν σταθερά καρτοτηλέφωνα και συνθηματικές εκφράσεις με τους συνεργάτες τους σε Εκουαδόρ, Αλβανία, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όταν επικοινωνούσαν με τον «Κόκο», τον σύνδεσμο με τους βαρόνους της κοκαΐνης και μόνιμο κάτοικο της πρωτεύουσας του Εκουαδόρ Κίτο, όταν ήθελαν να ρωτήσουν για την ποσότητα που είχαν παραγγείλει, έλεγαν: «Τι γίνεται με το αυτοκίνητο που έχω παραγγείλει, η μηχανή του είναι εντάξει, πόσους ίππους είναι;».

Δηλαδή, το αυτοκίνητο ήταν η κόκα και οι «ίπποι» η καθαρότητα που ορίζει την καλή ποιότητα του ναρκωτικού! Επίσης, μια άλλη έκφραση ήταν τα «κορίτσια», συνθηματικό για την ποσότητα της κοκαΐνης που είχαν παραγγείλει. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που παρατίθεται στη δικογραφία και αφορά τον διάλογο δύο κακοποιών, καθώς ο ένας ανησυχεί για την αργοπορία παραλαβής του ναρκωτικού:

«Την 28/09/2013, ο Μπ… επικοινώνησε με τον Φλώρο…. τον οποίο ενημέρωσε ότι “θα είσαι χαρούμενος, μόνο αυτό σου λέω. Ωωω, είναι μεγάλα κορίτσια” (περιγράφοντας με την κωδική λέξη “κορίτσια” την οποία χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους τις συσκευασίες κοκαΐνης και με τη λέξη “μεγάλα” την ποσότητα αυτών) και του ζήτησε να τον επισκεφτεί στην Αθήνα προκειμένου να του πει λεπτομέρειες από κοντά, όχι διά του τηλεφώνου».

Για τη διακίνηση της κοκαΐνης στους επώνυμους κυρίως πελάτες, που γνώριζαν τους αριθμούς των κινητών για τις κατ’ οίκον αποστολές, χρησιμοποιούνταν συγκεκριμένες συνθηματικές λέξεις, οι οποίες σηματοδοτούσαν τόσο την προμήθεια του ναρκωτικού όσο και την ποσότητα που ήθελε ο πελάτης. Οπως αναφέρεται στη δικογραφία, οι λέξεις αυτές ήταν: καφές, μπίρες, εσπρέσο, πακέτο τσιγάρα, κάρτα, ακτινογραφία, υπεύθυνη δήλωση, εισιτήριο, μπουκάλι, CD, πορτοκαλάδα, κόκα κόλα, κράτηση, ευρώ, ταινία.
  
Οι γυναίκες σύζυγοι κρατούσαν το ταμείο

Oι μαφιόζοι, ως… παραδοσιακοί άνθρωποι, είχαν αφήσει τη διαχείριση του ταμείου από τα κέρδη της εμπορίας κοκαΐνης στις συζύγους τους! Η δικογραφία είναι αποκαλυπτική και σε αυτό το θέμα: «Η σύζυγος του Μπα…, Ma… Aleks…, είχε στην εγκληματική οργάνωση τον διακριτό ρόλο να αποκτά, κατέχει και διαχειρίζεται μετρητά χρήματα προερχόμενα από την εμπορία ναρκωτικών, ενεργώντας πάντα υπό τις εντολές του συζύγου της… Στο πλαίσιο του ρόλου της, η Ma… Aleks… παρέλαβε από τον υπαρχηγό της οργάνωσης το ποσό των 15.000 ευρώ, ως μερική αποπληρωμή της μιας συσκευασίας του ενός κιλού κοκαΐνης που προμηθεύτηκε η εν λόγω εγκληματική οργάνωση από τον σύζυγό της».

Και δεν είναι η μοναδική, καθώς από τις έρευνες προέκυψε ότι και η σύζυγος ενός Αλβανού μαφιόζου με κεντρικό ρόλο στην οργάνωση συμμετείχε στη διαχείριση των οικονομικών της συμμορίας. Οπως προκύπτει από τη δικογραφία: «Η Ban… συγκέντρωνε χρήματα είτε από άλλα μέλη της οργάνωσης είτε έπαιρνε η ίδια χρήματα από τους αγοραστές. Κάθε φορά που παραλάμβανε χρήματα ενημέρωνε αμέσως τον σύζυγό της, ο οποίος τηρούσε αρχείο με τις λογιστικές εκκρεμότητες της εμπορίας ναρκωτικών, πωλήσεις, οφειλές, γενικό ισολογισμό και έλεγχε με τον τρόπο αυτό την αξιοπιστία στην οικονομική διαχείριση της συζύγου του».
 
Τέλος στη δράση του άγριου αρχηγού από την ΕΛ.ΑΣ.

Επικεφαλής του κυκλώματος, που είχε «ρίζες» σε Λατινική Αμερική, Ελλάδα, Αλβανία και Γεωργία, δεν είναι άλλος από τον φερόμενο και ως αρχηγό της γεωργιανής μαφίας των ναρκωτικών. Πρόκειται για τον 45χρονο Νουγκαζάρι Βοτζοροσφιλίδη, ο οποίος καταζητείτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκτεταμένη εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Οπως αποδείχτηκε, τον Ιούλιο του 2009 είχε οργανώσει μεταφορά 90 κιλών κοκαΐνης από τη Γεωργία προς την Τουρκία μέσα σε φορτίο με σκραπ, με τη μεσολάβηση ενός Ελληνα μαφιόζου, για τον οποίο –όπως κατηγορείται από τις Αρχές της πατρίδας του- υπέγραψε «συμβόλαιο θανάτου», αφού φαίνεται πως στην πορεία κάτι χάλασε στη συνεργασία τους. Τότε η αστυνομία της Γεωργίας είχε συλλάβει πέντε συνεργούς του και είχε εντοπίσει θαμμένο σε κήπο 1,8 εκατομμύριο ευρώ, ενώ στις 2 Ιουνίου 2010 η Ιντερπόλ εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο αρχηγός είχε καταφέρει να «φυτέψει» μέσα στα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής το «δεξί του χέρι», ώστε οι συνεννοήσεις να γίνονται απευθείας μέσω του… ρωσικού facebook, αλλά και αμερικανικών κινητών τηλεφώνων που τεχνολογικά η παρακολούθησή τους ήταν αδύνατη. Ομως, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. έβαλαν τέλος στη δράση του όταν τον συνέλαβαν, στις 23 Οκτωβρίου.
 
Κεχαγιόγλου: Η πορεία επιφυλάσσει εκπλήξεις

Ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, που ανέλαβε το βάρος  υπεράσπισης των κατηγορουμένων για το μεγαλύτερο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στην Ελλάδα, μίλησε στην «Espresso» για την υπόθεση: «Η εν λόγω δικογραφία, αποτελούμενη από χιλιάδες σελίδες, δεν παρείχε στους συνηγόρους των κατηγορουμένων τον απαιτούμενο χρόνο για να τη διεξέλθουν στοιχειωδώς και να συνεργαστούν με τους εντολείς τους. Υπήρχε, επομένως, μονόδρομος για πολλούς από τους κατηγορουμένους να τηρήσουν το δικαίωμα σιωπής και να επιφυλαχτούν για να απολογηθούν στο απώτερο μέλλον. Θεωρώ ότι η πορεία της ανάκρισης επιφυλάσσει αποκαλύψεις και θα ήταν χρήσιμο να μην εξάγονται βεβιασμένα συμπεράσματα».
 
 
ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...