Πήγε στη Βουλή με μυστικούς πράκτορες

Οργή από βουλευτές για τον διοικητή της ΕΥΠ.

Το έζησε και αυτό η Βουλή: ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεόδωρος Δραβίλλας (φωτο), προσήλθε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συνοδευόμενος από τρία άτομα τα οποία στην είσοδο έδειξαν μεν υπηρεσιακές ταυτότητες, αλλά δεν «φόρεσαν» καρτελάκι εισόδου.


Ετσι μπήκαν στην αίθουσα της εν λόγω επιτροπής προκαλώντας την έκπληξη αρχικά των βουλευτών-μελών, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε οργή.


Οι βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν διότι ο κ. Δραβίλλας προσήλθε συνοδευόμενος από πρόσωπα την ταυτότητα των οποίων αρνήθηκε να αποκαλύψει στους βουλευτές.


Θέμα για τους συνοδούς του έθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, η οποία προειδοποίησε ότι αν δεν αποκαλυφτούν τα ονόματα των προσώπων, θα αποσυρθεί από την ακρόαση – όπως και έπραξε. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράκτορες βρέθηκαν στην αίθουσα της επιτροπής για να ελέγξουν αν υπήρχαν «κοριοί».


Ο διοικητής της ΕΥΠ προσήλθε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής, που ορίζει ότι η ακρόαση είναι απόρρητη. Το απόρρητο δεσμεύει όμως και τους βουλευτές ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας του. Να σημειωθεί ότι η φρουρά της Βουλής ζήτησε επίσης από δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα στην οποία συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών να απομακρυνθούν.


Κατά την ακρόασή του από τα μέλη της επιτροπής ο κ. Δραβίλλας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, αρνήθηκε ότι γίνονται παρακολουθήσεις βουλευτών επί των ημερών του. Τόνισε μάλιστα ότι ο εξοπλισμός της ΕΥΠ δεν καταγράφει συνομιλίες, αλλά κάνει μια αποτύπωση των κλήσεων, ενώ διέψευσε την ύπαρξη της περίφημης «βαλίτσας παρακολουθήσεων».


Μάλιστα, φέρεται να έκανε λόγο για ένα όχημα, τζιπ, που λειτουργεί ως ραδιογωνιόμετρο και εντοπίζει το σήμα. Ο διοικητής της ΕΥΠ πάντως φέρεται να άφησε να εννοηθεί ότι οι συνομιλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς προκύπτουν από τους παρόχους σε συνεργασία με τις εκάστοτε εισαγγελικές αρχές, οι οποίες δίνουν εντολή άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ