Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Gay και «άτακτες» γυναίκες ψηφίζουν Ελλάδα!

Το γύρο του κόσμου έκανε η τελευταία «διάκριση» των νησιών της χώρας μέσω του διάσημου οδηγού Lonely Planet και του γερμανικού πρακτορείου TUI.


O θρυλικός ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet στην τελευταία του έκδοση αποθεώνει την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντάς τη στους 10 καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως για το 2014. Η διεθνής οργάνωση ομοφυλοφίλων την προτείνει με έμφαση για gay-friendly τουρισμό, οι «άτακτες» γυναίκες την αναδεικνύουν ως ιδανικό προορισμό για απιστίες, τα ειδικά τουριστικά δίκτυα για κρουαζιέρες τη συνιστούν για τουρ, ενώ το διάσημο γερμανικό πρακτορείο ΤUI εντάσσει τέσσερα νησιά μας στο top 5. Και όλα αυτά μόνο τις τελευταίες εβδομάδες.


Μετά τον κυκεώνα των αρνητικών διαφημίσεων και τη δυσφήμιση που έφτασε στα άκρα, το νόμισμα φαίνεται πως γυρνάει και δείχνει την άλλη (τη θετική του) όψη. Η τελευταία μάλιστα «διάκριση», η προβολή των νησιών της Ελλάδας μέσα από το Lonely Planet στην πρώτη θέση της λίστας με τα μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφτεί χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει πολλά χρήματα, έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ και κατέκλυσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τη δεκάδα συμπληρώνουν προορισμοί όπως η Ιταλία, η Νικαράγουα, τα Φίτζι, αλλά και η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, το Μεξικό, η Καρνατάκα στην Ινδία, το Παλαγουάν στις Φιλιππίνες και η Αιθιοπία.


Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται σε ένα ακόμη top 10 του ετήσιου οδηγού, που κυκλοφόρησε πριν από λίγα 24ωρα. Στη λίστα των δέκα ιδανικότερων προορισμών για τους λάτρεις της περιπέτειας οι Σποράδες προτείνονται ως «το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης» για κολυμβητές, που ανενόχλητοι από θορύβους θα «απολαύσουν τις απόκρημνες ακτές του αρχιπελάγους και τα προστατευόμενα γαλαζοπράσινα νερά του με τα δελφίνια και τις φώκιες».


Προτού ακόμη καταλαγιάσει ο απόηχος από το Lonely Planet, ένα άλλο κορυφαίο ιντερνετικό ταξιδιωτικό δίκτυο, η ιστοσελίδα trivago, που αποτελεί τη Νο 1 μηχανή σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών και πληροφοριών παγκοσμίως, ανέδειξε με έρευνά της στην τρίτη θέση των τοπ 100 προορισμών του κόσμου «που αξίζουν τα λεφτά τους» την Ιο. Στην πρώτη δεκάδα συμπεριλαμβάνεται και το Μεγάλο Πάπιγκο, που βρίσκεται στην έκτη θέση. Τα κριτήρια για την επιλογή ήταν τόσο οι χαμηλές τιμές στις τιμές των ξενοδοχείων όσο και οι φυσικές ομορφιές των προορισμών. Μάλιστα, η λίστα του 2014 έχει ακόμη περισσότερο άρωμα Ελλάδας, αφού ο Κάβος στην Κέρκυρα βρίσκεται στη 12 θέση, το παραδοσιακό χωριό Κουτουλουφάρι στην Κρήτη φιγουράρει στο νούμερο 13, ο Πλατανιάς Ρεθύμνου στο 66 και οι Δελφοί στο 83.


Λίγες μόλις μέρες νωρίτερα η Σαντορίνη έμπαινε στη 12η θέση με τα 25 ωραιότερα νησιά ολόκληρου του κόσμου στα Readers’ Choice Awards, σε μια λίστα που δημιουργήθηκε μέσα από έρευνα στην οποία συμμετείχαν 80.000 ταξιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο. Την ίδια ώρα, εξάλλου, το πρακτορείο της TUI (ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου) στο πλαίσιο της παρουσίασης για την έκθεση «Greek Panorama», που θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη, ανακοίνωνε πως τα αποτελέσματα του 2013 φέρνουν πολλούς ελληνικούς προορισμούς πολύ ψηλά στις αξιολογήσεις των Σκανδιναβών τουριστών. Είναι ενδεικτικό ότι στο top 5 στην πρώτη θέση βρίσκεται η Σάμος, στη δεύτερη η Κως, στην τρίτη η Κρήτη και στην πέμπτη η Ρόδος.


Στην πρώτη δεκάδα των προορισμών (!) σε όλο τον πλανήτη


Την ίδια στιγμή που το Lonely Planet ανακοίνωνε τις λίστες του νέου του ετήσιου οδηγού, πληροφορίες για έναν άλλο ετήσιο οδηγό, για πιο συγκεκριμένο κοινό, έκαναν τον γύρο του κόσμου. Το Destsetters, κορυφαίο ταξιδιωτικό δίκτυο που απευθύνεται αποκλειστικά σε ομοφυλόφιλους, ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον δικό του «ταξιδιωτικό οδηγό», μέσα από παρουσιάσεις gay-friendly ξενοδοχείων σε όλον τον κόσμο. Η παρουσίαση θα γίνει σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου, στο World Travel Market, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες στο Ρέθυμνο, τα Χανιά, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο.


Το γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού η Ελλάδα το 2013 συγκαταλέγεται στο top 10 των πιο επιθυμητών προορισμών ανά τον πλανήτη για τους ομοφυλόφιλους, σύμφωνα με το Out Now Business Class, το κορυφαίο παγκοσμίως δίκτυο επαγγελματικής διασύνδεσης των ΛΟΑΤ (λεσβιακά, ομοφυλόφιλα, αμφισεξουαλικά και τρανσεξουαλικά άτομα), μια τουριστική αγορά που υπολογίζεται παγκοσμίως σε πάνω από 165.000.000 δολάρια ετησίως (δηλαδή περίπου 120.000.000 ευρώ) και αναλογεί περίπου στο 15% των διεθνών αφίξεων σε όλον τον κόσμο. Οπως εξάλλου τονίζει το δίκτυο Destsetters, η Ελλάδα «είναι μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, όπου γεννήθηκαν οι έννοιες δημοκρατία και ελευθερία. Αρχές που ακόμη και σήμερα έχουν εξέχουσα θέση στο πνεύμα και την κουλτούρα των κατοίκων, οι οποίοι σέβονται τη διαφορετικότητα, γεγονός που κάνει τη χώρα την πιο ασφαλή επιλογή για γκέι ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο», ενώ ειδική αναφορά γίνεται στη Μύκονο και τη Λέσβο.


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, εξάλλου, που η Ελλάδα αναδείχτηκε βασικός προορισμός των άπιστων γυναικών. Σύμφωνα με έρευνα της Αsleymadison ανάμεσα στις χρήστριες του δικτύου Travelling Woman (που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα εξωσυζυγικών σχέσεων), οι «άτακτες» προτιμούν τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Κρήτη, τις Σπέτσες, την Υδρα, την Ιο, την Πάρο και τη Νάξο για να δράσουν, περνώντας λίγες μέρες… απιστίας μακριά από τους συντρόφους τους.


Διακοπές εν πλω!


Καθώς η υπερπολυτελής θαλαμηγός «Μy Alwaeli» με τη βασίλισσα του Μπαχρέιν Sabika bint Ibrahim Al Khalifa και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας αρμένιζε την προηγούμενη εβδομάδα από Κύθηρα σε Αντικύθηρα και από Αντικύθηρα σε Χανιά, το δίκτυο house of travel αναδείκνυε τα ελληνικά νησιά ως το νούμερο ένα προορισμό για κρουαζιέρες (με θαλαμηγό ή κρουαζιερόπλοιο) και το foxnews, προτείνοντας τα καλύτερα ταξίδια με κρουαζιερόπλοια, κατέτασσε στην 6η θέση τη γραμμή της Oceania Cruises που αρμενίζει στα ελληνικά νησιά.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...