Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Θήλασε όπως και η… Σάντυ

Ελληνίδες ακολουθούν σήμερα το παράδειγμα της Κουτσοσταμάτη και διοργανώνουν εκδηλώσεις γαλουχίας σε δημόσια θέα.

Χιλιάδες μητέρες σε 39 πόλεις ανά την Ελλάδα παίρνουν μέρος στον σημερινό πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό, την τέταρτη κατά σειρά γιορτή που διοργανώνεται φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας και αναμένεται να είναι η πιο επιτυχημένη από όλες. Πάνω από 4.000 μητέρες έχουν δηλώσει συμμετοχή μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργήθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό, ενώ το γεγονός αποτελούσε τις τελευταίες ημέρες θέμα συζήτησης στις περισσότερες πόλεις, συμπαρασύροντας ακόμη μεγαλύτερο αριθμό γυναικών που δήλωναν προφορικά την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν.


Από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, από την Ξάνθη έως τα Χανιά και από τα Ιωάννινα έως τη Σαντορίνη (και σε 12 πόλεις περισσότερες σε σχέση με πέρυσι), η γιορτή του θηλασμού, γεμάτη αγάπη αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις, θα τραβήξει τα φλας και θα στείλει το μήνυμα από μητέρες προς μητέρες.


Η πρώτη επώνυμη Ελληνίδα που τόλμησε να θηλάσει την κόρη της σε δημόσιο χώρο είναι η γνωστή από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις ψυχολόγος και παρουσιάστρια Σάντυ Κουτσοσταμάτη. Η όμορφη Θεσσαλονικιά κατά τη διάρκεια του θηλασμού της 17μηνών κορούλας της, σε εμπορικό κέντρο της συμπρωτεύουσας, είχε δεχτεί την προσβλητική παρατήρηση ενός υπεύθυνου ασφαλείας, με αποτέλεσμα να αισθανθεί άσχημα και να φύγει. Το περιστατικό συνέβη στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, με τη Σάντυ να διοργανώνει λίγες ημέρες αργότερα σε συνεργασία με το IBFAN, το Δίκτυο Δράσης για τη βρεφική διατροφή, εκδήλωση ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για το δικαίωμα κάθε μητέρας να θηλάζει δημόσια.
Είναι γεγονός ότι στο συγκεκριμένο θέμα η χώρα μας έχει έντονο έλλειμμα ενημέρωσης, συγκριτικά με τις σκανδιναβικές και άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αυξηθεί η ενημέρωση ώστε οι μητέρες να θηλάζουν ελεύθερα, όπου κι αν βρίσκονται κάθε φορά που τα βρέφη τους πρέπει να ταϊστούν. Την άσχημη εκείνη εμπειρία της η Σάντυ Κουτσοσταμάτη την είχε μοιραστεί και με τους φίλους της στο facebook, αφήνοντας τότε το σημείωμα:


«Στο εμπορικό κέντρο είχε πολύ λίγο κόσμο και κάθισα σε ένα από τα παγκάκια να τη θηλάσω έχοντας σκεπαστεί με ένα κασκόλ που είχα μαζί. Μετά από λίγα λεπτά με πλησιάζει ένας από τους άντρες της ασφάλειας και μου λέει με ειρωνικό ύφος “Υπάρχει ειδικός χώρος για να θηλάσετε, εδώ περνάει κόσμος” (άσχετα αν ο μόνος εκεί γύρω ήταν εκείνος…) Τον ρώτησα αν θεωρεί προκλητικό τον θηλασμό και μου απάντησε “Ε, όσο να ‘ναι”. Ενιωσα απογοήτευση και οργή. Θεωρώ ότι έχω αρκετά αντικειμενικά κριτήρια για το τι είναι προκλητικό και τι όχι. Είμαι σίγουρη ότι η εικόνα μου εκείνη τη στιγμή κάθε άλλο παρά προκλητική ήταν. Ισως μια κοπέλα με ένα κοντό σορτσάκι και ένα ανοιχτό μπλουζάκι να ήταν πραγματικά προκλητική, όμως κανείς δεν την υποχρέωσε να κρυφτεί σε κάποιον ειδικό χώρο. Και όλο αυτό επειδή θήλαζα τη μικρή μου… »


Επειτα από την αναστάτωση που προκλήθηκε η διεύθυνση του εμπορικού κέντρου έφτασε στο σημείο να εκφράσει δημόσια τη συγγνώμη της και την υποστήριξή της στον ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά το περιστατικό στους χώρους του εμπορικού κέντρου.


Οι πόλεις του event


Οι πόλεις που πραγματοποιείται η εκδήλωση είναι: Αρτα, Βέροια, Βόλος, Αθήνα (Ζάππειο), Ρόδος, Εδεσσα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κόρινθος, Μύκονος, Νάξος, Σαντορίνη, Σύρος, Λαμία, Λάρισα, Λέσβος, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Πάτρα, Πρέβεζα, Πτολεμαΐδα, Πύργος, Ρέθυμνο, Σέρρες, Τρίκαλα, Φλώρινα, Χαλκίδα και Χανιά.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...