Θηλασμοί σε δημόσια θέα

Εκατοντάδες μητέρες πήραν μέρος σε events που έγιναν σε 39 πόλεις.

Εκατοντάδες ήταν οι μητέρες που έσπευσαν να θηλάσουν τα μωρά τους σε δημόσια θέα και μάλιστα ταυτόχρονα σε 39 πόλεις, στο πλαίσιο του 4ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού. Στην Αθήνα, περισσότερες από 240 γυναίκες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Ζάππειο και θήλασαν δημόσια τα παιδιά τους, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στον εορτασμό της 4ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, που έχει ως στόχο την αφύπνιση της κοινωνίας για τα οφέλη του θηλασμού και τη στήριξη των νέων μαμάδων που ξεκινούν τώρα να θηλάζουν τα μωρά τους.


Χαμογελαστές και με σύμμαχό τους τον σχεδόν καλοκαιρινό καιρό, οι μητέρες που συμμετείχαν στη δράση κάθισαν στα σκαλιά μπροστά από το Ζάππειο και θήλασαν ομαδικά τα μωρά τους, ενώ κάποιες από αυτές συνοδεύονταν από τους συζύγους τους. Η «γιορτή» συνεχίστηκε και μετά τον δημόσιο θηλασμό, αφού το Ζάππειο είχε πλημμυρίσει από οικογένειες με παιδάκια που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πραγματικά ξεχωριστή ημέρα κάτω από τον καταγάλανο αττικό ουρανό.


Δεκάδες όμως ήταν οι μητέρες που συγκεντρώθηκαν έξω και από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να θηλάσουν σε δημόσια θέα τα παιδιά τους, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, αφού αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Βέροια, στον Βόλο, στη Ζάκυνθο, στην Καρδίτσα, στην Κέρκυρα, στην Κοζάνη, στα Ιωάννινα και στην Αρτα. Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας που διοργάνωσε την επιτυχημένη δράση ανέφερε στο μήνυμά του:


«Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού». Ο 4ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός σε 39 πόλεις της Ελλάδας διοργανώθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ