Βραχιόλι που δροσίζει ή θερμαίνει το σώμα!

Gadget που ρυθμίζει τη θερμοκρασία όλου του κορμιού μας.

Αν ήταν έτοιμο, στην Ελλάδα θα είχε ξεπουλήσει! Υψηλής τεχνολογίας θερμοηλεκτρικό βραχιόλι, το οποίο παρακολουθεί τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και στη συνέχεια ζεσταίνει ή δροσίζει ολόκληρο το σώμα αυτού που το φοράει, θα μείωνε ανακουφιστικά -εν μέσω οικονομικής κρίσης- τους λογαριασμούς για το ηλεκτρικό ρεύμα, το πετρέλαιο ή το  φυσικό αέριο.


Ο λόγος για το Wristify, έμπνευση τεσσάρων φοιτητών Μηχανολογίας  στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, οι οποίοι έβαλαν στόχο να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας. Το βραχιόλι ελέγχει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος αλλά και του δέρματος, και στη συνέχεια εκπέμπει κατάλληλα κύματα ζεστών ή κρύων κυμάτων στον καρπό αυτού που το φοράει, ώστε να είναι όλο το σώμα του σε θερμοκρασία που τον κάνει να αισθάνεται άνετα.


Το βραχιόλι θα έχει αυτονομία οκτώ ωρών, χάρη σε μια μπαταρία λιθίου, ενώ το πρωτότυπο αποτελείται από χάλκινα ελάσματα που γίνονται αγωγοί της θερμοκρασίας που πρέπει να μεταδώσει κάθε φορά σε αυτόν που το φοράει. Επίσης ενσωματωμένο σε αυτό είναι ένα αυτόματο σύστημα ελέγχου που ελέγχει την ένταση και τη διάρκεια των θερμικών παλμών που φτάνουν στα ελάσματα. Τέλος, σύστημα θερμομέτρων μετρά την εξωτερική θερμοκρασία αλλά και αυτήν του σώματος για να δίνει τα απαραίτητα δεδομένα στο σύστημα ελέγχου.


«Αυτό που αναπτύξαμε είναι μια τεχνολογία η οποία μπορεί να φοριέται στον καρπό, να υπολογίζει την ανθρώπινη ευαισθησία στο κρύο ή τη ζέστη, να εντοπίζει τους ρυθμούς διαφοροποίησης και να μπορεί να διατηρεί τη συνολική θερμοκρασία του σώματος μειώνοντας παράλληλα την ανάγκη θέρμανσης ή ψύξης των κτιρίων» δήλωσε ένας από τους εφευρέτες, ο Σαμ Σέιμς.


Το Wristify  βρίσκεται πλέον στο στάδιο λειτουργικού πρωτοτύπου. Οι τέσσερις εφευρέτες κατάφεραν να βραβευτούν γι’ αυτό στον ετήσιο διαγωνισμό MADMEC και εξασφάλισαν χρηματοδότηση για να εξελίξουν ακόμα περισσότερο το πρωτότυπο τους.


ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ