«Δεν προσφέρουμε τη Βόρεια Κύπρο»

Ο Χρυσόστομος (Κύπρου) έστειλε το μήνυμά του προς όλους!

Είναι από τους ιεράρχες που δεν μασούν τα λόγια τους και κάνουν έργα τα λόγια τους. Ο λόγος για τον δυναμικό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο που όταν μιλά για την κατεχόμενη Κύπρο δακρύζει. Χθες εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ με ταυτόχρονες αυστηρές προειδοποιήσεις, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, αναφορικά με το κυπριακό ζήτημα.


«Το βόρειο μέρος της πατρίδας μας δεν θα το εκποιήσουμε, δεν θα το προσφέρουμε στον κατακτητή, είναι δικό μας. Αργά ή γρήγορα θα πάμε να ζήσουμε στον χώρο αυτό, ασχέτως εάν οι ισχυροί της Γης έχουν διαφορετικές απόψεις και ασχέτως εάν ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και ο εδώ εκπρόσωπός του, που έπρεπε να ήταν υπέρμαχοι των αρχών που πρέπει να διέπουν τα Η.Ε., έπρεπε καταλλήλως να συμπεριφέρονται και όχι εκβιαστικά» είπε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dogma, με ένταση ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος.


Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από τη χειροτονία του, στην οποία συμμετείχε, όπως προαναφέραμε, και ο κ. Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου ξεκαθάρισε πως όσο ζει, η φωνή του θα ακούγεται. «Δεν πρόκειται αυτός ο λαός να καμφθεί, γιατί έχει ηγεσία, και αν δεν προσγειωθούν και αν δεν στηρίξουν τις προσπάθειες όλοι τους πάνω στις αρχές και αξίες και της φυλής μας, αλλά και της Ε.Ε. και των Ηνωμένων Εθνών, να μην περιμένουν συνομιλίες». Και συμπλήρωσε: «Συνομιλίες θα γίνουν όταν γίνει η σωστή βάση, ούτως ώστε να επιτύχουν οι συνομιλίες και να φέρουν την ποθητή λύση για να ζήσει ευτυχισμένος όλος ο κυπριακός λαός, και Ελληνες και Τούρκοι».


Απευθυνόμενος προς τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κύπρου, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε πως καθήκον της Ιεραρχίας είναι να μείνει σκυμμένη πάνω στον λαό, να συμπαρίσταται στην εκλεγμένη ηγεσία και να έχει ψηλά τη σημαία του αγώνα. «Θα την υποστείλουμε μόνο όταν θα φθάσουμε στην ακρόπολη των πόθων και των ονείρων μας, στην απελευθέρωση».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ