Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2025

Γκρο πλαν στον «Καποδρίστρια» του Σμαραγδή – Το καστ, τα ρούχα εποχής...

Με ολόκληρη την Ελλάδα να περιμένει με μια «γλυκιά...

Passion for fashion

Ο Δεκέμβριος στην αθηναϊκή society είναι ο πιο δύσκολος μήνας, όσον αφορά τρέξιμο και περπάτημα, εξ ου και τα γοβάκια των κοσμικών κυριών γνωρίζουν μεγάλο σουξέ.

«Μπαμπά, αγαπώ»: Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας σειράς

Με εντατικούς ρυθμούς και έντονη δημιουργική ενέργεια ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας οικογενειακής κομεντί του Alpha, «Μπαμπά, σ’ αγαπώ».

Πρεμιέρα της Βίσση με τα… κουμπαράκια και τον πρώην

Mε τους γνωστούς VIP θαυμαστές της η Άννα Βίσση έκανε για δέκατη σεζόν πρεμιέρα στο «Hotel Ermou» (μερικές φαρμακόγλωσσες, πάντως, του διαδικτύου, με αφορμή την πρεμιέρα, αναρωτήθηκαν αν η δημοφιλής τραγουδίστρια δεν έχει χορτάσει ακόμη χρήμα),

Ο Αϊ-Νικόλας του Καλατράβα

Θα αντικαταστήσει τον παλιό ναό που επλήγη από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Μνημειακό και αδιαμφισβήτητο σύμβολο της Ορθοδοξίας χαρακτηρίζει τον νέο ναό του Αγίου Νικολάου της Νέας Υόρκης, όπως τον εμπνεύστηκε ο Σαντιάγκο Καλατράβα, η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».


Στις οκτώ φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο σάιτ του ο Ισπανός αρχιτέκτονας, μέσα στο Πάρκο της Ελευθερίας, που βρίσκεται στο Ground Zero, δεσπόζει λευκός σαν τα αιγαιοπελαγίτικα εκκλησάκια ο νέος ελληνορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου, που σε επίπεδο αρχιτεκτονικής θυμίζει δύο εμβληματικές εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης, την Αγία Σοφία και την εκκλησία του Σωτήρος στη Χώρα.


Ο ναός που θα αντικαταστήσει την εκκλησία που επλήγη από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου κυριαρχείται από τον ρηχό τρούλο που έχει 40 αψίδες, όπως η Αγία Σοφία, και σχεδιαστικά ανταποκρίνεται στην επιθυμία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας να δημιουργεί μια αίσθηση φιλικού καλωσορίσματος σε όλους τους περαστικούς.


«Θα είναι ανοιχτός σε όλους. Τους πιστούς, τους άπιστους, τον ορθόδοξο χριστιανό, τον άθεο. Οποιος και αν είσαι, αυτός θα είναι ένας χώρος στον οποίο θα μπορείς να έρχεσαι για να βρεις παρηγοριά και δυνατότητα διαλογισμού» δήλωσε χαρακτηριστικά στους «Νιου Γιορκ Τάιμς» ο εκπρόσωπος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, ο πατέρας Μαρκ Αρεϊ. Ο νέος ναός αναμένεται να είναι έτοιμος στις αρχές του 2016 και το κόστος του εκτιμάται πως θα φτάσει τα 20 εκατομμύρια δολάρια.


Η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ, που ελέγχει τα έργα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, θα νοικιάσει το μέρος όπου θα χτιστεί η εκκλησία στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής για 99 χρόνια.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο νέος σύντροφος της Νατάσας Θεοδωρίδου

Η μεγάλη επιτυχία της «Υπάρχω για σένα» εκφράζει αυτή την περίοδο τη Νατάσα Θεοδωρίδου, αφού ζει έναν νέο αλλά μεγάλο έρωτα -όπως λένε- στο πλευρό του επιχειρηματία Γιάννη Καρμπίδη.

Αίθρα Λυκουρέζου: «Στο γάμο με τον Γκλέτσο έπινα όλη μέρα ουίσκι και κόκα. Σκεφτόμουν τον πρώην μου»

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου ή Αίθρα όπως συστήνεται τελευταία...

Τρελά ερωτευμένο και αχώριστο το νέο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ

Τρελά ερωτευμένο και αχώριστο το νέο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ

Η Έλενα Παπαρίζου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Η Έλενα Παπαρίζου βρίσκεται στο νοσοκομείο. Τι συνέβη στην καταξιωμένη τραγουδίστρια; Ενώ βρισκόταν στις πρόβες του «The Voice of Greece»

Γνωστή κυρία της κοσμικής Αθήνας μετρούσε τις μπουκιές των καλεσμένων της

Η κατάσταση στην κοσμική Αθήνα έχει ξεφύγει εντελώς. Εκτός...

«Τσακώσαμε» τον Ανδρέα Φουστάνο να διασκεδάζει με τη νεαρή σύντροφό του

Την πρώτη τους επίσημη νυχτερινή εμφάνιση για τη φετινή σεζόν πραγματοποίησαν ο Ανδρέας Φουστάνος και η σύντροφός του Ιωάννα Βασιλάκη, μαγνητίζοντας τα βλέμματα στο ΝΟΧ.

Χώρισαν μια ανάσα από τα Χριστούγεννα – Αυλαία στη σχέση ζευγαριού της σόουμπιζ

Από κοινού αντιλήφθηκαν πως η σχέση ολοκληρώθηκε και αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.



Μποζουκια Αθηνα