Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το Λούβρο της ΑΕΚ: Ανοιξε τις πύλες του ένα από τα...

Ανατριχίλα και δέος! Αυτά είναι τα συναισθήματα που προκαλεί...

Ο μπασκετμπολίστας του Περιστερίου κατηγορείται ότι έδειρε τη σύντροφό του και εξαφανίστηκε

Το άδοξο τέλος του ποδοσφαιριστή Σεμέδο του Ολυμπιακού φαίνεται...

Σεξουαλικά κακοποιημένο το μωράκι οικογένειας Ρομά που μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο της...

Ακόμα και τη νοσηρότερη φαντασία ξεπερνά η φρικιαστική υπόθεση...

«Εβδομάδα μόδας» με stylish εγγονή Τσοχατζόπουλου & «χρυσή» Πλατανιώτη

Η «χρυσή» Πλατανιώτη και η εγγονή του Ακη Τσοχατζόπουλου...

Ζητείται επειγόντως Αλίκη

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ετοιμάζει μια πλούσια παραγωγή με άφθαρτους ηθοποιούς και ΤV show.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη συνεχίζει να εμπνέει και να «πουλάει». Μπορεί να έχουν περάσει δεκαεφτά χρόνια από τότε που η αείμνηστη εθνική σταρ «έφυγε» από τη ζωή, η αδιαφιλονίκητη κινηματογραφική γοητεία της δεν ξεπεράστηκε όμως ποτέ, αφού οι ταινίες της, που προβάλλονται συχνά στην TV, έχουν δημιουργήσει και νέους φανατικούς θαυμαστές της, άτομα τα οποία γεννήθηκαν μετά τον θάνατό της.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες μας επιβεβαίωσε και ο γιος της Γιάννης Παπαμιχαήλ, ετοιμάζεται ένα μιούζικαλ που θα είναι βασισμένο στη ζωή και την καριέρα της. Για την αναζήτηση της ηθοποιού που θα την ενσαρκώσει μάλιστα υπάρχει η σκέψη να δημιουργηθεί ένα τηλεοπτικό talent show, στο οποίο θα συμμετάσχουν άφθαρτες -από πλευράς δημοσιότητας- νεαρές κοπέλες που θα συγκεντρώνουν τα κατάλληλα προσόντα.


«Τα πράγματα είναι ακόμη υπό σκέψη, δεν υπάρχει κάτι το ανακοινώσιμο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αυτή την παραγωγή θα υπάρχουν νέα πρόσωπα» δήλωσε στην «Espresso» ο γιος της Αλίκης, που θα κρατάει τα ηνία της εν λόγω δουλειάς τόσο σε θεατρικό όσο και σε τηλεοπτικό επίπεδο.


Αν σταθούμε στις λέξεις του, «νέα πρόσωπα», αντιλαμβανόμαστε ότι τον ρόλο της μητέρας του, του πατέρα του και των άλλων βασικών προσώπων στη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη δεν θα τους ενσαρκώσουν γνωστοί και καταξιωμένοι ηθοποιοί. Γι’ αυτό τον λόγο θα γίνει ειδική οντισιόν με τηλεοπτική κάλυψη, την οποία θα μπορούσε κάλλιστα να αναλάβει ένα μεγάλο κανάλι (γιατί όχι ο ΑΝΤ1, με τον οποίο η Αλίκη Βουγιουκλάκη όταν ζούσε είχε στενή σχέση, όπως υποστηρίζουν άτομα που αναμειγνύονται σε αυτό το -πραγματικά μεγαλεπήβολο- σχέδιο). Ετσι, εκτός από το θεατρικό έργο, θα μπορούσε να προκύψει κι ένα ιδιαίτερο talent show, του τύπου «Ποια θα είναι η Αλίκη».


Στα θετικά αυτού θα είναι ότι το κοινό θα νιώσει την ικανοποίηση πως «επέλεξε» την πρωταγωνίστρια της καρδιάς του, καθώς δεν αποκλείεται η ψήφος του να διαμορφώνει την τελική νικήτρια, που θα ξεκινήσει πρόβες για να ανέβει στο σανίδι.


Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν -συγκεκριμένα στις αρχές της δεκαετίας του ’90- το κανάλι του Αμαρουσίου είχε δημιουργήσει μία τέτοια οντισιόν με επικεφαλής τη Ρούλα Κορομηλά για την αναζήτηση της ηθοποιού που θα ενσάρκωνε τη Σκάρλετ Ο’ Χάρα σε μια παραγωγή, η οποία τελικά δεν έγινε. Μάλιστα στην κριτική επιτροπή για την επιλογή της καλύτερης είχε συμμετάσχει και η Αλίκη Βουγιουκλάκη. 


«Οχι στη θεατρική… αγιογραφία»


Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η εν λόγω παραγωγή θα είναι από τις καλύτερες του είδους, όπως άλλωστε αρμόζει σε μια τόσο λαμπερή πρωταγωνίστρια που για πολλές δεκαετίες ήταν το Νο 1 στην καλλιτεχνική μας ζωή.


Γεγονός που -ύστερα κιόλας από το μάλλον αποτυχημένο σίριαλ για εκείνη που δημιουργήθηκε το 2008 με τον τίτλο «Εχω ένα μυστικό», το οποίο προβλήθηκε στον Alpha- δημιουργεί μεγάλες ευθύνες σε όσους θα καταπιαστούν και πάλι με μια μυθοπλασία εμπνευσμένη από μία πολύ ιδιαίτερη γυναίκα, στη ζωή της οποίας και στο έργο της μπλέκονται αριστοτεχνικά ο μύθος με την πραγματικότητα.


«Η έντονη προσωπικότητα της Αλίκης Βουγιουκλάκη, και στη ζωή και στο “πανί”, θα μπορούσε να εμπνεύσει πολλούς συγγραφείς και σκηνοθέτες για να ανεβεί ένα έργο που να αναφέρεται στην ίδια. Πρέπει όμως να βρεθεί ένας ρεαλιστικός τρόπος προσέγγισης της ζωής και του έργου της -ας πούμε τύπου μιούζικαλ “Εβίτα”, το οποίο είχε ανεβάσει στην Ελλάδα και η Αλίκη-, και όχι μια θεατρική… αγιογραφία», λέει στην «Espresso» άτομο που γνωρίζει καλά τη ζωή της και συμπληρώνει:


«Η Αλίκη δεν… πεθαίνει ποτέ! Η μοναδική λάμψη της δεν ξεπεράστηκε από καμία ηθοποιό της γενιάς της, αλλά και ούτε από τις επόμενες φουρνιές ηθοποιών που ακολούθησαν».


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...