Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν

Αστρονόμοι υποστηρίζουν πως υπάρχουν δισεκατομμύρια πλανήτες σαν τη Γη που μπορεί να είναι κατοικήσιμοι.

Οχι ένας, όχι δύο, αλλά… δισεκατομμύρια πλανήτες υπάρχουν στον γαλαξία μας που μοιάζουν με τη Γη και θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή. Μπορεί δηλαδή και να μην είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν ή να υπάρχουν τουριστικοί προορισμοί που δεν φανταζόμαστε. Αστρονόμοι από τα Πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας και της Χαβάης αναφέρουν σε μελέτη που δημοσιεύθηκε χθες ότι πλανήτες όπως η Γη είναι σχετικά κοινοί στον γαλαξία. Ο αστρονόμος Αντριου Χάουαρντ εκτίμησε μάλιστα πως ο αριθμός τους ανέρχεται σε 40 δισεκατομμύρια!


Σύμφωνα με τις μελέτες, ο κοντινότερος από αυτούς βρίσκεται σε απόσταση «μόλις» δώδεκα ετών φωτός από τη Γη, που σημαίνει περίπου 115 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα. Οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι περίπου 8,8 δισεκατομμύρια άστρα στον γαλαξία έχουν πλανήτες που εμφανίζουν σχεδόν το μέγεθος της Γης και στην επιφάνειά τους επικρατούν θερμοκρασίες φιλικές για την ανάπτυξη ζωής. Επεσήμαναν ωστόσο ότι υπάρχουν και πάρα πολλά άστρα που δεν μοιάζουν με το ηλιακό μας σύστημα, αλλά παρ’ όλα αυτά έχουν πλανήτες πάνω στους οποίους θα μπορούσε να αναπτυχθεί ζωή.


Σύμφωνα με τον καθηγητή Αστρονομίας Τζέφρι Μάρσι, «οι εν λόγω πλανήτες πρέπει να έχουν μια κατοικήσιμη ζώνη όπου επικρατούν μέτριες θερμοκρασίες, έτσι ώστε το νερό να μην ψύχεται και να μετατρέπεται σε πάγο, ούτε όμως να εξατμίζεται, αλλά να παραμένει υγρό, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι το υγρό νερό αποτελεί προϋπόθεση για τη ζωή».


Η ανακάλυψη βασίστηκε στις πιο ακριβείς στατιστικές αναλύσεις όλων των παρατηρήσεων που έχει πραγματοποιήσει το τηλεσκόπιο Κέπλερ, το διαστημικό παρατηρητήριο που εκτοξεύτηκε το 2009, έχοντας σχεδιαστεί ακριβώς ώστε να εντοπίζει πλανήτες γύρω από άλλα άστρα. «Τώρα, για πρώτη φορά, η ανθρωπότητα έχει μία ιδέα για το πόσοι κοινοί πλανήτες στο μέγεθος της Γης υπάρχουν γύρω από άστρα, όπως το ηλιακό μας σύστημα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας λοιπόν, υπάρχουν 40 δισεκατομμύρια πιθανότητες για να ξεκινήσει και να αναπτυχθεί ζωή και κάπου αλλού» τόνισε ο Μάρσι.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...