Οι κυρίες… 007 αποκαλύπτουν!

Οι πράκτορες της CIA μιλούν για τις ιδιαιτερότητες της δουλειάς τους ως γυναίκες.

Φως στη ζωή και τις τεχνικές των γυναικών που βρέθηκαν στην καρδιά του -κατά βάση- ανδροκρατούμενου χώρου της CIA ρίχνουν συνεντεύξεις θηλυκών πρακτόρων της, που δόθηκαν πρώτη φορά στη δημοσιότητα.


Οι τέσσερις αξιωματούχοι που ξεκίνησαν ως δακτυλογράφοι και κατέληξαν σε επιτελικές θέσεις διεθνών παρακλαδιών της CIA ερωτήθηκαν για τις συνθήκες δουλειάς που επικρατούσαν στους κόλπους της οργάνωσης κατά τις δεκαετίες ’60 και ’70, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για τη βελτίωση της θέσης των γυναικών σε αυτήν.


Παρά το γεγονός ότι ήταν συχνά αντιμέτωπες με σεξιστικές συμπεριφορές, οι υπηρεσίες τους αποδεικνύονταν πολύτιμες για την Υπηρεσία, καθώς κατάφεραν να φέρουν σε πέρας δύσκολες αποστολές, ακριβώς λόγω του φύλου τους. Σε μία περίσταση μάλιστα κατάφεραν να αποτρέψουν βομβιστική επίθεση, όταν ο εχθρός εξομολογήθηκε τις προθέσεις του σε γυναίκα πράκτορα, επειδή «ήταν απλώς μια γυναίκα, όχι και πολύ έξυπνη».


Στην πραγματικότητα ωστόσο ήταν αρκετά έξυπνες ώστε να αναγνωρίσουν undercover κατασκόπους από τις κάλτσες τους, ενώ διέθεταν τα δικά τους κατασκοπικά gadgets, από πούδρες με μικρόφωνα, μέχρι βραδινές τουαλέτες με κοριούς.


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ