Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Η εκδίκηση είναι δική μου

Ο Ρομπέρτο έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις στους Πορτογάλους και σκόρπισε χαρά στον Ολυμπιακό που θέλει να τον κρατήσει για πάντα.

Ρομπέρτο, εσύ σούπερ σταρ! Ο Ισπανός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού με τις προχθεσινές του σωτήριες επεμβάσεις κόντρα στην Μπενφίκα όχι μόνο κατάφερε να χαρίσει το τρίποντο στην ομάδα του Πειραιά και να τη φέρει αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και να κάνει φίλους και «εχθρούς» να παραμιλάνε.


«Ρομπέρτο, αλάνι, για πάντα στο λιμάνι» φώναζε όλο το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά τη λήξη του αγώνα (1-0 με κεφαλιά του Μανωλά στο 13′), ενώ ο 27χρονος αποθεώθηκε στα αποδυτήρια απ’ όλους τους συμπαίκτες του και το προπονητικό τιμ.


Στην κλάση του υποκλίθηκαν όμως τόσο οι «αετοί της Λισαβόνας», που δεν πίστεψαν ποτέ στις δυνατότητές του (αγωνίστηκε στην Μπενφίκα τη σεζόν 2010-2011), όσο και τα πορτογαλικά ΜΜΕ που ήταν πολύ σκληρά απέναντί του. Μπορεί μάλιστα ο Ρομπέρτο στις δηλώσεις του να χαρακτήρισε την εμφάνισή του «δώρο» για όλη την ομάδα, ωστόσο ο πορτογαλικός Τύπος έκανε λόγο για εκδίκηση. Χαρακτηριστικότατος ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της «A Bola»:


«Εκδίκηση. Ο Ρομπέρτο έκανε την εμφάνιση της ζωής του και είπε “όχι” σε επτά γκολ» ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ η «O’ Jogo» πως «ο Ρομπέρτο γελάει τελευταίος». Η «A Bola» υποστήριξε πως «ο Ρομπέρτο πήρε το όνειρο της Μπενφίκα». Αποθεωτικά ήταν τα σχόλια για τον πορτιέρο των Πειραιωτών και από τα υπόλοιπα διεθνή ΜΜΕ, ενώ οι υποστηρικτές της Μπενφίκα δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν τι είχαν και τι έχασαν.


Στον Ολυμπιακό, όπως είναι λογικό, θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κρατήσουν τον Ρομπέρτο και του χρόνου στο λιμάνι, ενώ όσον αφορά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με δύο αγώνες να απομένουν (Παρί εκτός και Αντερλεχτ εντός), ο στόχος είναι μία νίκη.


Οι «ερυθρόλευκοι» υπό προϋποθέσεις προκρίνονται στους «16» και με δύο ήττες, ωστόσο δεν θέλουν να μπλέξουν σε περιπέτειες και θα παλέψουν για να πάρουν τους πολυπόθητους (τρεις) βαθμούς. Πλέον στο λιμάνι στρέφονται αποκλειστικά στο κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.


Ανέβηκαν η Ελλάδα και ο Θρύλος στη βαθμολογία


Διπλή αξία για Ελλάδα και Ολυμπιακό είχε η νίκη των «ερυθρολεύκων» επί της Μπενφίκα.  Με τους 400 βαθμούς που πρόσφερε, η χώρα μας «κλειδώνει» τη δωδέκατη θέση στη βαθμολογία της UEFΑ και καταδιώκει την Τουρκία που είναι στην ενδέκατη θέση με 600 βαθμούς περισσότερους (μία νίκη και μία ισοπαλία) και συνεχίζει, όπως και η Ελλάδα, με δύο ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αν η Ελλάδα διατηρήσει τη δωδέκατη θέση μέχρι το τέλος της σεζόν, τότε ο πρωταθλητής θα διατηρήσει την απευθείας έξοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά τη σεζόν 2015-16.


Ο Θρύλος πρώτη φορά πάντως στην ιστορία του είναι πάνω από τη (θρυλική) Λίβερπουλ στη βαθμολογία της UEFA, καθώς βρίσκεται ύστερα από πολύ καιρό στο top-30 της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην 28η θέση. Μάλιστα, αν κερδίσει την Αντερλεχτ και προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα πάρει το μπόνους των 5.000 βαθμών και θα πλησιάσει αρκετά την πρώτη 20άδα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...