Νέο σκάνδαλο για επεξεργασία ακατάλληλου κρέατος στη Γερμανία

Την πιθανότητα νέου ευρωπαϊκού σκανδάλου με ακατάλληλο κρέας εξετάζει η εισαγγελία της βόρειας Γερμανίας.

Την πιθανότητα νέου ευρωπαϊκού σκανδάλου με ακατάλληλο κρέας εξετάζει η εισαγγελία της βόρειας Γερμανίας, καθώς υπάρχουν υποψίες για την επεξεργασία χαλασμένου κρέατος σε εργοστάσιο της Κάτω Σαξονίας. Το έναυσμα για την έναρξη της έρευνας δόθηκε μετά τις αναλύσεις που πραγματοποίησαν σε αυτό οι αρμόδιοι φορείς τον Ιούνιο.


Σύμφωνα με εκπροσώπους του υπουργείου Προστασίας του Καταναλωτή του κρατιδίου, υπάρχουν υποψίες ότι η επιχείρηση αυτή είχε εκδώσει ψευδείς επιγραφές και έγγραφα για την προέλευση του κρέατος αυτού. Οπως υπογράμμισε όμως, μέχρι στιγμής δεν έχουν κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι διανεμήθηκε για πώληση κρέας που δεν ήταν καλό.


Ρεπορτάζ πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του καναλιού ARD ανέφερε ωστόσο ότι η επιχείρηση, που έχει την έδρα της στην περιοχή Μπαντ Μπεντχάιμ, αλλά δεν κατονομάζεται από τα ΜΜΕ, είχε αναμίξει τόνους χαλασμένου με καλό κρέας και το είχε βγάλει στην αγορά. «Μας έφεραν κρέας που ήταν ακόμη και πράσινο.


Εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζαμε ότι ήταν κακό, όμως μας είπαν να το επεξεργαστούμε κανονικά κι έτσι το ρίξαμε στα μηχανήματα» φέρεται να δήλωσε στην εκπομπή πρώην εργαζόμενος στην επιχείρηση, ενώ στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε επίσης ότι το εργοστάσιο αγόραζε σταθερά φθηνό και κακής ποιότητας κρέας.


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ