Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

Νέες ξενοδοχειακές αφίξεις με άποψη και στιλ

Το κεφάλαιο διαμονή αποκτά διαφορετικό νόημα όταν η πολυτέλεια έχει θέα το Central Park, τον Πύργο του Αϊφελ, την Oxford street ή διαθέτει ιταλική φινέτσα.

Το lifestyle είναι εδώ για να μείνει και μας υπαγορεύει ότι δόσεις πολυτέλειας βρίσκονται σε στιγμές της καθημερινότητάς μας που μας φτιάχνουν τη μέρα, όπως ένας ποιοτικός καφές που δεν μας γρατζουνάει τον ουρανίσκο, ένα άνετο και μαλακό στρώμα, μια προσεγμένη brasserie με φρέσκο καλοζυμωμένο ψωμί και βούτυρο, ένας φιλικός concierge που κάνει τα πάντα να φαντάζουν απλά. Η διαμονή μας στα ξενοδοχεία πλέον πρέπει να παραπέμπει σε μοναδική εμπειρία που δεν στερείται τη ζεστασιά και την οικειότητα του σπιτιού μας.


Μανχάταν


Στις 11 Νοεμβρίου, μόλις πριν από έξι ημέρες, έκανε το ντεμπούτο του το small luxury Hotel «Quinn», στο Manhattan της Νέας Υόρκης. Η τοποθεσία του στο προνομιακό Midtown Manhattan είναι το σημείο όπου διασταυρώνεται η τέχνη με τη μουσική και τη μόδα, έχοντας συνάμα εύκολη πρόσβαση στο Central Park, στο Lincoln Center, στο Carnegie Hall και στην 5th Avenue.


Ως ξενοδοχείο συνδυάζει τη μοντέρνα πολυτέλεια με την πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά, η οποία διαφαίνεται σε καθένα από τα 208 όμορφα διαμορφωμένα δωμάτιά του.


Διακοσμητικά αποδεικνύεται ευφυέστατο, καθώς όλα τα έπιπλα είναι bespoke, κατά παραγγελία φτιαγμένα για το ξενοδοχείο, ενώ τα ψηφιακά του δάπεδα ενισχύουν τη σχεδιαστική του διαφοροποίησή ως ξενοδοχείου. Το σημείο υπεροχής του είναι βασισμένο στις υπηρεσίες του. Πρώτη και καλύτερη η υπηρεσία των Attaches, μιας ομάδας ακολούθων, η οποία επιμελείται τη διαμονή σας σχεδιάζοντας τα καθημερινά σας πλάνα για το πώς θα περάσετε την ημέρα σας, βασισμένα στις ατομικές σας ανάγκες. Από βόλτες στο πάρκο, εκθέσεις τέχνης, εισιτήρια για αγώνες, δείπνα με ειδικά επιμελημένα μενού, μόνο για εσάς και άλλα πολλά τέτοια.


Επιπλέον θα βρείτε εκπληκτικό, ευρύχωρο techno gym γυμναστήριο, amenities που ακούνε στο όνομα Fresh -την πιο συζητημένη μάρκα καλλυντικών αυτήν τη στιγμή στην Αμερική-, στρώματα Dux από την Duxianna, δωμάτια εξοπλισμένα με Apple συσκευές και Signature εστιατόριο με τρεις πριβέ σάλες, το οποίο παραπέμπει σε υψηλές γαστρονομικές προσδοκίες, μαζί με cocktail and wine bar.


Παρίσι


Ενα κύμα νέων ξενοδοχειακών αφίξεων κατέκλυσε την ξενοδοχειακή σκηνή του Παρισιού τον τελευταίο χρόνο. Πέρσι τέτοια εποχή άνοιξαν τις πόρτες τους στο κοινό το «Shangri La» και το «Royal Monceau», ενώ ακολούθησαν το «Mandarin Oriental» και το ««Peninsula». Παράλληλα, μια σειρά από πιο ατμοσφαιρικά, μικρά ξενοδοχεία άρχισε να φυτρώνει σαν μανιτάρι, προσφέροντας εναλλακτικές λύσεις, αντί των πολυτελών πεντάστερων.


Το «Pavillon des Letters» στο 8ο διαμέρισμα, κοντά στο Champs Elysees, είναι το αδελφάκι του «Place des Vosges» και του ρομαντικού «Pavillon dela Reine». Τα 24 δωμάτιά του είναι το καθένα αφιερωμένο σε διαφορετικό λογοτέχνη:


τον Emil Zola, τον Balzac, τον Andersen, όπως και το δωμάτιο Diderot που βλέπει στον Πύργο του Αϊφελ από το πολύ χαριτωμένο μπαλκονάκι του. Οι εσωτερικοί χώροι είναι λιτοί, στα χρώματα της ώχρας, με ευχάριστες εκρήξεις μοβ και πορτοκαλί σε διάφορα σημεία. Το κτίριο του 1920 στο οποίο στεγάζεται, είναι ψηλοτάβανο, με άπλετο φως να διαχέεται από τα τεράστια παράθυρά του.


Η πιο πρόσφατη άφιξη σε μπουτίκ ξενοδοχείο είναι του Olivier Lapidus, διάσημου σχεδιαστή μόδας και γιου του πολύ γνωστού σχεδιαστή των 80s Ted Lapidus. O Lapidus επιμελήθηκε αυτό το μικρό ξενοδοχείο στο πολύ chic 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Το αποτέλεσμα σου αποπνέει μια αίσθηση ζεστού φουτουρισμού και άνεσης. Κάθε όροφος έχει διαφορετική θεματολογία, από το Black floor στο Flannel floor, to Ruby floor, to Couture floor και τελικά το Sky floor. Εντύπωση προκαλεί η σάλα όπου σερβίρεται το πρωινό, που για τους μη ενοίκους του ξενοδοχείο κοστίζει δεκαοκτώ ευρώ.


Λονδίνο


Στο Λονδίνο αυτήν τη στιγμή το πιο cool μέρος να μείνει κάποιος είναι το καινούργιο ξενοδοχείο «Edition».


Σε απόσταση αναπνοής από την Oxford street, ο γνωστός επιχειρηματίας-ξενοδόχος Schrager επιστρέφει δυναμικά στο Λονδίνο σε μια συνεργασία με την αλυσίδα Marriott και υπόσχεται εξατομικευμένο hospitality, σε συνδυασμό με τις άψογες παροχές του Marriott. Το ξενοδοχείο είναι εμπνευσμένο από τις παραδόσεις της Βρετανίας, όπως τα αριστοκρατικά αρχοντικά της χώρας, οι ιδιωτικές λέσχες κυρίων, όλα αυτά όμως εκσυγχρονισμένα με ένα αστικό, αλλά συνάμα διακριτικό luxurious feel.


Πίσω από το εκλεπτυσμένο νεοκλασικό κτίριο κρύβονται μεγαλόπρεπη κοινόχρηστοι χώροι, δύο μπαρ, ένα 24ωρο γυμναστήριο και 173 απομονωμένα, οικεία και πολυτελή δωμάτια, όπως και σουίτες που μοιάζουν με καμπίνες σε ιδιωτικό σκάφος αναψυχής. Οι πολυτελείς εσωτερικοί χώροι είναι πλούσια διακοσμημένοι με μάρμαρο και περίτεχνα σκαλιστά ταβάνια, η Belle Εpoque σε όλο της το μεγαλείο, χωρίς όμως το ξενοδοχείο να χάνει ποτέ τον σύγχρονο χαρακτήρα του.


Φλωρεντία


Από το Λονδίνο στη Φλωρεντία και την εξαίσια αυτή βίλα που επανήλθε στο προσκήνιο μετά την πολυετή ανακαίνιση. Το «Grand Hotel Villa Cora» στη Φλωρεντία της Ιταλίας έχει ανοίξει πάλι τις πύλες του, ύστερα από τρία χρόνια εργασιών. Η κύρια βίλα του ξενοδοχείου διαθέτει τριάντα σουίτες και δωμάτια, το καθένα με το δικό του στιλ.


Πρόκειται για μια αρχοντική κατοικία που χτίστηκε τον 19ο αιώνα και κυριαρχείται από μια έντονα εκλεκτική διακόσμηση, εμπνευσμένη από διάσημους ανθρώπους που έχουν μείνει εκεί, όπως ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Χιροχίτο, στον οποίο είναι αφιερωμένη η αυτοκρατορική σουίτα, ο Ρώσος συνθέτης Τσαϊκόφσκι και η πριγκίπισσα Ευγενία, σύζυγος του Ναπολέοντα ΙΙΙ, ο οποίος είχε μεγάλο πάθος για τα τριαντάφυλλα και τον ανατολίτικο κόσμο.


Η «Villa Cora», που εγκαινιάστηκε όταν η Φλωρεντία ήταν η πρωτεύουσα του Βασιλείου της Ιταλίας, έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και κοσμοπολίτικα σύμβολα της Φλωρεντίας. Σήμερα η βίλα θεωρείται ίσως η πιο όμορφη κατοικία της Τοσκάνης και φέτος έγινε μέλος της διεθνούς κύρους αλυσίδας ξενοδοχείων Relais & Châteaux. Επισκεφτείτε το Λευκό Δωμάτιο καπνιστών, όπου δεσπόζει ένα εκπληκτικό άσπρο μαρμάρινο τζάκι, τη στιγμή που πολυέλαιοι από Murano φωτίζουν τα αυθεντικά, κλασικά αγάλματα.


Editor’s tips


1) Δεν είναι ανάγκη να μένετε στο «Edition» στο Λονδίνο για να θαυμάσετε τους εσωτερικούς του χώρους! Επισκεφτείτε οπωσδήποτε το Berner’s Tavern για ένα lunch από τον executive chef Jason Atherton.


2) 45 λεπτά από το Παρίσι με το γρήγορο τρένο TGV βρίσκεται η περιοχή Reimms, όπου είναι εγκατεστημένα όλα τα μεγάλα champagne houses. Επισκεφτείτε τους χώρους της Bruno Paillard και ζητήστε να σας κάνουν ξενάγηση στα αμπέλια και στους τρόπους απόσταξης.


3)  Στη Φλωρεντία, εκτός από την πανέμορφη «Villa Cora», άλλο ένα ξενοδοχείο παρόμοιων προδιαγραφών είναι και το «Four seasons», περιτριγυρισμένο από υπέροχους κήπους που σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι στην εξοχή, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεσαι κοντά στην καρδιά της πόλης.


Εάν δεν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε τις υψηλές τιμές των παραπάνω ξενοδοχείων, τσεκάρετε το bed and breakfast «Il gattopardo», ένα ιστορικό φιορεντίνικο κτίριο που θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας και έχει εύκολη πρόσβαση σε αξιοθέατα και μνημεία.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...