Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Φέρτε τη Βραζιλία

Οι αντίπαλοι και το πρόγραμμα της Εθνικής μας στη Βραζιλία.


Καιρικές συνθήκες όπως και αυτές που επικρατούν τώρα στην Ελλάδα θα συναντήσει τον Ιούνιο η Εθνικής μας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνωρίζει ήδη τους πιθανούς αντιπάλους, αλλά τα τελικά γκρουπ θα προκύψουν στις 3 Δεκεμβρίου και τρεις ημέρες μετά θα γίνει η κλήρωση του Μουντιάλ στην πόλη Μπαΐα (θα ταξιδέψουν εκεί Σάντος και Φύσσας). Κατά πάσα πιθανότητα θα είμαστε στο ίδιο (4ο) γκρουπ με Ολλανδία, Αγγλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ρωσία, Βοσνία και Κροατία, άρα τις αποφεύγουμε.


Το μοναδικό σίγουρο (1ο) γκρουπ είναι εκείνο των ομάδων που θα τεθούν επικεφαλής στους ομίλους με βάση το FIFA ranking (τα υπόλοιπα τρία είναι με γεωγραφικά κριτήρια), ήτοι Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Ουρουγουάη, Βέλγιο και Ελβετία. Στο 2ο (πιθανό) γκρουπ τα πράγματα είναι ακόμη πιο βατά, καθώς καμία χώρα δεν μας φοβίζει ανάμεσα σε Ιράν, Αυστραλία, Ιαπωνία, Κορέα, ΗΠΑ, Ονδούρα, Κόστα Ρίκα και Μεξικό. Στο 3ο (πιθανό) γκρουπ οι αντίπαλοι προέρχονται κυρίως από τη ζώνη της Αφρικής και καλό είναι να αποφύγουμε τις «παγίδες»: Ακτή Ελεφαντοστού, Νιγηρία, Καμερούν, Αλγερία, Γκάνα, Ισημερινός, Χιλή και Γαλλία.


Η σέντρα του Μουντιάλ θα γίνει ως είθισται με την οικοδέσποινα: Η Βραζιλία θα παίξει στο Σάο Πάολο στις 23.00 ώρα Ελλάδας. Λόγω της διαφοράς ώρας, οι Ελληνες φίλαθλοι θα ρίξουν ίσως λίγο ξενύχτι, επειδή κάποιοι αγώνες θα ξεκινούν στις 01.00. Το πιο νωρίς θα είναι στις 19.00, μετά στις 20.00 και στις 23.00. Ο τελικός της διοργάνωσης στις 13 Ιουλίου στο Ρίο θα ξεκινήσει στις 22.00. Τα τηλεοπτικά δικαίωμα του Μουντιάλ τα έχει η Δημόσια Τηλεόραση, η οποία μέχρι τότε αναμένεται να εκπέμπει σε δύο συχνότητες.


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ


Εγκώμια για την Ελλάδα από τα ΜΜΕ όλου του πλανήτη



Με εγκωμιαστικούς τίτλους αποθέωσε ο διεθνής Τύπος την εθνική ομάδα για την πρόκρισή της στο Μουντιάλ. H ισπανική «Marca» έγραψε «Η Ελλάδα δεν άφησε περιθώρια για εποποιία στη Ρουμανία. Το αυτογκόλ του Τοροσίδη έδωσε λίγο ζωή στη Ρουμανία, οι Ελληνες απλώς υπέφεραν και οι Ρουμάνοι δεν μπορούσαν να παίζουν».


Το πρακτορείο «Reuters» στέκεται στον «χρυσό» μας σκόρερ: «Ο Μήτρογλου λάμπει καθώς η Ελλάδα προκρίνεται στο Μουντιάλ», ενώ η αγγλική «Daily Mail» είχε ως τίτλο «Οι Ελληνες επέζησαν από το περίεργο αυτογκόλ και εξασφάλισαν την πρόκριση για τη Βραζιλία το 2014».


Η ιταλική «Gazzetta dello Sport» σημείωσε: «Το αναμενόμενο έγινε, σκόρερ ο συνηθισμένος, ο Μήτρογλου», ενώ η ΟΥΕΦΑ στην επίσημη ιστοσελίδα της στέκεται στο συναίσθημα που «έβγαλαν» οι διεθνείς, αλλά και ο Σάντος. Τέλος η βραζιλιάνικη «globoesporte» έχει τη φωτογραφία του Μήτρογλου και τίτλο «Ζεστό πόδι».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...