Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Τρίτη 18.01.2022

Ο γιος των Αλιμπέρτη – Πάριου ετοιμάζει την πρώτη του φωτογραφική έκθεση

Με πατέρα τον σπουδαιότερο ερωτικό τραγουδιστή της Ελλάδας, τον...

Η «Φάρμα» κάνει στην άκρη για τις «Σέρρες» του Καπουτζίδη

O Γιώργος Καπουτζίδης με τις αναμνήσεις από την πατρίδα...

Η ομάδα Στουρνάρα που θα πάρει κεφάλια

Εκκαθάριση- εξπρές από την 8μελή επιτροπή του Γ. Στουρνάρα.

Οκτώ δημόσιοι υπάλληλοι, των οποίων τα ονόματα έχουν δημοσιευθεί, μέσα σε οκτώ ημέρες, και με ωράριο Δημοσίου, θα αποφασίσουν για το μέλλον συναδέλφων τους. Ηδη στο υπουργείο Οικονομικών κυκλοφορεί -ως αστείο- η φράση «οι οκτώ αποκεφαλιστές».

Τη σύσταση επιτροπής που απαρτίζεται από οκτώ υπαλλήλους (πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες) του υπουργείου Οικονομικών και θα πρέπει σε οκτώ ημέρες (έως τις 30 Νοεμβρίου) να έχει αποφασίσει και να εισηγηθεί το κλείσιμο των φορέων που εποπτεύει το συγκεκριμένο υπουργείο αποφάσισε να συστήσει στο «παρά ένα» ο κ. Στουρνάρας.

Η οκταμελής επιτροπή θα πρέπει μέσα σε διάστημα μερικών δεκάδων ωρών να αποφασίσει για το μέλλον είκοσι περίπου φορέων που υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και για την τύχη των εργαζομένων τους.

Οπως αναφέρει η απόφαση που υπογράφει ο Γιάννης Στουρνάρας, η επιτροπή θα συνεδριάζει εντός των ωρών του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση στο υπουργείο Οικονομικών.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως έργο της επιτροπής είναι η αξιολόγηση των δομών των εποπτευόμενων από το υπουργείο Οικονομικών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, με σκοπό τον εξορθολογισμό των δομών και των πλάνων στελέχωσής τους.

Η επιτροπή θα μελετήσει τις προτάσεις που θα υποβάλουν οι ίδιοι οι φορείς, τις οποίες θα αξιολογήσει από κοινού με τους εκπροσώπους που θα οριστούν από τους φορείς, τους οποίους θα καλεί όποτε θα συνεδριάζει για την αξιολόγηση του φορέα τους.

Ολα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που ήδη αναζητούνται οι 12.500 υπάλληλοι που θα αποτελέσουν το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας, αλλά και οι υπόλοιποι 11.000 υπάλληλοι που θα πρέπει να απολυθούν έως το τέλος του 2014.

Οι φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Οικονομικών και είναι καταγεγραμμένοι στο Μητρώο της Γενικής Κυβέρνησης είναι το Ειδικό Ταμείο Ελέγχου, Παραγωγής και Ποιότητας Αλκοόλης και Αλκοολούχων ποτών, η ΟΚΕ, ο ΟΔΔΗΧ, το ΤΧΣ, το ΑΚΑΓΕ (συναρμοδιότητα με το υπουργείο Εργασίας) και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σουίτα βιασμού: Οι αδελφοί Λεβέντη της Coca-Cola και τα άλλα τρία «μπουμπούκια»

Τρανταχτά ονόματα του επιχειρηματικού χώρου, ανάμεσά τους και οι...

Γιώργος Μπόγρης: Μετά τη σχέση με τη Κοκκίνου ερωτεύτηκε και πάλι τραγουδίστρια

Ο Γιώργος Μπόγρης ερωτεύτηκε και ναι είναι και πάλι...

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τσαούσης

Έφυγε από τη ζωή ο γόης του κινηματογράφου, Γιώργος...

Κατερίνα Μονογυιού – Το ποστ για τη κηδεία αύριο, του αδελφού της στη Μύκονο

Η Κατερίνα Μονογυιού πόσταρε μια φωτογραφία του αδελφή της,...

Ρίκα Διαλυνά: «Κάναμε να μιλήσουμε 13 χρόνια με την Αλίκη»

Διαδικτυακός πόλεμος έχει ξεσπάσει εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα μετά...