Δευτέρα, 11 Αυγούστου, 2025

Παναγιώταρου στο Nammos της Μυκόνου χωρίς ρετούς

Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου μπορεί να έχει κάνει τη Μύκονο...

Σαμπρίνα: Από live στην Πρέβεζα, στο νοσοκομείο

Δύσκολες ώρες βιώνει η Σαμπρίνα, καθώς κατά τη διάρκεια...

Σήμερα στις 13.00 από το Α Κοιμητήριο Αθηνών, η κηδεία της κόρης...

Συντετριμμένοι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η σύζυγός του...

Σάλος για τη βασίλισσα Καμίλα: «Τσακωτή» σε θαλαμηγό στη μαρίνα Ζέας

Σάλος made in Greece για τη βασίλισσα Καμίλα, που...

Αγωγές μετά την τραγωδία

Αποζημίωση ζητάει η οικογένεια της αδικοχαμένης δασκάλας, ενώ για βοήθημα 560 ευρώ απαιτούνται δώδεκα (!) δικαιολογητικά από τους πληγέντες.

Αποζημίωση για τη ζωή που χάθηκε εντελώς άδικα, αλλά και για την ασύλληπτη ψυχική οδύνη που υπέστησαν διεκδικούν οι συγγενείς της νεαρής δασκάλας η οποία έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια της θεομηνίας που έπληξε τη Ρόδο την περασμένη Παρασκευή.

Η οικογένειά της έχει ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρους της Ευβοίας και της Ρόδου, οι οποίοι ξεκίνησαν τη διαδικασία της κατάθεσης αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και υποβολής μηνύσεων εναντίον των τοπικών παραγόντων. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με τη μήνυση, εδώ και 35 χρόνια έχουν μετατρέψει τον ποταμό της Κρεμαστής σε βασική οδική αρτηρία, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που εγκυμονούσε κάτι τέτοιο για τους διερχομένους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών.

Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί και ο 30χρονος δάσκαλος Γιάννης Γκίζας (που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με την 27χρονη Αναστασία Κατσαρού), ο οποίος σώθηκε από θαύμα καθώς «γαντζώθηκε» σε μια από τις κολόνες της γέφυρας.

Γραφειοκρατία

Στο μεταξύ, από τα… ρούχα τους κοντεύουν να βγουν οι πληγέντες από την κακοκαιρία σε Ρόδο και Ψέριμο, καθώς θα πρέπει να καταβάλουν στο Δημόσιο όχι ένα, ούτε δύο, αλλά δώδεκα δικαιολογητικά, αν… θέλουν να πάρουν το βοήθημα των 560 ευρώ. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, απαιτούνται τα δικαιολογητικά αυτά προκειμένου μια οικογένεια να εισπράξει το πρώτο βοήθημα των 560 ευρώ που ορίζει ο νόμος!

Την ίδια στιγμή, άκρως αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Ρόδου ο Νίκος Φαρμακίδης, πολιτικός μηχανικός και προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος Χωροταξίας Δωδεκανήσου, καθώς κατήγγειλε ότι έχουν κλείσει περισσότερα από εκατό ρέματα στο νησί της Ρόδου:

«Με κατηγόρησαν ότι έχω κολλήσει στα ρέματα επειδή είμαι αυστηρός σε θέματα παράνομων αδειών και στους καθαρισμούς τους. Υπεύθυνη για τον καθαρισμό των ρεμάτων είναι η Περιφέρεια, που πρέπει και να τα αστυνομεύει βάσει του νόμου. Εχουμε σκανδαλώδεις υποθέσεις που κλείνουν ρέματα, όπως τ’ Αφάντου» τόνισε και πρόσθεσε: «Εχουν κλείσει περισσότερα από εκατό ρέματα, εκτός από το ρέμα του Ροδινιού, που με το ζόρι οριοθετήσαμε. Αυτήν τη στιγμή πρέπει να ξηλωθούν όλα τα έργα. Δεν υπάρχει άλλη λύση, πρέπει να αποκαταστήσουμε τη φυσική τάξη των πραγμάτων».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Η σορός ήταν τελικά του 50χρονου καθηγητή

Επεσε η αυλαία στο «θρίλερ» του εντοπισμού της σορού του καθηγητή Κώστα Αργυρόπουλου, σχεδόν πέντε εικοσιτετράωρα μετά τον τραγικό θάνατό του κατά τη διάρκεια των φονικών πλημμυρών στη Ρόδο. Το παραμορφωμένο πτώμα άνδρα που βρήκε ένας ψαράς στην παραλία της Ντάτσας στην Τουρκία ανήκει στον 50χρονο εκπαιδευτικό, κάτι που επιβεβαίωσαν οι συγγενείς του που μετέβησαν στα Μούγλα, όπου μεταφέρθηκε η σορός για αναγνώριση.

Οι συγγενείς του είχαν πάει στη γειτονική χώρα από προχθές το απόγευμα, όταν ειδοποιήθηκαν για τη σορό, παρ’ όλα αυτά, για διαδικαστικούς λόγους δεν την είχαν δει από κοντά, αλλά σε φωτογραφία. Τα αδέρφια του άτυχου καθηγητή αγγλικών λύγισαν, καθώς από την πρώτη στιγμή είχαν αναγνωρίσει στη φωτογραφία τα παπούτσια τού αγαπημένου τους. Μέχρι στιγμής, οι συγγενείς του Κώστα Αργυρόπουλου δεν έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους, ωστόσο δεν αποκλείεται να κινηθούν δικαστικά, δεδομένου ότι έχουν εκφράσει δημόσια την οργή και την αγανάκτησή τους για τις συνθήκες υπό τις οποίες τον έχασαν.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας για τη γλυκιά Λένα Σαμαρά

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε στο πανελλήνιο ο αδόκητος χαμός της...

Έφη Κακαράντζουλα: Η ζωή της βιτριολίστριας στις Γυναικείες Φυλακές Θηβών

Σε κοκέτα των γυναικείων φυλακών της Θήβας, με... κλίση...

Διπλή χαρά για Σαμαρά

Μετά την αποφοίτηση του γιου του Κώστα από το...

Μαρίνα Σταυράκη: Βασίλισσα των φίλτρων η πρώην κυρία Πατούλη!

Η Μαρίνα Σταυράκη, πρώην σύζυγος Γιώργου Πατούλη, μπορεί να...

Αθίγγανη ακινητοποιούσε τη 10χρονη κορούλα της… για να τη βιάζει όποτε ήθελε ο σύντροφός της

Αδυνατεί να συλλάβει ανθρώπου νους την ακραία διαστροφή μιας...

Κωνσταντίνος Χατζηβασίλης: O Ελληνας που ταΐζει «χρυσό» μπέργκερ βασιλιάδες

Ο Κωνσταντίνος Χατζηβασίλης δεν είναι απλώς ένας σεφ. Είναι...

Οι EΧΑΤΗlιΟμέΝοι του Σκάι

Βαλίτσες και φύγανε! Ετοιμοι να πετάξουν για τις εξωτικές...