Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Αγωγές μετά την τραγωδία

Αποζημίωση ζητάει η οικογένεια της αδικοχαμένης δασκάλας, ενώ για βοήθημα 560 ευρώ απαιτούνται δώδεκα (!) δικαιολογητικά από τους πληγέντες.

Αποζημίωση για τη ζωή που χάθηκε εντελώς άδικα, αλλά και για την ασύλληπτη ψυχική οδύνη που υπέστησαν διεκδικούν οι συγγενείς της νεαρής δασκάλας η οποία έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια της θεομηνίας που έπληξε τη Ρόδο την περασμένη Παρασκευή.

Η οικογένειά της έχει ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρους της Ευβοίας και της Ρόδου, οι οποίοι ξεκίνησαν τη διαδικασία της κατάθεσης αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και υποβολής μηνύσεων εναντίον των τοπικών παραγόντων. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με τη μήνυση, εδώ και 35 χρόνια έχουν μετατρέψει τον ποταμό της Κρεμαστής σε βασική οδική αρτηρία, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που εγκυμονούσε κάτι τέτοιο για τους διερχομένους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών.

Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί και ο 30χρονος δάσκαλος Γιάννης Γκίζας (που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με την 27χρονη Αναστασία Κατσαρού), ο οποίος σώθηκε από θαύμα καθώς «γαντζώθηκε» σε μια από τις κολόνες της γέφυρας.

Γραφειοκρατία

Στο μεταξύ, από τα… ρούχα τους κοντεύουν να βγουν οι πληγέντες από την κακοκαιρία σε Ρόδο και Ψέριμο, καθώς θα πρέπει να καταβάλουν στο Δημόσιο όχι ένα, ούτε δύο, αλλά δώδεκα δικαιολογητικά, αν… θέλουν να πάρουν το βοήθημα των 560 ευρώ. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, απαιτούνται τα δικαιολογητικά αυτά προκειμένου μια οικογένεια να εισπράξει το πρώτο βοήθημα των 560 ευρώ που ορίζει ο νόμος!

Την ίδια στιγμή, άκρως αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Ρόδου ο Νίκος Φαρμακίδης, πολιτικός μηχανικός και προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος Χωροταξίας Δωδεκανήσου, καθώς κατήγγειλε ότι έχουν κλείσει περισσότερα από εκατό ρέματα στο νησί της Ρόδου:

«Με κατηγόρησαν ότι έχω κολλήσει στα ρέματα επειδή είμαι αυστηρός σε θέματα παράνομων αδειών και στους καθαρισμούς τους. Υπεύθυνη για τον καθαρισμό των ρεμάτων είναι η Περιφέρεια, που πρέπει και να τα αστυνομεύει βάσει του νόμου. Εχουμε σκανδαλώδεις υποθέσεις που κλείνουν ρέματα, όπως τ’ Αφάντου» τόνισε και πρόσθεσε: «Εχουν κλείσει περισσότερα από εκατό ρέματα, εκτός από το ρέμα του Ροδινιού, που με το ζόρι οριοθετήσαμε. Αυτήν τη στιγμή πρέπει να ξηλωθούν όλα τα έργα. Δεν υπάρχει άλλη λύση, πρέπει να αποκαταστήσουμε τη φυσική τάξη των πραγμάτων».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Η σορός ήταν τελικά του 50χρονου καθηγητή

Επεσε η αυλαία στο «θρίλερ» του εντοπισμού της σορού του καθηγητή Κώστα Αργυρόπουλου, σχεδόν πέντε εικοσιτετράωρα μετά τον τραγικό θάνατό του κατά τη διάρκεια των φονικών πλημμυρών στη Ρόδο. Το παραμορφωμένο πτώμα άνδρα που βρήκε ένας ψαράς στην παραλία της Ντάτσας στην Τουρκία ανήκει στον 50χρονο εκπαιδευτικό, κάτι που επιβεβαίωσαν οι συγγενείς του που μετέβησαν στα Μούγλα, όπου μεταφέρθηκε η σορός για αναγνώριση.

Οι συγγενείς του είχαν πάει στη γειτονική χώρα από προχθές το απόγευμα, όταν ειδοποιήθηκαν για τη σορό, παρ’ όλα αυτά, για διαδικαστικούς λόγους δεν την είχαν δει από κοντά, αλλά σε φωτογραφία. Τα αδέρφια του άτυχου καθηγητή αγγλικών λύγισαν, καθώς από την πρώτη στιγμή είχαν αναγνωρίσει στη φωτογραφία τα παπούτσια τού αγαπημένου τους. Μέχρι στιγμής, οι συγγενείς του Κώστα Αργυρόπουλου δεν έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους, ωστόσο δεν αποκλείεται να κινηθούν δικαστικά, δεδομένου ότι έχουν εκφράσει δημόσια την οργή και την αγανάκτησή τους για τις συνθήκες υπό τις οποίες τον έχασαν.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...