Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Ξεχάσαν το «respect»

Ερευνα για ρατσιστική συμπεριφορά της ΦΙΦΑ μετά την αλλαγή παρουσιαστών στην κλήρωση.

Η αυριανή κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Βραζιλία και τις άλλες 31 χώρες που θα συμμετάσχουν το καλοκαίρι στη μεγάλη γιορτή. Δεν το αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όμως ένας εισαγγελέας στο Σάο Πάολο, που άρχισε έρευνα για ρατσιστική συμπεριφορά της ΦΙΦΑ προς τους υποψήφιους παρουσιαστές της εκδήλωσης!


Η παγκόσμια ομοσπονδία ήρθε σε δύσκολη θέση, όταν έδωσε το «χρίσμα» στο μοντέλο Φερνάντα Λίμα και τον τηλεπαρουσιαστή Ροντρίγκο Χίλμπερτ (ζευγάρι στη ζωή) και απέκλεισε τους ηθοποιούς Καμίλα Πιτάνγκα και Λάζαρο Ράμος. Οι δύο τελευταίοι ήταν εκλεκτοί του τηλεοπτικού σταθμού O’ Globo, που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης, αλλά η ΦΙΦΑ φέρεται να έθεσε βέτο.


Οι φήμες αναφέρουν ότι αιτία ήταν το χρώμα του δέρματος των Βραζιλιάνων ηθοποιών (Αφροαμερικανοί), με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας Κριστιάνο Ζόρζε Σάντος να ζητεί εξηγήσεις: «Υπάρχουν ενδείξεις ρατσιστικής συμπεριφοράς από την πλευρά της ΦΙΦΑ ή της εταιρείας GEO Eventos που διοργανώνει την εκδήλωση. Η μισή χώρα έχει μαύρους ή σκουρόχρωμους κατοίκους και το δίδυμο που επιλέχθηκε δεν αντιπροσωπεύει τη φυλετική διαφορετικότητα της Βραζιλίας».


Η GEO Eventos δεν έκανε το παραμικρό σχόλιο, ενώ η ΦΙΦΑ ανακοίνωσε ότι δεν έθεσε κανένα βέτο. «Η Λίμα και ο Χίλμπερτ επιλέχθηκαν λόγω της εμπειρίας τους από τη συμμετοχή τους στην παρουσίαση του επίσημου logo και της κλήρωσης των προκριματικών» ανέφερε η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας: «Η στάση μας εναντίον κάθε μορφής διάκρισης και ρατσισμού είναι γνωστή σε όλους».


Πονοκέφαλος


Η δικαστική εξέλιξη αυτής της υπόθεσης είναι ένας από τους πονοκεφάλους που έχει αυτή τη στιγμή η ΦΙΦΑ. Το θέμα του χρόνου διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ το 2022 είναι ακόμα ένα  πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, αν και έχει «κλειδώσει» για χειμώνα. Αυτό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική «Αs»:


«Εχω πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καλοκαίρι το Μουντιάλ. Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ έχουν συμφωνήσει σε σημαντικά σημεία. Η ΟΥΕΦΑ επιθυμεί τη διεξαγωγή του τον Ιανουάριο και η ΦΙΦΑ τον Δεκέμβριο. Σίγουρα δεν θα επηρεάσει το Τσάμπιονς Λιγκ και τον Δεκέμβριο τους χειμερινούς αγώνες».


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...